"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ

Civilekonomprogrammet med inriktning mot Service Management

Varmt välkommen till Civilekonomprogrammet med inriktning mot Service Management! I det här välkomstbrevet hittar du viktig information som du behöver inför programstarten.

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja till din studieplats

  Om du har blivit antagen till en utbildning eller fått en reservplats måste du tacka ja för att behålla din plats. Vill du inte ha din plats, kan du låta en reserv få den genom att lämna återbud. Tacka ja eller nej gör du på Mina sidor på Antagning.se senast den 19 juli 2024.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Se vilket stöd du kan få och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • 2. Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Ditt Umu-id behöver du när du ska:

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • 3. Registrera dig på programmet

  Du registrerar dig online

  När: 26 augusti - 2 september

  Registreringen till programmet sker när du registrerar dig till programmets första kurs, Företagsekonomi A SM, 30 hp. Det gör du online via Ladok för studenter.

  För att registrera dig krävs att du har aktiverat ditt Umu-id. Information om hur du aktiverar Umu-id finns längre ner i detta välkomstbrev.

  Om du missar att registrera dig i tid

  Det är viktigt att du registrerar dig i tid, annars riskerar du att tappa platsen på programmet. Hör därför av dig till oss direkt om du av någon anledning inte kan registrera dig under registreringsperioden.

  Mejl: kursinfo.usbe@umu.se

  Fäll ihop
 • 4. Börja programmet

  Välkomstträff onsdag 28 augusti

  Tid: 09:45

  Välkomstträff och inspark 

  När: 28 augusti kl. 09:45
  Var: Lindellhallen 2 (Länk till karta)

  Veckan innan terminsstart bjuder vi in dig som är ny programstudent till en välkomstträff. Här får du veta mer om vad du kan förvänta dig av programmet du är antagen till, information om Handelshögskolan, och träffa några av oss som jobbar närmast programmet.

  Träffen är valfri att delta vid, men kan du inte vara med måste du meddela oss det i förväg.

  Insparken

  Direkt efter välkomnandet tar Handelshögskolans studentförening HHUS över, och insparken startar. Insparken är en möjlighet för dig att lära känna andra studenter, upptäcka Umeå och universitetet och, framför allt, ha kul!

  Schemat för insparken kommer att finnas tillgängligt på HHUS hemsida.

  Terminsstart och första kursen

  När: 2 september kl. 10:15 - 12:00
  Var: SAM.A.371 (Länk till karta)

  Den 2 september börjar terminen på riktigt, och den första kursen du kommer att läsa är Företagsekonomi A SM, 30 hp. Kursen består av fyra moduler om 7,5 hp vardera. Första modulen, Service Management - introduktion av en servicelogik, utgör en introduktion till programmet och till det forskningsfält som programmet bygger på.

  Fäll ihop

Om programmet

 • Information om programmet (och USBE?)

  *Denna text är ett exempel på hur jag tänker att en text för att känna att man gjort rätt val skulle kunna se ut. Baserat på vårt marknadsföringsmaterial, med "lite" hjälp av AI :D

  Ett program med bredd och spets

  Här börjar din resa mot att bli en skicklig civilekonom med särskild kompetens inom ledning och utveckling av tjänsteverksamheter. Vårt program är utformat för att du ska bli en engagerad och motiverad ledare som förstår vikten av kundrelationer, personalfrågor, organisationer och kommunikation, allt ur ett serviceperspektiv.

  Hos oss kommer du att fördjupa dig i ämnen som tjänstemarknadsföring, etisk marknadsföring och hållbarhetsfrågor med en internationell touch. Vi erbjuder också möjligheter till praktik och utlandsstudier. Om du brinner för att arbeta med kundrelationer, personal, organisations- och affärsutveckling eller marknadsföring, då är detta program rätt för dig!

  Internationella möjligheter

  Under din utbildning har du chansen att studera utomlands, vilket ger dig värdefulla erfarenheter och en möjlig konkurrensfördel på arbetsmarknaden. Umeå Universitet erbjuder över 300 utbytesplatser i 40 olika länder, så världen ligger öppen för dig.

  Handelshögskolan vid Umeå universitet

  Vi är glada över att vara en del av ett internationellt respekterat och nationellt inflytelserikt lärosäte. Vår vision är att vara bland de bästa i Sverige när det kommer till utbildning. Under din tid hos oss kommer du att träffa experter, beslutsfattare och företagare som alla bidrar till din utveckling.

  Vi erbjuder utbildning som balanserar både bredd och djup, och som förbereder dig för en karriär inom såväl privat som offentlig sektor. Våra studenter är eftertraktade på arbetsmarknaden, och våra alumner finns över hela världen.

  Studera i en levande studentstad

  Umeå är en fantastisk plats att studera på! Med cirka 37 000 studenter är staden både ung och dynamisk, och full av kulturella och sociala möjligheter. Från stora sportanläggningar som IKSU till mysiga kaféer och ett brett utbud av studentföreningar – här finns allt du behöver.

  Naturen är alltid nära, vilket ger dig chans att njuta av friluftsliv året runt. Stadens utmärkta kommunikationer med både flyg och tåg gör det enkelt för dig att ta dig till och från Umeå. Inom staden cyklar du snabbt mellan boende, campus och centrum, vilket ger dig mer tid att uppleva allt som Umeå har att erbjuda.

  Fäll ihop
 • Kontakt under sommaren

  Sommarringning - prata med en programstudent

  När: 11 juli ~ 7 augusti

  Under sommaren kommer programstudenten Lisa Sånemyr att ringa dig som blivit antagen till programmet för att stämma av eventuella frågor du har inför terminsstart. Som student kan Lisa bland annat svara på frågor om hur det är att plugga vid programmet, Umeås studentliv och insparken.

  Lisa kommer att kontakta dig på följande nummer/mejl:

  Telefon: 072 210 82 07
  Mejl: SMPstudent.usbe@umu.se

  Under perioden går det också bra att höra av dig direkt till Lisa med dina frågor.

  Om du behöver komma i kontakt med universitetet under sommaren

  Under sommaren har vi begränsade möjligheter att svara på frågor.

  För allmänna frågor om dina studier hänvisar vi i första hand till Infocenter. Du kan skriva dina frågor direkt i kontaktformuläret längst ner i detta välkomstbrev, eller ringa under deras öppettider. 

  Klicka här för kontaktuppgifter och aktuella öppettider

  För programspecifika frågor kan du kontakta oss på Handelshögskolan direkt, så återkommer vi så snart som möjligt. 

  Mejl: kursinfo.usbe@umu.se

  Fäll ihop
 • Mer viktig information inför studiestarten

  Studiemedel (CSN)

  Sök alltid studiemedel för två terminer med start på en hösttermin! Sök därför för perioden 2024-09-02 till 2025-06-08.

  Har du frågor rörande studiemedel, hör av dig direkt till CSN!

  Ny student

  På sidan för nya studenter hittar du mer information som är viktig för dig som börjar plugga vid Umeå universitet. Här hittar du bland annat information om vilka stöd du kan få från universitet, info om viktiga websidor, studentkåren och information om Umeå stad. Bekanta dig därför gärna med innehållet du hittar där.

  Klicka här för att komma till sidan för nya studenter

  Lärplattformen Canvas

  Canvas är universitets lärplattform och den sidan du förmodligen kommer att använda dig mest av under studietiden. Här tar du bland annat del av kursinnehåll, kommunicerar med lärare och lämnar in uppgifter. I normalfallet har varje modul sin egen canvassida, som du får tillgång till senast dagen modulen startar. 

  Programmet har även en egen programsida i Canvas, som du kommer få tillgång till närmare terminsstart. Här hittar du information som är viktig under hela studietiden och här kommunicerar vi som jobbar med programmet sådant som inte är kopplat till en specifik kurs.

  Klicka här för mer information om Canvas

  Kursplan med kurslitteratur

  Kursplanen beskriver bland annat vad en kurs handlar om, vad som krävs för att vara behörig, vad du förväntas kunna när du gått klart kursen (FSR) och hur du examineras. I kursplanen hittar du även kurslitteraturen.

  Under utbildningen kommer du att läsa många kurser och enklaste sättet att hitta en kursplan är via verktyget Kursplanesök, genom att ange antingen kursens namn eller kurskod.

  Första terminens kurs heter Företagsekonomi A SM och har kurskod 2FE213.

  Klicka här för att komma till kursplanesök

  MazeMap - hitta på campus

  Som ny på universitet är det inte alltid lätt att hitta vart du ska innan du lärt känna campus. Till din hjälp har du den digitala kartan MazeMap, där du enkelt kan söka efter en sal du inte hittar.

  Klicka här för att komma till MazeMap

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Beställ ditt UMU-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett UMU-kort. UMU-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om UMU-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Se på digitala studiestartsföreläsningar

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala studiestartsföreläsningar via Zoom den 27–30 augusti, så guidar vi dig genom studiestarten. Vad vill du veta mer om?

  • Ny på universitetet – en överblick
  • Varför finns studentkåren?
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Om existentiell hälsa, mening och balans

  Här ser du datum och tid för varje föreläsning

   

  Fäll ihop
 • Ta hjälp av en studievägledare

  Studievägledare är experter på alla möjliga frågor och vi finns som stöd både innan och under studierna. Vad ska man plugga, hur tar man sig in och vilket stöd finns att få? Det kan vara många frågor som snurrar. Om du till exempel har funderingar om dina studier och olika vägval så diskutera med en studievägledare – vi hjälper dig att komma vidare.

  Studievägledningen hjälper dig hitta rätt

  Fäll ihop
 • Bibliotekets tjänster

  Som student kommer du söka information, läsa stora mängder akademisk text och skriva självständiga arbeten. Biblioteket stöttar dig under hela sök- och skrivprocessen. Besök vår drop-in, boka en handledningstid eller fördjupa dig på egen hand i våra guider.

  Upptäck bibliotekets tjänster, både på campus och på distans

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om något krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)