"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Slöjd 1, textil

Välkommen! Här får du veta vad du måste göra, hur och när innan kursstart. Du kan även läsa lite mer om kursen, universitetet och livet som student. Avsätt därför några minuter redan nu och läs nedanstående information så att du inte missar något viktigt. Vi ses i augusti!

Så här börjar du

 • 1. Andra antagningsbeskedet

  Om du har blivit antagen och vill ha din plats, eller vill stå kvar som reserv, behöver du inte svara på det andra antagningsbeskedet.

  Är du inte längre intresserad av din plats är det fint om du lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast på Mina sidor på Antagning.se. Är den möjligheten stängd går det bra att lämna återbud via Ladok (logga in med ditt Umu-id) eller kontakta ansvarig institution.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Se vilket stöd du kan få och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på kursen

  På denna kurs tillämpar vi självregistrering. Det innebär att du själv ska registrera dig i Ladok innan kursstart. Det kan du göra mellan 21-28 augusti.

  Mer information om Ladok hittar du i studentwebben  här.

  Det är oerhört viktigt att du registrerar dig under dessa dagar. Om du inte har registrerat dig senast den 28 augusti annas riskerar du att förlora din plats på kursen.

  >> För att kunna registrera dig krävs det att du har aktiverat ditt Umu-id (användarkonto) först. Observera att aktivering av ditt Umu-id inte är detsamma som självregistrering! Läs mer under "Ny vid Umeå universitet"

  Antagen med villkor 

  Är du "antagen med villkor" och inte kan registrera dig på studentwebben måste du kontakta studieadministratören för att få information om vad du saknar för att vara behörig (se kontaktinformation nedan).

  Lämna återbud

  Om du bestämt dig för att INTE läsa kursen behöver du inte kontakta oss, utan du lämnar själv återbud via ditt antagningsbesked på antagning.se. Gör detta snarast, det är många som vill läsa denna kurs.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  28 augusti

  Tid: 13:00-15:00

  Plats: Zoom

  Gruppindelning

  När du har tackat ja på antagning.se så kan du välja vilken grupp du vill läsa i, grupp A eller B. Varje grupp har ett begränsat antal platser, när en grupp är full så går det inte att boka en plats i den gruppen. Träfftider och grupper hittar du här:

  Kursstart

  Vi ses på Zoom måndag den 28 augusti, kl 13 – 15, för en presentation (Intro) av kursen. Info om Zoom

  Mellan Intro och träff 1 kommer Du att få några uppgifter att göra, eftersom terminen börjar redan vecka 35 och träff 1 är först vecka 37 (grupp A) respektive vecka 38 (grupp B).

  När du har aktiverat ditt umu-id dig loggar Du in på Canvas, vår lärplattform, för att se dessa uppgifter.

  Bekanta dig med kursrummet i Canvas  - läs på om kursen och hur du ska förbereda dig inför träff 1 i ”Moduler” vilket du hittar i fältet till vänster.

  Under fliken Uppgifter hittar Du:

  Litteraturuppgift 1 som är en text du ska läsa och diskutera på ett seminarium vid första träffen i Umeå. 

  Kulturbesök. Se dig om efter en intressant utställning du gärna vill ta del av. Denna uppgift kan också göras senare någon gång under terminen om du redan nu vet att det kommer en utställning som kan passa.  

  Hantverksuppgift:

  Förberedelse - garntekniker

  Öva grunderna i stickning och virkning och gör två Kravallslöjds ”taggar” som vi kan montera utomhus vid träffen.

  Utförlig info om denna uppgift ser du på Canvas/Uppgifter och Du ska ha läst och följt instruktionerna där innan Du påbörjar uppgiften.

  Vi vill uppmärksamma Dig på att Canvas ser lite annorlunda ut i datorn och på mobilen så använd helst datorn när Du börjar bekanta Dig med Canvas.

  Du behöver inte skaffa böckerna före v 35, men Vygotskij -Slöjd och kreativitet kan vara bra att börja läsa så tidigt som möjligt.

  Umu kort
  För att kunna komma in i våra lokaler måste du skaffa ett Umu kort. Kortet beställs digitalt och hämtas ut vid vårt Infocenter när du är på plats. Läs mer under "Ny vid Umeå universitet" nedan.

  Fäll ihop

Om kursen

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)