"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Python för C-programmerare

Grattis! Du har blivit antagen till kursen Python för C-programmerare vid Umeå Universitet HT20. I välkomstbrevet hittar du information som är värdefull innan kursstarten. Om du har frågor hittar du kontaktinformation längre ner. Vi önskar dig varmt välkommen till kursen och hoppas på att du kommer trivas hos oss i Umeå och på Institutionen för Datavetenskap!

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen.

  På den här kursen ska du själv registrera dig på studentwebben innan kursstart.

  Det kan du göra från och med 2020-10-26  till och med 2020-11-05. 

  Om du inte har registrerat dig innan den 2020-11-05 förlorar du din plats på kursen.

  För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt användarkonto (UmU-id). Mer information om hur man registrerar sig på studentwebben finns på sidan https://www.umu.se/student/mina-studier/sa-funkar-studentwebben/

   

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Nätkurs

  Tid: Nätkurs

  Plats: Nätkurs

  Fäll ihop

Om kursen

 • Programmets/kursens upplägg

  Mer information om kursen kommer att finnas på kurssajten. Kursen kommer att ges via Cambro.

  Kursansvarige kommer att återkomma till dig om tid och plats när kursen börjar. 

  Fäll ihop
 • Datoranvändare på datavetenskap

  Alla studenter som läser en kurs vid Umeå universitet får ett s.k. UmU-id samt ett e-postkonto med adressen UmU-id@student.umu.se. Denna e-postadress är din primära adress. Du kan ändra denna adress via portalen. Studenter som läser nät-kurser på datavetenskap eller kurser som har sin information i Cambro förutsätts läsa denna mailadress.

  Som student på någon av datavetenskaps campus-kurser får du också en användare på datavetenskap och en e-post adress knuten till den csanv@cs.umu.se. Lärare på campuskurser i datavetenskap skickar all sin information till denna adress. Om du vill att mailen istället ska gå till en annan adress gör du så här:

  1. Gå till sidan http://webapps.cs.umu.se/

  2. Klicka på länken med namnet "Mail forwarding" och logga in med ditt cs-användarnamn och lösenord.

  3. På sidan finns en rubrik "Mail forwarding" och en textruta. Skriv den mailadress som du normalt läser dina mail ifrån där. (Du kan skriva flera adresser om du vill.)

  4. Klicka på knappen "Save settings" så är det klart.

  Fäll ihop
 • Mer funderingar?

  Om du har mer funderingar efter att ha läst denna information kan du kontakta Datavetenskaps studentexpedition via mail till studexp@cs.umu.se

  Du kan också prata med din programstudievägledare eller datavetenskaps studievägledare.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)