"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Företagsekonomi B53

Välkommen till Handelshögskolan vid Umeå universitet och din kurs i företagsekonomi. På denna sida hittar du viktig information om din kurs, så läs den noggrant. Om du har några frågor angående din kurs, använd kontaktformuläret längst ner på denna sida.

Så här börjar du

 • 1. Andra antagningsbeskedet

  Om du har blivit antagen och vill ha din plats eller vill stå kvar som reserv behöver du inte svara på det andra antagningsbeskedet.

  Är du inte längre intresserad av din plats är det fint om du lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast på Antagning.se. Är den möjligheten stängd går det bra att lämna återbud via Ladok (logga in med ditt Umu-id) eller kontakta ansvarig institution.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på kursen

  För att behålla din plats på kursen måste du registrera dig. Registeringen på denna kurs sker online i det studieadministrativa systemet Ladok. 

  Onlineregistreringen är öppen mellan 8 januari och 15 januari. Om du inte registerar dig inom den perioden riskerar du att förlora din plats på kursen.

  Klicka här för att logga in och registrera dig i Ladok

  Notera: För att det ska vara möjligt att registrera dig online måste du först aktivera ditt Umu-id. Se länkarna nedan för mer information.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id

  Jag har ett aktiverat Umu-id men glömt mitt lösenord

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Kursen startar 15 januari 2024

  Tid: Enligt schema, se länk nedan.

  Plats: Enligt schema, se länk nedan.

  Viktigt information angående ditt schema

  Utöver schemat ovan hittar du också schemat för din kurs i Handelshögskolans schemadatabas. I vissa fall kan schemat i databasen innehålla kompletterande information.

  Vi uppmanar dig därför att även kontrollera schemat i databasen, för att inte missa viktig information.

  Använd denna länk för att komma till schemadatabasen

  Ditt kursschema kommer publiceras senast 30 dagar innan kursen börjar. I fallet med kurser som har mer än en modul kommer schemat för varje enskild modul publiceras senast 30 dagar innan modulen börjar.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Kursplan med kurslitteratur

  I kursplanen hittar du mer information om kursens innehåll, förväntade studieresultat, undervisningens upplägg och examination.

  Kursplanern och litteraturlistan hittar du bredvid schemat under fliken "Börja kursen" ovan.

  Alla kursplaner kan också hittas via verktyget kursplanesök genom att söka efter kursens namn eller kurskoden.

  Fäll ihop
 • Lärplattformen Canvas

  För samtliga moment på den här kursen använder vi lärplattformen Canvas. Där hittar du allt du behöver för kursen, som till exempel schema, instruktioner för uppgifter och övningar, lista över kursdeltagare och meddelanden från läraren. Du loggar in i Canvas med ditt aktiverade Umu-id på Umeå universitets studentwebb.

  Kurssiten publiceras i senast den dag då kursen startar.

  Fäll ihop
 • Handelshögskolans studentwebb

  Handelshögskolan har samlat specifik information för ekonomstudenter på vår egen studentwebb. Här hittar du information om schema, tentamen, praktik, uppsats, utlandsstudier, examen och karriär. Här hittar du även kontaktuppgifter till oss som arbetar med studentstöd och vägledning på Handelshögskolan. Hör gärna av dig om du har några frågor!

  Besök Handelhögskolans studentwebb

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)