"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Juridik inom fastighetsbildning och markexploatering (Juristprogrammet)

Du är antagen till kursen Juridik inom fastighetsbildning och markexploatering men innan du kan börja måste du göra några saker. Här får du veta vad du måste göra, hur och när. Du kan även läsa lite mer om kursen, universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss. Vi ses i januari!

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen. På den här kursen ska du själv registrera dig på Studentwebben innan kursstart. Webbregistreringen öppnar 11 januari och funktionen kommer att vara öppen till och med 19 januari.

  Under fliken ”Registrering” på webbplatsen https://www.umu.se/student/mina-studier/sa-funkar-studentwebben/ finns mer information som beskriver hur registreringen går till.

  Kursen startar torsdag den 21 januari klockan 10.15 i hörsal UB.A 240.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  21 januari, 2021

  Tid: 10.15

  Plats: UB.A 240

  Observera att det inte går att markera förändringar i TimeEdit så ta för vana att inte förlita er på ett gammalt schema – kolla ofta. Dagsfärska ändringar syns genom en röd prick.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Kursens upplägg

  Allmänt

  Med tanke på covid-19 är det, när detta skrivs, svårt att veta om undervisningen på kursen kommer att vara på plats på campus i Umeå eller digital. Eftersom riktlinjerna när kursen planerats varit att hålla campusundervisning när det är möjligt har också salar bokats på plats. Enligt gällande bokning startar vi kursen torsdag den 21 januari klockan 10.15 i hörsal UB.A 240. Blir undervisningen digital är det samma tid som gäller och zoomlänk kommer då senare. Om du inte kan närvara, meddela kursadministratör Linda Andersson, linda.k.andersson@umu.se Vid frågor som rör själva kursen går det bra att kontakta mig på mail: ulf.vanneback@umu.se eller på tel. 090 786 93 82.

  Undervisningen

  Undervisningen består av föreläsningar och seminarier. Vid all undervisning, även föreläsningarna, förväntas du ha med dig aktuell lagtext. Seminarierna är obligatoriska, förbereds i huvudsak i mindre grupper som ni kommer att bli indelade i. Redovisning av seminarierna sker i större seminariegrupper. Undervisningen kan komma att genomföras digitalt.

  Litteratur och kursmaterial

  Litteraturen framgår av kursplanen. Seminariematerial med mera kommer att läggas ut på undervisningsplattformen Canvas som man får tillgång till när man registrerats på kursen.

  Med vänlig hälsning

  Ulf Vannebäck

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)