Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Idrottsmedicin för läkare

Välkommen till kursen Idrottsmedicin för läkare

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Du registrerar dig på kursen via Studenwebben (https://www.umu.se/student/)  senast den 28 augusti 2020 så att du inte riskerar att förlora din studieplats.

  Första kursträffen äger rum fredag 25 september 2020 kl. 10.00 i sal NC 210 (se länk nedan). Vid kursträffen får du bl.a. information om:

  * kursplan

  * Tider för träffarna (fredagar kl. 10-17 och lördagar kl. 08.30-13)

  2020: 25-26 september, 23-24 oktober, 27-28 november

  2021: 29-30 januari, 19-20 februari, 19-20 mars, 16-17 april och 7-8 maj.

  * Kurslitteratur

  * Övriga frågor

  Se även schema för mer information. Innehåll i schema publiceras senast 4 veckor innan kursstart.

   

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  2020-09-25

  Tid: 10.00

  Plats: NC 210

  Fäll ihop

Om kursen

 • Programmets/kursens upplägg

  Kursen ges på halvfart och delvis på distans. Under hösten 2020 har vi tre (3) kursträffar. Du kommer alltså att läsa det mesta av kursen på egen hand., men kommer även att träffa lärare och kurskamratter vid de tillfällen du är på plats vid Campus Umeå. Notera att tiderna för träffarna kan komma att justeras. I så fall får du information i god tid.

  - 31 augusti 2020 - Registrering via  Studentwebben

  - 25-26 september 2020 - Kursträff i Umeå

  Tider för föreläsningarna och undervisning är fredagar 10.00-17.00 och lördagar 08.30-13.00.

  I kursen använder vi lärplattformen Cambro. Där hittar du allt du behöver för kursen som t.ex. instruktioner för uppgifter att lösa, lista över kursdeltagare och meddelanden från lärarna vid kursen. Det är också i lärplattformen du kommer att lämna in dina uppgifter.

  För att logga in på Cambro måste du ha en aktiverad användaridentitet (se mer info här nedan).

  Fäll ihop
 • Kursinnehåll

  Kursen ger kunskaper inom det idrottsmedicinska vetenskapsområdet där de fördjupade teoretiska kunskaperna i idrottstraumatologi integreras med praktiska undersökningsmoment och verkliga CASE gällande idrottsskador.

  Vidare innehåller kursen en idrottsfysiologisk fördjupning där kunskapen tillämpas mot olika idrottstyper och olika grupper t.ex. med avseende på ålder och kön. Även tillämpade laborationer och demonstrationer i idrottslabbet ingår.

  I kursen ingår en individuell uppgift där studenten reflekterar över hur teori och praktik integreras i teamarbete i idrotten

  Ålder och kön/genus är exempel på centrala teman som belyses under hela kursen.

  Undervisningen sker i form av föreläsningar, laborationer i idrottsmiljö inklusive idrottslabbet, case, seminarier eller gruppövningar. Vissa undervisningsmoment kan ges på engelska. Delar av undervisningen ges med stöd av informations- och kommunikationsteknik, vilket innebär specifika krav på teknisk utrustning och kompetens.

  Välkommen till oss!

  Lars Göran Fjellborg (kursansvarig)

  Apostolos Theos (studierektor)

  Ewa Johansson (studieadministratör) ewa.johansson@umu.se

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Välkommen till Umeå universitet

  Det du behöver tänka på innan du börjar, samlat på ett och samma ställe på webben. Både för dig som studerar på campus eller för dig som läser helt på distans. Kommer jag trivas? Kommer jag hitta någonstans att bo? Få nya vänner? Vi kanske inte kan ge dig alla svar, men visar dig var du hittar information. Välkommen!

  Ny student på Umeå universitet

  Fäll ihop
 • Aktivera ditt Umu-id

  Som student kommer du att behöva ett Umu-id (ditt användarkonto) för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Mer om Umu-id och hur jag aktiverar det.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att aktivera ditt Umu-id eller att logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor och få hjälp.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det. Så här gör du för att ansöka om ditt Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Tillgång till hela Microsoft Office 365

  Som student har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365 under din studietid. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster som kan underlätta din studietid och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.

  Läs om Office 365 och hur du installera det till din dator.

  Fäll ihop
 • Ny på universitetet – introduktionsföreläsningar

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till digitala studiestartsföreläsningar 11-14 januari, så guidar vi dig genom studiestarten. Vad vill du veta mer om? 

  • Ny på universitetet – en överblick 
  • Varför finns studentkåren? 
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera 
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden 
  • Om existentiell hälsa, mening och balans
  Fäll ihop
 • Gå med i en studentkår

  Studentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation. De hjälper till att knyta ihop studietiden med näringslivet för din framtida karriär och om du skulle uppleva problem med din utbildning, kan du få hjälp. Ta chansen att vara med och bestämma.

  Det är inte bara dina rättigheter kårerna bevakar. Som medlem i en studentkår är du också med och formar organisationen. Ska kåren driva pubar, caféer, gym? Kanske ordna bio, konserter eller föreläsningar?

  Det är inte längre obligatoriskt att vara medlem i en studentkår, men det finns som du ser fortfarande många fina anledningar att vara med.

  På Umeå universitet har vi tre studentkårer

  Här hittar du svar på några vanliga frågor om vad som är grejen med kåren.

   

  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Mitt på campus Umeå i huset Universum (ja, det heter så) ligger Infocenter – den plats du alltid kan vända dig till för att få svar, hjälp och vägledning. Här hittar du allt du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student i en, kanske, ny stad. Här får du till exempel hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Infocenter kan svara på de flesta frågor, och har de inte ett svar direkt så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Med anledning av Covid-19 är det viktigt att vi inte är för många personer i lokalen samtidigt. Därför ber vi dig att i första hand mejla, ringa eller chatta med oss.

  Infocenter ger svar, hjälp och vägledning

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)