"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Fjällekologi grundkurs

Du är antagen till sommarkursen i Fjällekologi 7.5 hp vid Umeå universitet, som ges i Abisko. Jag som skriver det här heter Stig-Olof Holm och är kursansvarig. Här nedan hittar du en del allmän information samt information om vad som väntar dig i Abisko (se "Om kursen"). Har du frågor eller funderingar får du gärna kontakta mig (stig-olof.holm@umu.se). Välkommen till kursen och Abiskofjällen!

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  För att registreras och behålla din plats på kursen behöver du delta på en obligatorisk föreläsning på Zoom som sker onsdag 7/6, klockan 14-15. Logga in på Zoom strax innan 14.00. 

  Zoomlänk

  Om du inte kan delta behöver du meddela detta till Sandra Straumdal (sandra.straumdal@umu.se) senast samma dag. Återbud läggs in 8/6 kl 10.00 på de studenter som uteblivit och inte meddelat.

  Då kursen är väldigt översökt uppmuntrar vi dig som inte längre är intresserade av att läsa kursen att lägga återbud snarast på antagning.se.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Onsdag 7 juni

  Tid: 14:00

  Plats: Digitalt på Zoom

  Notera att kursen startar 7 juni med en obligatorisk föreläsning: "Fjällens stora rovdjur: björn, varg, järv, lo"

  För att få tillgång till kursens lärplattform Canvas krävs att studenten har blivit registrerad på kursen.

  Alla eventuella uppdateringar av schemat efter kursstart sker på kursens sida i lärplattformen Canvas.

  Fäll ihop

Om kursen

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)