"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Idrottsmedicin för läkare

Välkommen till kursen Idrottsmedicin för läkare

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Du registrerar dig på kursen via Studenwebben (https://www.umu.se/student/)  senast den 28 augusti 2020 så att du inte riskerar att förlora din studieplats.

  Första kursträffen äger rum fredag 25 september 2020 kl. 10.00 i sal NC 210 (se länk nedan). Vid kursträffen får du bl.a. information om:

  * kursplan

  * Tider för träffarna (fredagar kl. 10-17 och lördagar kl. 08.30-13)

  2020: 25-26 september, 23-24 oktober, 27-28 november

  2021: 29-30 januari, 19-20 februari, 19-20 mars, 16-17 april och 7-8 maj.

  * Kurslitteratur

  * Övriga frågor

  Se även schema för mer information. Innehåll i schema publiceras senast 4 veckor innan kursstart.

   

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  2020-09-25

  Tid: 10.00

  Plats: NC 210

  Fäll ihop

Om kursen

 • Programmets/kursens upplägg

  Kursen ges på halvfart och delvis på distans. Under hösten 2020 har vi tre (3) kursträffar. Du kommer alltså att läsa det mesta av kursen på egen hand., men kommer även att träffa lärare och kurskamratter vid de tillfällen du är på plats vid Campus Umeå. Notera att tiderna för träffarna kan komma att justeras. I så fall får du information i god tid.

  - 31 augusti 2020 - Registrering via  Studentwebben

  - 25-26 september 2020 - Kursträff i Umeå

  Tider för föreläsningarna och undervisning är fredagar 10.00-17.00 och lördagar 08.30-13.00.

  I kursen använder vi lärplattformen Cambro. Där hittar du allt du behöver för kursen som t.ex. instruktioner för uppgifter att lösa, lista över kursdeltagare och meddelanden från lärarna vid kursen. Det är också i lärplattformen du kommer att lämna in dina uppgifter.

  För att logga in på Cambro måste du ha en aktiverad användaridentitet (se mer info här nedan).

  Fäll ihop
 • Kursinnehåll

  Kursen ger kunskaper inom det idrottsmedicinska vetenskapsområdet där de fördjupade teoretiska kunskaperna i idrottstraumatologi integreras med praktiska undersökningsmoment och verkliga CASE gällande idrottsskador.

  Vidare innehåller kursen en idrottsfysiologisk fördjupning där kunskapen tillämpas mot olika idrottstyper och olika grupper t.ex. med avseende på ålder och kön. Även tillämpade laborationer och demonstrationer i idrottslabbet ingår.

  I kursen ingår en individuell uppgift där studenten reflekterar över hur teori och praktik integreras i teamarbete i idrotten

  Ålder och kön/genus är exempel på centrala teman som belyses under hela kursen.

  Undervisningen sker i form av föreläsningar, laborationer i idrottsmiljö inklusive idrottslabbet, case, seminarier eller gruppövningar. Vissa undervisningsmoment kan ges på engelska. Delar av undervisningen ges med stöd av informations- och kommunikationsteknik, vilket innebär specifika krav på teknisk utrustning och kompetens.

  Välkommen till oss!

  Lars Göran Fjellborg (kursansvarig)

  Apostolos Theos (studierektor)

  Ewa Johansson (studieadministratör) ewa.johansson@umu.se

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)