"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Hållbart skogsbruk

Känn dig varmt välkommen till kursen Hållbart skogsbruk som ges av institutionen för Ekologi, miljö och geovetenskap vid Umeå universitet. Jag som skriver detta heter Stig-Olof Holm och är kursansvarig och lärare på kursen. Har du frågor eller funderingar får du gärna kontakta mig, stig-olof.holm@umu.se, eller studievägledare, sandra.straumdal@umu.se.  Jag ser fram emot en intressant och utvecklande kurs för oss alla.

Så här börjar du

 • 1. Andra antagningsbeskedet

  Om du har blivit antagen och vill ha din plats eller vill stå kvar som reserv behöver du inte svara på det andra antagningsbeskedet.

  Är du inte längre intresserad av din plats är det fint om du lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast på Antagning.se. Är den möjligheten stängd går det bra att lämna återbud via Ladok (logga in med ditt Umu-id) eller kontakta ansvarig institution.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på kursen

  Viktigt om registrering: Registrering sker i samband med kursintroduktion 16 januari. För att behålla din plats på kursen och registreras behöver du delta på den obligatoriska föreläsningen på zoom, som sker tisdag 16/1, kl 14-16

  Zoom-länk till föreläsning 16/1

  Om du inte har möjlighet att delta men vill behålla din plats på kursen behöver du meddela detta till Sandra Straumdal senast 14.00 16/1.

  Om du varken deltagit på introduktionen eller meddelat förhinder läggs återbud in på kursen 17/1 klockan 12.00. Detta för att reserver ska kunna kallas. 

  För att kunna registrera dig på kursen och få tillgång till kursens canvas-sida måste du först aktivera ditt Umu-id. Se information under "Ny vid Umeå universitet" här nedan.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Tisdag 16 januari

  Tid: 14-16

  Plats: Zoom

  Observera att kursen startar 16 januari med en obligatorisk föreläsning på Zoom. Länk till Zoom

  Detaljer kring det finns under rubriken "2. Registrera dig på kursen" ovan.

  Första fysiska träffen startar fredag 26 januari.

   

  Fäll ihop

Om kursen

 • Kursens upplägg

  Förutom introduktionsföreläsningen består kursen av 4 träffar: träff 1, 2 och 4 i Umeå och träff 3 digitalt, på Zoom. Mellan träffarna bedriver studenten studier på hemorten.

  Merparten av kursmaterialet, artiklar som ska läsas, bilder till föreläsningar med mera, finns på lärplattformen Canvas. Du loggar in med ditt Umu-id. Läs mer om Umu-id under rubriken "Ny vid Umeå universitet" här nedan.

  Ett huvudtema under kursen blir hur man genom skogsskötsel ska kunna bidra till minskad klimatpåverkan, samt ett säkerställande av att den pågående klimatförändringen inte ska medföra större skador på skogen.

  Fäll ihop
 • Praktisk information

  Nedanstående information gäller kursträffarna i Umeå. 

  Under en av dagarna under träff två, den 9/3,  kommer en exkursion att äga rum. Vi besöker tre olika typer av skogar. Då behövs varma kläder, oömma skor, samt lunchpaket (gärna grillkorv). Den sista träffen, 17-20/5, ägnas huvudsakligen åt exkursioner. Även då behövs fältklädsel, inklusive regnkläder, liksom lunchpaket.

  Under de fysiska träffarna bor studenten i Umeå, till exempel på något av vandrarhemmen.

  Fäll ihop
 • Lärplattformen Canvas

  Det är viktigt att du ser till att få tillgång till Canvas eftersom det utöver mycket av kurslitteraturen finns föreläsningar, meddelanden och annat där. Med antagningsbeskedet får du inloggningsuppgifter till Canvas.

  Du loggar in i Canvas med ditt aktiverade Umu-id. Se information under "Ny vid Umeå universitet" här nedanför.

  Kom ihåg! För att kunna börja kursen måste du först ha registrerat dig.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)