"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Experimentell problemlösning och forskningsmetodik för termiska energiprocesser

Välkommen till ”EPF”-kursen!

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Grattis! Du är antagen till kursen "Experimentell problemlösning och forskningsmetodik för termiska energiprocesser" (5EN088), men innan du kan börja måste du göra några saker innan kursstart. Här får du veta vad du måste göra hur och när. Du kan även läsa lite mer om kursen, universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi. Vi ses i höst!

  När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen. På den här kursen ska du själv registrera dig via studentwebben innan kursstart. Det kan du göra från och med 2020-08-01 till och med 2020-09-04. Om du inte har registrerat dig senast den 4:e september 2020 förlorar du din plats på kursen.

  Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du anmäla det till oss innan sista dag för registrering. Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig måste du kontakta oss så fort som möjligt (läkarintyg krävs).

  För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt Umu-id. Se länkarna nedan och följ den som gäller dig.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Jag har ett aktiverat Umu-id och vill registrera mig.

  Jag har ett aktiverat Umu-id men glömt mitt lösenord.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  2020-08-31

  Tid: 09.00

  Plats: KB7C9 - KBC-huset plan 7

  Kursen startar med registrering och introduktion i KBC-huset på campus i rummet KB7C9 klockan 09.00 den 31:a augusti 2020 (2020-08-31). Vi kommer då bland annat att kontrollera att registeringen fungerat för samtliga närvarande och gå genom följande om kursen:

  • Kursplan och innehåll
  • Tidigare kursutvärdering
  • Schema och eventuella justeringar på grund av parallella kurser
  • Introduktion av lärare och lab-handledare

  Kan du inte vara med vid det här tillfället? Meddela oss i förväg! Om du inte kan vara med på introduktionen och inte har meddelat oss i förväg kommer du inte att bli registrerad och kan förlora din plats. Meddela Nils Skoglund innan 2020-09-04 så blir du registrerad på kursen även om du inte kan vara med på kursstarten, och får behålla din plats.

  COVID-19 och kursstart

  Kursstarten kan komma att förläggas online om det krävs enligt universitetets rekommendationer gällande Covid-19. I sådana fall läggs informationen ut på kurshemsidan och samtliga registrerade studenter får då kursinformation via mail.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Om kursen

  Kursen innehåller schemalagda föreläsningar, experimentellt arbete och skriftliga uppgifter. Föreläsningarna kommer i första hand att ingå i kursens början för att ge dig en bakgrund så du kan utforma dina experiment och hjälpa till med att förbättra ditt vetenskapliga skrivande.

  De experimentella studierna tar upp mycket av kursens schemalagda tid. Det är absolut nödvändigt att du utför dina studier med hög säkerhetsmedvetenhet, annars kan du ombes lämna den experimentella miljön för din egen och andras säkerhet. Laboratoriearbetet och en muntlig presentation av ditt arbete består av 30% av slutbetyget.

  Kursen innehåller två skriftliga uppgifter. Den första uppgiften gör det möjligt att öva på skriftliga ansökningar om resurser när det gäller laboratorieåtkomst och arbetstid. Detta definierar din studie och kan användas som underlag för den andra uppgiften. Den andra skriftliga uppgiften är i form av en vetenskaplig artikel och kommer att lämnas in i två (2) utkast för feedback före den slutliga inlämningen. Den vetenskapliga artikeln utgör 70% av slutbetyget.

  Under kursen hittar du allt du behöver angående kursen på lärplattformen Canvas. Du kan också diskutera saker med din instruktör och klasskamrater där.

  Välkommen och vi syns på kursintroduktionen!

  Vänliga hälsningar,
  Nils

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Se på digitala studiestartsföreläsningar

  Om du inte har pluggat hos oss tidigare kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 22-25 augusti då vi guidar dig genom studiestarten. Tittar gör du var du vill, föreläsningarna ges i Zoom. Vad vill du veta mer om?

  • Ny på universitetet – en överblick
  • Varför finns studentkåren?
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Om existentiell hälsa, mening och balans

  Läs mer om varje föreläsning via länken.

   

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)