Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Fysioterapi - vetenskaplig teori och metod

Välkommen till kursen Vetenskaplig teori och metod 15 hp på Masterprogrammet i fysioterapi på Inst för samhällsmedicin och rehabilitering, avdelningen för fysioterapi! Innan kursstart måste du göra några saker. Här nedan får du veta vad du ska göra och när. Hittar du inte de svar du behöver här så hör av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi. Vi hälsar dig varmt välkommen med hopp om en givande studietid!

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej

  Om du har blivit antagen till en utbildning eller fått en reservplats behöver du tacka ja för att behålla din plats. Vill du inte ha din plats, kan du låta en reserv få den genom att lämna återbud. Tacka ja eller nej gör du på Mina sidor på Antagning.se senast den 22 juli 2022.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på kursen

  På den här kursen ska du själv registrera dig innan kursstart, se info i Studentwebben. Det kan du göra från och med måndag 22 augusti till och med måndag 29 augusti 2022. Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du anmäla det till oss innan sista dag för registrering. Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig måste du kontakta oss så fort som möjligt. En manual för hur webbregistreringen går till hittar du i Studentwebben.

  För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt Umu-id,se  info längre ner i brevet.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  29 augusti 2022

  Tid: Se info nedan

  Plats: Lärplattformen Canvas, digitalt via Zoom

  Terminen och kursen startar 29 augusti med förberedelser inför kursträff 1, som pågår 5-9 september.

  Lärplattformen på Canvas öppnar ungefär en vecka innan kursstart.

  Kom ihåg! För att börja kursen och få tillgång till Canvas måste du först ha registrerat dig!

  Fäll ihop

Om kursen

 • Kursens upplägg

  Det här är en kurs med tre kursträffar och en tentamensdag. Du kommer alltså att läsa det mesta av kursen på egen hand och genom olika grupparbeten, men träffa lärare och alla kursare på distans via Zoom vid tre tillfällen om några dagar vardera. Eftersom delar av det som ingår i dessa träffar är obligatoriska betyder det att du måste vara med på dessa moment för att kunna bli godkänd på kursen.

  På träffarna hålls föreläsningar och obligatoriska seminarier, work-shops, journal club samt förberedelser och redovisningar i grupp. Utöver kursträffarna planeras även några andra sammankomster via nätet. Därför behöver du preliminärt reservera 3-5 oktober där en timme/student bokas in. Det tillkommer även tider för egna gruppträffar på Zoom.

  Mellan träffarna hittar du allt du behöver för kursen på lärplattformen Canvas. Där finns bland annat schema, kursplan, studiehandledning, kursmaterial, filmer och uppgifter. Där kan du även ha kontakt med dina lärare och dina kursare. Kursen innebär halvtidsstudier och samläses med studenter från avdelningen för Arbetsterapi.

  Fäll ihop
 • Kursträffar

  Kursträff 1: 5-9 september via Zoom

  Kursträff 2: 17-21 oktober via Zoom

  Kursträff 3: 12-15 december via Zoom

  Tentamen: 12 januari 2023

  Fäll ihop
 • Kontakt

  Kursansvarig för kursen:
  Nina Lindelöf, universitetslektor
  090-786 5002
  Se även kontaktformulär längre ner på sidan.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)