"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Slöjd, Trä- och metall 2a, distans

Välkommen! Här får du veta vad du måste göra, hur och när innan kursstart. Du kan även läsa lite mer om kursen, universitetet och livet som student. Avsätt därför några minuter redan nu och läs nedanstående information så att du inte missar något viktigt. Vi ses i augusti!

Så här börjar du

 • 1. Andra antagningsbeskedet

  Om du har blivit antagen och vill ha din plats, eller vill stå kvar som reserv, behöver du inte svara på det andra antagningsbeskedet.

  Är du inte längre intresserad av din plats är det fint om du lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast på Mina sidor på Antagning.se. Är den möjligheten stängd går det bra att lämna återbud via Ladok (logga in med ditt Umu-id) eller kontakta ansvarig institution.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Se vilket stöd du kan få och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på kursen

  På denna kurs tillämpar vi självregistrering. Det innebär att du själv ska registrera dig på kursen i Ladok innan kursstart. Det kan du göra mellan 21- 28 augusti.

  Mer information om Ladok hittar du i studentwebben  här.

  Det är oerhört viktigt att du registrerar dig under dessa dagar. Om du inte har registrerat dig innan den 28 augusti riskerar du att förlora din plats på kursen.

  För att kunna registrera dig krävs det att du har aktiverat ditt Umu-id (användarkonto) först. Observera att aktivering av ditt Umu-id inte är detsamma som självregistrering! Läs mer under "Ny vid Umeå universitet"

  Antagen med villkor 

  Observera att om du är antagen med "villkor" och inte kan registrera dig på studentwebben måste du kontakta studieadministratören för att få information om vad du saknar för att vara behörig (se kontaktinformation nedan).

  Lämna återbud

  Om du bestämt dig för att INTE läsa kursen behöver du inte kontakta oss, utan du lämnar själv återbud via ditt antagningsbesked på antagning.se

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  29-30 augusti

  Tid: 09:00-16:00

  Plats: Zoom

  Schemalänk publiceras här senast 30 dagar innan kursstart.

  Kursstart

  Vi har valt att starta kursen digitalt den här terminen. Vi planerar för att ha 2 st fysiska träffar i Umeå. En med smide och svarvning på schemat och en avslutande redovisningsträff. Vi hälsar dig varmt välkommen och hoppas att du ska få en mycket givande studietid här i Umeå!

  Digital inledande träff:

  29-30/8        09-16 (via Zoom)

  18/9             Uppföljande träff via zoom

  24-27/10      Träff i Umeå grupp A
  6-9/11          Träff i Umeå grupp B

  7/12             Uppföljande träff via zoom

  9-10/1          Träff i Umeå grupp A & B

  Kursen går på semidistans, det innebär att du bedriver det mesta av studierna på egen hand och att du har stöd från lärare och kursmaterial finns på lärplattformen Canvas. Praktiskt och teoretiskt arbete sker på hemorten innan och efter träffarna. Du måste ha genomfört ett antal praktiska moment för att bli godkänd på kursen, vilket innebär att kursträffarna är obligatoriska.

  Material och verktyg ni behöver under första träffen:

  knivblad (mora 106 lc eller liknande laminerat knivblad), skaftämne i hårdträ (björk el. liknande) 20x30x250, 8mm rundstav, 8mm borr, borrmaskin(el,batteri,hand), minisåg (se här), trälim, formningsverktyg(rasp, fil, kniv) .

  (Färskt/fryst lövträ (inte frukträd) helst kvistfri stam/gren ca. Diameter 50x200 mm 2 st, tunn träbit 4x50x80, träbit (mjukt träslag) 10x50x80 mm, navare (se här) 20 mm alt. Centumborr(flatborr) 20 mm., kontursåg, täljkniv, blyertspenna.

  När du registrerat dig digitalt hittar du information och uppgifter på canvassidan. Gå in på canvas (www.canvas.umu.se) i god tid så att du hinner införskaffa verktyg och material för inledande workshopar!

  Övriga träfftider håller i dagsläget på att läggas. Du kommer att kunna ta del av dem via vår hemsida samt lärplattform inom kort.

   

  Om våra verkstäder:

  Våra verkstäder är låsta med med access endast för våra studenter. Av säkerhetsskäl arbetar studenter aldrig ensamma i verkstäderna, utan det behöver finnas minst två personer på plats i lokalen. Arbete kan ske fram till 19.00. Vi vill ta tillfället i akt att påminna om att endast studenter får vistas i lokalen. Det är alltså inte tillåtet att ta med ex. barn eller spädbarn. Återigen av säkerhetsskäl.

   

   

  Umu kort

  För att kunna komma in i våra lokaler måste du skaffa ett Umu kort. Kortet beställs digitalt och hämtas ut vid vårt Infocenter när du är på plats. Läs mer under "Ny vid Umeå universitet" nedan.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Programmets/kursens upplägg

  Kursen går på halvfart (50% studietakt). Att läsa en kurs med 50% studietakt innebär ca 20 timmars studier per vecka. Kursen går mestadels på distans men med ett antal fysiska träffar här på Umeå universitets campus. Det innebär att du bedriver det mesta av studierna på egen hand mellan träffarna och att du har stöd från lärare och hittar kursmaterial på kursens lärplattformen.

  Under träffarna kommer de praktiska moment samt redovisningar som ingår i kursen genomföras. Du måste ha genomfört dessa praktiska moment för att bli godkänd på kursen, vilket innebär att det är obligatoriskt att delta i träffarna.

   

  Fäll ihop
 • Vem ska jag fråga?

  Frågor kring registrering?
  Kontakta studieadministratör

  Frågor kring studiestöd?
  Kontakta studierektor

  Frågor kring Litteratur och kursinnehåll?
  Ansvarig lärare: Magnus Wink

  Frågor kring studentanvändare, såsom borttappat lösenord? Problem med aktivering?  inloggning?
  Stödcentrum ITS: https://www.servicedesk.its.umu.se/
  Telefonnummer: 090-786 63 00

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Se på digitala studiestartsföreläsningar

  Om du inte har pluggat hos oss tidigare kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 22-25 augusti då vi guidar dig genom studiestarten. Tittar gör du var du vill, föreläsningarna ges i Zoom. Det här får du vet mer om:

  • Ny på universitetet – en överblick
  • Varför finns studentkåren?
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Om existentiell hälsa, mening och balans

  Se datum och tid för varje föreläsning via länken.

   

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)