"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Inledande kurs i Elektronik och datorteknik

Välkommen till Inledande kurs i elektronik och datorteknik ht21!

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  På kursen tillämpas självregistrering via studentwebben. Du loggar in på studentwebben med ditt UmU-id.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  2021-08-30

  Tid: 10:15

  Plats: TA305 (eller Zoom)

  På kursen använder vi oss av lärplattformen Canvas. Länk till kurssidan:

  Inledande kurs i Elektronik och datorteknik (umu.se)

  Kurslitteratur:

  Bergman M, Israelsson BM (2018) Att studera på högskolan: studieteknik och motivation på vägen, Studentlitteratur, ISBN 9789144124032

  Bergström L, Nordlund L (2012) Ellära: krets- och fältteori, Liber, ISBN 9789147106196 (Denna används även i senare kurs)

  Böckerna köper du själv från bokhandeln. Skaffa dem i tid innan kursstart.

   

  Med anledning av Covid-19: Notera att undervisning och examination kan komma att ställas om till digital form enligt rekommendationer för minskad smittspridning av Covid-19. Detta kan ske med kort varsel.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Kursens upplägg

  Den här kursen är din ingång till studierna på högskoleingenjörsprogrammet i Elektronik och Datorteknik (inklusive specialiseringen Medicinsk Teknik).

  Vi kommer i kursen att introducera några av de verktyg som du behöver under dina kommande studier i elektronik, datorteknik och medicinsk teknik. Det handlar om mätinstrument som du kommer att använda - multimetern, signalgeneratorn och oscilloskopet. Det handlar också om programvaror för simulering av elektroniska kretsar, och för beräkningar och programmering.

  Vi kommer också att diskutera vad det innebär att vara ingenjör och hur man angriper tekniska problem på olika sätt. Vi kommer vi att titta på hur du genom att använda ingenjörsmässiga metoder förenklar ditt arbete. Vi kommer att titta på hur man avgränsar ett problem, hur man systematiskt söker en lösning, hur man värderar resultatet och sedan sedan hur man redovisar resultaten på enkelt, tilltalande och lättillgängligt sätt.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Se på digitala studiestartsföreläsningar

  Om du inte har pluggat hos oss tidigare kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 22-25 augusti då vi guidar dig genom studiestarten. Tittar gör du var du vill, föreläsningarna ges i Zoom. Det här får du vet mer om:

  • Ny på universitetet – en överblick
  • Varför finns studentkåren?
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Om existentiell hälsa, mening och balans

  Se datum och tid för varje föreläsning via länken.

   

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)