Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ

Kompletterande utbildning för läkare med avslutad utländsk utbildning

Välkommen till utbildningen! Innan du kan börja måste du göra några saker. Här får du veta vad du måste göra hur och när. Du kan även läsa lite mer om utbildningen, universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi. Vi ses i höst!

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej till din studieplats

  Det görs bara ett urval och därför behöver du inte tacka ja till platsen. Om du av någon anledning inte längre är intresserad av din studieplats är det viktigt att du snarast lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast via Mina sidor på Antagning.se

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få för funktionsnedsättning och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på programmet

  För att få din plats på programmet måste du delta vid det obligatoriska uppropet den 29 augusti på plats i Umeå enligt nedan. I samband med det blir du registrerad student på programmet.

  Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att närvara vid introduktionstillfället måste du anmäla det till oss i förväg, annars riskerar du att förlora din plats.

  Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan närvara vid introduktionstillfället måste du kontakta oss så fort som möjligt (läkarintyg krävs).

  Fäll ihop
 • 3. Börja programmet

  2022-08-29

  Tid: 09.30

  Schemalänk publiceras här senast 30 dagar innan kursstart.
  Fäll ihop

Om programmet

 • Programmets/kursens upplägg

  Utbildningen kommer vara upplagd med studier på distans, med tre campus-förlagda, obligatoriska, ”inneveckor” i Umeå varje termin. Under distansstudierna kommer undervisningen ske via dator. Se därför till att ha en dator med stabil uppkoppling. Du kommer även behöva webbkamera och headset till din dator. Om du har en bärbar dator – ta med dator, headset (och webbkamera om du har en extern webkamera) till första kursveckan då vi redan första dagen ska träna på att använda videokonferensprogram.

  Under hösten 2022 kommer du parallellt läsa tre kurser. De båda kurserna Medicinsk introduktionskurs 7,5hp och Medicinsk kommunikation på svenska 1 15hp kommer börja i samband med uppropet. Den sista kursen, Klinisk praktik 7,5hp, kommer du påbörja någon vecka in på terminen.

  Fäll ihop
 • Övrig information 1

  I mitten av september kommer du gå ut på din kliniska praktik.

  Umeå universitet kan erbjuda praktik inom den Norra sjukvårdsregionen för studenter med bostadsort i Region Norrbotten, Region Västerbotten, Region Västernorrland och Region Jämtland-Härjedalen.

  Om du bor kvar på din hemort utanför Norra sjukvårdsregionen måste du själv ordna din praktikplats. Vi rekommenderar att du kommer igång med det så snart som möjligt.

  Om du bor utanför Norra sjukvårdsregionen men överväger att flytta till Norra sjukvårdsregionen måste du meddela detta senast må v 38 (19 sep) och kunna påbörja praktiken omgående.

  Du som är antagen kommer, innan midsommar, få ett mail skickat till dig med bland annat preliminärt schema och information att använda när du söker din praktikplacering.

  Fäll ihop
 • Övrig information 2

  Under utbildningen kommer material och information finnas på vår kursplattform Canvas, www.canvas.umu.se. Det verktyg vi kommer använda för att kommunicera är Zoom. Ni kommer bli introducerade till de båda verktygen under första kursträffen i Umeå.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)