TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN
Du är antagen till kursen Hematologi, men innan du kan börja måste du göra några saker innan kursstart. Här får du veta vad du måste göra hur och när. Du kan även läsa lite mer om kursen, universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi. Vi ses!
Om du har blivit antagen och vill ha din plats, eller vill stå kvar som reserv, behöver du inte svara på det andra antagningsbeskedet.
Är du inte längre intresserad av din plats är det fint om du lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast på Mina sidor på Antagning.se. Är den möjligheten stängd går det bra att lämna återbud på Studentwebben (logga in med ditt Umu-id) eller kontakta ansvarig institution.
Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.
Fäll ihopNär du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen. På den här kursen ska du själv registrera dig i Portalen innan kursstart. Det kan du göra från och med onsdagen den 31 augusti till och med ondagen den 7 september.
Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du anmäla det till oss innan sista dag för registrering.
Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig måste du kontakta oss så fort som möjligt (läkarintyg krävs).
För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt Umu-id.
Jag vill aktivera mitt Umu-id.
Jag har ett aktiverat Umu-id och vill registrera mig.
Jag har ett aktiverat Umu-id men glömt mitt lösenord.
Observera att kursuppropet är obligatoriskt, det är mycket viktigt att meddela kursansvarig om man inte kan närvara vid kursuppropet.
Innehåll
Utbildningen avses ge ökad kunskap om diagnostik, behandling, prognos, omvårdnad och rehabilitering av den blodsjuke patienten. Medicinska, sociala och psykologiska aspekter på och komplikationer förorsakade av sjukdom och behandling har stor betydelse för patienten och anhöriga och kommer särskilt att behandlas.
Förväntade studieresultat:
Kunskap och förståelse
Den studerande ska:
* visa teoretiska kunskaper om hematologiska sjukdomars diagnostik, behandling och prognos.
* visa teoretiska kunskaper om hematologiska sjukdomars omvårdnad, sociala och psykologiska aspekter och rehabilitering.
Färdighet och förmåga
Den studerande ska:
* Ha erhållit färdigheter att tolka olika analysresultat av värde för den hematologiska patienten.
* Kunna ta ställning till och åtgärda specifika omvårdnadsproblem och behov hos den hematologiska patienten.
Undervisningens upplägg
Kursen är en distansutbildning med deltidsstudier, 50%. Under kursens gång anordnas fem sammankomster i Umeå med seminarier och föreläsningar. Dessa kräver fysisk närvaro och omfattar totalt ca 15 undervisningsdagar.
Mellan sammankomsterna arbetar den studerande självständigt utifrån kurslitteratur, studieuppgifter och projektarbete.
Examination
Skriftlig examination av förvärvade kunskaper sker genom individuell hemtentamen inför varje kurstillfälle. Tentamina består av patientfall där det ingår att tolka symtom och analysresultat. Projektarbete genomförs av två eller tre studenter tillsammans och projektarbetet redovisas vid ett seminarium där kursdeltagare och kursansvariga granskar och diskuterar arbetet.
Kursen du ska läsa ges av Institutionen för Strålningsvetenskaper.
Kurstillfällen
220905-09
221012-14
221109-11
221207-09
230112-13
Kursansvarig
Anna Klintbo (anna.klintbo@regionvasterbotten.se)
Kurslitteratur
Blodets sjukdomar : lärobok i hematologi
Gahrton Gösta, Juliusson Gunnar
1. uppl : Lund : Studentlitteratur : 2012 : 478 s. :
ISBN: 978-91-44-06924-1 (inb.)
Fäll ihop
Aktivera ditt Umu-id
Som student behöver du ett Umu-id (ditt användarkonto). Ditt Umu-id använder du för att till exempel
När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.
Så här aktiverar jag mitt Umu-id.
Det här funkar ju inte. Hjälp!
Om du får problem att att logga in eller aktivera ditt Umu-id så kontakta IT-supporten Servicedesk där du kan ställa frågor och få hjälp.
Fäll ihopSkaffa Umu-kort
När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som
Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det.
Fäll ihopDigitala studiestartsföreläsningar 10-13 januari
Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 10-13 januari då vi guidar dig genom studiestarten. Föreläsningarna är ca en timme lång och ges i Zoom. Vad vill du veta mer om?
Tillgång till hela Microsoft Office 365
Under din studietid har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster. Allt för att underlätta studierna och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.
Office 365 och hur jag installerar det.
Fäll ihopOm något krånglar finns Infocenter
Infocenter hjälper dig med det du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student. Här kan du till exempel få hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare. Infocenter håller till i huset Universum, mitt på Campus Umeå.
Hitta till Infocenter på Campus Umeå (Mazemap).
Infocenter – ger svar, hjälp och vägledning.
Fäll ihop