"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Hematologi

Du är antagen till kursen Hematologi, men innan du kan börja måste du göra några saker innan kursstart. Här får du veta vad du måste göra hur och när. Du kan även läsa lite mer om kursen, universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi. Vi ses!

Så här börjar du

Om kursen

 • Programmets/kursens upplägg

  Observera att kursuppropet är obligatoriskt, det är mycket viktigt att meddela kursansvarig om man inte kan närvara vid kursuppropet.

  Innehåll
  Utbildningen avses ge ökad kunskap om diagnostik, behandling, prognos, omvårdnad och rehabilitering av den blodsjuke patienten. Medicinska, sociala och psykologiska aspekter på och komplikationer förorsakade av sjukdom och behandling har stor betydelse för patienten och anhöriga och kommer särskilt att behandlas.
  Förväntade studieresultat:
  Kunskap och förståelse
  Den studerande ska:
  * visa teoretiska kunskaper om hematologiska sjukdomars diagnostik, behandling och prognos.
  * visa teoretiska kunskaper om hematologiska sjukdomars omvårdnad, sociala och psykologiska aspekter och rehabilitering.

  Färdighet och förmåga
  Den studerande ska:
  * Ha erhållit färdigheter att tolka olika analysresultat av värde för den hematologiska patienten.
  * Kunna ta ställning till och åtgärda specifika omvårdnadsproblem och behov hos den hematologiska patienten.

  Undervisningens upplägg
  Kursen är en distansutbildning med deltidsstudier, 50%. Under kursens gång anordnas fem sammankomster i Umeå med seminarier och föreläsningar. Dessa kräver fysisk närvaro och omfattar totalt ca 15 undervisningsdagar.
  Mellan sammankomsterna arbetar den studerande självständigt utifrån kurslitteratur, studieuppgifter och projektarbete.

  Examination
  Skriftlig examination av förvärvade kunskaper sker genom individuell hemtentamen inför varje kurstillfälle. Tentamina består av patientfall där det ingår att tolka symtom och analysresultat. Projektarbete genomförs av två eller tre studenter tillsammans och projektarbetet redovisas vid ett seminarium där kursdeltagare och kursansvariga granskar och diskuterar arbetet.

  Fäll ihop
 • Övrig information 1

  Kursen du ska läsa ges av Institutionen för Strålningsvetenskaper.

  Kurstillfällen

  220905-09
  221012-14
  221109-11
  221207-09
  230112-13

  Kursansvarig
  Anna Klintbo (anna.klintbo@regionvasterbotten.se)

   

  Fäll ihop
 • Övrig information 2

  Kurslitteratur

  Blodets sjukdomar : lärobok i hematologi
  Gahrton Gösta, Juliusson Gunnar
  1. uppl : Lund : Studentlitteratur : 2012 : 478 s. :
  ISBN: 978-91-44-06924-1 (inb.)

   

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)