"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Farmakologi för farmaceuter

Välkommen till kursen! I det här välkomstbrevet hittar du viktig information till dig som är antagen till vår programkurs Farmakologi för farmaceuter vid Umeå universitet ht-22. Läs igenom informationen noga så får du svar på många frågor. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi. Kursansvarig är Olov Nilsson. Studieadministratör är Nadia Ferry Yassin. Välkommen!

Så här börjar du

  • 2. Registrera dig på kursen

    Vi använder oss av webbregistrering på kursen. Webbregistreringen är öppen en vecka före kursstart och stänger 1 vecka efter kursstart. Det är viktigt att du registrerar dig på kursen inom utsatt tid, annars kommer du att förlora din möjlighet att delta på kursen. Mer information om hur registreringen går till hittar du på studentwebben.

    Genom att registrera dig vid kursstart kommer du med på kurslistor, får tillgång till kurssajter, du är försäkrad under kursens gång, dina betyg kan registreras och CSN kan se att du studerar.

    Får du problem med registreringen ska du kontakta studieadministratör Nadia Ferry Yassin på nadia.ferry@umu.se . Ange alltid namn, personnummer och kurs i meddelandet om du skickar e-post.

    Fäll ihop
  • 3. Börja kursen

    2022-08-29

    Tid: Se välkomstbrev

    Plats: Zoom

    För mera information kontakta kursanvarig Olov Nilsson på +46 90 786 74 85 och e-post: olov.nilsson@umu.se

    Fäll ihop

Om kursen

  • Välkomstbrev och information från kursansvarig

    Välkommen till kursen Farmakologi för farmaceuter!

    Kursen startar 2022-08-29 med upprop och introduktion till kursens innehåll och utformning.  Det är inga fysiska träffar i Umeå under kursen utan den bedrivs helt på distans med regelbundna träffar via Zoom.

    Ni kommer att jobba utifrån en målbeskrivning som i punktform beskriver vilka begrepp och samband ni skall kunna redogöra för efter att ni genomfört den här kursen.

    Det ämnesmässiga innehållet tillägnar ni från kursboken (Rang & Dales Pharmacology, 9 ed) som det ges sidhänvisningar till i målbeskrivningen, inspelade föreläsningar, fördjupningsuppgifter och seminarier.

    Träffar under kursen
    Det är inga fysiska träffar i Umeå.

    Tentamen
    På farmacisajten i Canvas hittar du datum och tider för tentamen.

    Det finns möjlighet att skriva tentamen vid Umeå universitet eller på ett antal utvalda lärcentra som vi har avtal med. Det går även bra att skriva på andra universitet/högskolor. En lista med godkända skrivplatser kommer att finnas tillgänglig i samband med kursstart.

    Anmälan till tentamen sker via en onlineblankett som kommer att finnas tillgänglig i samband med kursstart. I blanketten anger ni tentamensstället samt namnet på den kontaktperson som ansvarar för tentamen. Anmälan skickas in till studieadministratören senast 10 dagar innan tentamen.

    Väl mött!

     

    Fäll ihop
  • Kurslitteratur

    Det ämnesmässiga innehållet tillägnar ni från kursboken (Rang & Dales Pharmacology, 9 ed) som det ges sidhänvisningar till i målbeskrivningen, inspelade föreläsningar, fördjupningsuppgifter och seminarier.

    Fäll ihop
  • Kontakta oss

    Kontakta oss
    Hör gärna av dig till oss om du har funderingar kring något som rör kursen.

    Kursansvarig
    Olov Nilsson
    Tel. 090-786 74 85
    E-post: olov.nilsson@umu.se
    Institutionen för Integrativ Medicinsk Biologi (IMB)
    Umeå universitet
    901 87 Umeå

    Studieadministratör
    Nadia Ferry Yassin
    Tel. 090-786 95 10
    E-post: nadia.ferry@umu.se
    Institutionen för Integrativ Medicinsk Biologi (IMB)
    Umeå universitet
    901 87 Umeå

    Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

  • Aktivera ditt Umu-id

    Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

    Umu-id kommer du behöva när du ska:
    • registrera dig på kurser
    • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
    • kolla din studentmejl
    • skaffa Umu-kort
    • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

    För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

    Jag vill aktivera mitt Umu-id.

    Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

    Fäll ihop
  • Beställ ditt Umu-kort

    När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

    Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

    Fäll ihop
  • Sök stöd vid funktionsnedsättning

    Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

    Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

    Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

    Fäll ihop
  • Fråga Infocenter om det krånglar

    Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

    Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

    Hitta till Infocenter (Mazemap)

    Infocenter ger hjälp och stöd

    Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)