"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Sjukvårdens juridik och journalhantering

Varmt välkommen till kursen Sjukvårdens juridik och journalhantering ht.2021, som är den andra kursen på den första terminen när du läser Vårdadministrativa programmet. Kursen är 15 hp och ges på helfart.

Så här börjar du

  • 2. Registrera dig på kursen

    När du har tackat ja till din plats, måste du registreras på kursen. Det sker i samband med kursstarten i november.

    För den här kursen ska du själv registrera dig på Studentwebben innan kursstart. Webbregistrering tillåts från och med den 26 oktober och funktionen kommer att vara öppen till och med den 3 november.

    För att du ska kunna registrera dig på kursen och använda kursplattformen krävs det att du är antagen till kursen och att du har aktiverat ditt Umu-id. Umeå universitet erbjuder alla studenter ett användarkonto i samband med antagningen och mer information hittar du nedan, under rubriken: "Ny vid Umeå universitet".

    Under fliken ”Registrering” på webbplatsen https://www.umu.se/student/mina-studier/sa-funkar-studentwebben/ finns mer information som beskriver hur registreringen går till.

    Fäll ihop
  • 3. Börja kursen

    2021-11-02

    Tid: -

    Plats: -

    Nedan följer viktig information som du ska läsa igenom noggrant innan kursstart. Har du ytterligare frågor kan du givetvis ställa dem till kursansvarig lärare.

    Fäll ihop

Om kursen

  • Information om kursen

    Kurswebb

    Logga in på Canvas med ditt umu-id. När du är inloggad kommer du att hitta Sjukvårdens juridik som en av dina kurser där du kan hitta all information och allt kursmaterial.

    Schema

    Kursen har inget traditionellt schema. Det kommer att vara fasta tider för inlämningsuppgifter samt en träff för genomgång av journalhantering. Den första uppgiften ska lämnas in senast den 14 november och den avslutande hemtentamen ska lämnas in senast den 16 januari 2022. Ytterligare information kan du hitta på kurssidan i Canvas.

    Kurslitteraturen

    Kursen ställer stora krav på självstudier av litteraturen! Vi bedömer att all kurslitteratur är nödvändig för att uppnå kursmålen och för att klara tentamen. Läroböckerna bör även användas som arbetsmaterial (rättskälla) när ni löser inlämningsuppgifterna. Så nya upplagor som möjligt av all litteratur rekommenderas.

    Kurskrav och examination

    En skriftlig hemtentamen avslutar kursen. Om du uteblir eller blir underkänd vid det första tentamenstillfället kan ett nytt försök göras vid omtentamen. Mer information om tentamen, vilka hjälpmedel som är tillåtna m.m., kan du läsa om på kurswebben i Canvas.

    Kontakter

    Kursansvarig lärare: Nina Nilsson Rådeström, nina.nilsson@umu.se

    Kursadministratör: Sofia Strömgren, sofia.stromgren@umu.se

    Än en gång – varmt välkommen till kursen!

    Med vänliga hälsningar

    Nina Nilsson Rådeström

    Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

  • Aktivera ditt Umu-id

    Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

    Umu-id kommer du behöva när du ska:
    • registrera dig på kurser
    • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
    • kolla din studentmejl
    • skaffa Umu-kort
    • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

    För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

    Jag vill aktivera mitt Umu-id.

    Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

    Fäll ihop
  • Beställ ditt Umu-kort

    När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

    Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

    Fäll ihop
  • Sök stöd vid funktionsnedsättning

    Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

    Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

    Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

    Fäll ihop
  • Fråga Infocenter om det krånglar

    Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

    Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

    Hitta till Infocenter (Mazemap)

    Infocenter ger hjälp och stöd

    Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)