Välkommen! Här får du veta vad du måste göra, hur och när innan kursstart. Du kan även läsa lite mer om kursen, universitetet och livet som student. Avsätt därför några minuter redan nu och läs nedanstående information så att du inte missar något viktigt. Vi ses i november!
På denna kurs tillämpar vi självregistrering. Det innebär att du själv ska registrera dig på studentwebben innan kursstart. Det kan du göra mellan 26 oktober - 2 november.
Det är oerhört viktigt att du registrerar dig under dessa dagar. Annars kan du missa viktig information om kursen. Har du glömt att söka kursen måste du kontakta studieadministratör för att bli registrerad.
Antagen med villkor
Observera att om du är antagen med "villkor" och inte kan registrera dig på studentwebben måste du kontakta studieadministratören för att få information om vad du saknar för att vara behörig (se kontaktinformation nedan).
Schemalänk publiceras här senast 30 dagar innan kursstart.
Inom 24 timmar efter det att du har registrerat dig får du åtkomst till kursens lärplattform. Ofta krävs även aktivitet under kursens första veckor för att du inte ska bli avregistrerad.
Kom ihåg! För att komma åt kursen måste du först ha registrerat dig.
OBS! Vi reserverar oss för ev ändringar rörande kursstarten då universitetet följer folkhälsomyndighetens rekommendationer rörande COVID-19. Mer information hittar du här.
Inför kursstart
Första kursdagen är tisdag den 2 nov kl. 13-16 och kommer vara på plats i Umeå i sal L132 som ligger på "källarplan". Först blir det en kort kursintroduktion och rundvandring i våra salar. Sen blir det en workshop i lera.
Under de första veckorna kommer ni få arbeta kreativt med uppgifter i bild, skulptur, teckning & måleri. Ni kommer att få uppgifter som ni kan arbeta med i våra salar, med i vissa fall kan ni även ta hem material och arbeta hemma. Om ni inte har möjlighet att delta så meddela kursansvarig. Kontaktuppgifter hittar du under "vem ska jag fråga"
Material Under kursen kommer ni få låna material & utrustning, men se gärna till att ha grundmaterial som skissblock pennor mm. I Canvas kommer det läggas ut mer tips på material att ha hemma för två- & tre-dimensionella arbeten vid behov om ni inte kan komma till Umeå.
Frågor kring Litteratur och kursinnehåll? Kursansvarig lärare: Sofie Weibull
Frågor kring studentanvändare, såsom borttappat lösenord? Problem med aktivering? inloggning? Stödcentrum ITS: https://www.servicedesk.its.umu.se/ Telefonnummer: 090-786 63 00.
Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.
Umu-id kommer du behöva när du ska: • registrera dig på kurser • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat • kolla din studentmejl • skaffa Umu-kort • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.
När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.
Om du inte har pluggat hos oss tidigare kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 22-25 augusti då vi guidar dig genom studiestarten. Tittar gör du var du vill, föreläsningarna ges i Zoom. Vad vill du veta mer om?
Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.
Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.
Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.
Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.