"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Utbildningsvetenskap, undervisning och lärande för grundskolan (UK)

Välkommen kursen  till Utbildningsvetenskap, undervisning och lärande för grundskolan. Innan du kan börja studera måste du göra några saker innan själva kursstarten. Här får du veta vad du måste göra, hur och när. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan.

Så här börjar du

  • 2. Registrera dig på kursen

    För att påbörja dina studier behöver du registrera dig på Studentwebben. För att kunna göra detta krävs att du har aktiverat ditt användarkonto (Umu-id).

    Webbegistreringen är öppen från 2022-01-10 till och med 2022-01-18. Det är viktigt att du registrerar dig under perioden, annars riskerar du att förlora din studieplats.

    Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period, måste du anmäla det till oss innan sista dag för registrering. Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig måste du kontakta oss så fort som möjligt (läkarintyg krävs).

    Alla frågor om registrering kan du maila till administration@pedag.umu.se så hjälper vi dig.

    Fäll ihop
  • 3. Börja kursen

    17 januari 2022

    Tid: 11

    Plats: Zoom

    Fäll ihop

Om kursen

  • Introduktion

    Hej och välkomna till kursen utbildningsvetenskap, undervisning och Lärande (UUL)!

    Kursen ger 8 högskolepoäng och är ett samarbete mellan olika enheter och institutioner (se kursens upplägg). Kursansvarig institution är pedagogiska institutionen och kursansvarig lärare är Monika Diehl.

    Då läget när det gäller Covid är osäkert har vi i nuläget bestämt oss för att inleda första delen av kursen digitalt. Vi kommer alltså att genomföra kursintroduktionen och första kursveckan via Zoom och första dagen är det denna länk som gäller: https://umu.zoom.us/j/63403362497. Det är viktigt att kurslärarna under denna helt digitala del har möjlighet att se er studenter, så för er som inte redan har en kamera kopplad till er dator är det bra om ni fixar det innan kursen startar.

    I nuläget är resterande kurs planerad som en blandning av digitala inslag men med fokus på campusförlagd undervisning. I detta utskick bifogas ett schema, dock med reservation för att smärre förändringar kan ske. Den gruppindelning som finns i schemat kan vi inte säga något om förrän kursen satt igång och vi vet vilka studenter som faktiskt dyker upp.

    Vi lärare ser fram emot att träffa er!

    Vänliga hälsningar

    Monika

    Fäll ihop
  • Kursens upplägg

    Det är viktigt att ni skaffar kurslitteraturen så att ni har den innan  kursen startar, det är högt tempo redan från början.

    Kursplattformen kommer att publiceras på Canvas så fort det mesta är klart.

    Kursen är indelad i 4 delar:

    A–delen handlar om utvecklingspsykologi och handhas av institutionen för psykologi.

    B-delen handlar om pedagogiskt ledarskap, läroplansteori och didaktik och här är föreläsare och lärare från pedagogiska institutionen och från Tillämpad UtbildningsVetenskap.

    C-delen handlar om röst och tal som en ovärderlig resurs i yrkesutövningen, denna del ansvarar institutionen för språkstudier för.

    D-delen handlar om rapportskrivande. Kursen kommer att avslutas med att ni ska skriva en rapport och för att ge er de allra bästa förutsättningarna för detta kommer UB att vara inblandande både när det gäller språkriktighet och struktur. UB kommer också att se till att ni har god kännedom om källkritik, informations.- och litteratursökning. Lärare från Naturvetenskapernas Matematik och Didaktik kommer att handfast lotsa er genom rapportskrivandet.

    Kursens olika delar kommer inte helt i kronologisk ordning, men föreläsningars, seminariers och workshoppars beteckningar i schemat hjälper er att förstå till vilken del de hör, således betecknar t ex Föreläsning 2B, den andra föreläsningen i nom ramen för B-delen.

    På kurssajtens startsida kommer ni att finna all information ni behöver, där kommer också att finnas en studieguide med detaljerad information om kursens olika inslag, vem ni ska kontakta när osv. På startsidan kommer det också att finnas en flik som heter ”Kursen -dag-för-dag” där ni på ett övergripande plan får koll på vad som händer när.

    Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

  • Aktivera ditt Umu-id

    Som student behöver du ett Umu-id (ditt användarkonto). Ditt Umu-id använder du för att till exempel

    • registrera dig på kurser
    • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
    • komma åt din studentmejl
    • skaffa Umu-kort
    • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

    När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

    Så här aktiverar jag mitt Umu-id.

    Det här funkar ju inte. Hjälp!

    Om du får problem att att logga in eller aktivera ditt Umu-id så kontakta IT-supporten Servicedesk där du kan ställa frågor och få hjälp.

    Fäll ihop
  • Skaffa Umu-kort

    När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

    • passerkort
    • lånekort för universitetsbiblioteket
    • kopierings- och utskriftskort.

    Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det.

    Ansök om Umu-kort.

    Fäll ihop
  • Digitala studiestartsföreläsningar 10-13 januari

    Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 10-13 januari då vi guidar dig genom studiestarten. Föreläsningarna är ca en timme lång och ges i Zoom. Vad vill du veta mer om?

    • Ny på universitetet – en överblick
    • Varför finns studentkåren?
    • IT-tjänster för studenter
    • Studera med funktionsnedsättning
    • Hjälp för att söka, skriva och studera
    • Akademiskt skrivande och studieteknik
    • Din hälsa under studietiden
    • Om existentiell hälsa, mening och balans
    Fäll ihop
  • Tillgång till hela Microsoft Office 365

    Under din studietid har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster. Allt för att underlätta studierna och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.

    Office 365 och hur jag installerar det.

    Fäll ihop
  • Om något krånglar finns Infocenter

    Infocenter hjälper dig med det du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student. Här kan du till exempel få hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare. Infocenter håller till i huset Universum, mitt på Campus Umeå. 

    Hitta till Infocenter på Campus Umeå (Mazemap).

    Infocenter – ger svar, hjälp och vägledning.

    Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)