TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN
Varmt välkommen till oss på Avdelningen för Idrottsmedicin
Umu-id är ditt användarkonto. MFA ökar din digitala säkerhet.
Ditt Umu-id behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.
Ditt Umu-id behöver du när du ska:
För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.
MFA, eller multifaktorautentisering som det heter, minskar risken att obehöriga kommer åt din information eller ditt konto. Som ny student behöver du aktivera MFA för att kunna logga in i olika system, exempelvis lärplattformen Canvas och studentwebben.
Jag vill aktivera mitt Umu-id och MFA
Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id eller MFA kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.
Upprop och registrering sker vid kursupptakten som sker digitalt via programmet Zoom. Du kommer dit genom att klicka på denna länk:
https://umu.zoom.us/j/63240635628?pwd=VUpVdDdLWEM5RjNxRDlFSkt4cTJFZz09
Om du behöver en kod, ange IM2122
För att vi ska kunna se och höra dig behöver du en internetansluten dator med webbkamera.
Kursen är planerad så att du jobbar enskilt och förbereder dig inför varje kursträff (inläsning, uppgifter som ska skickas in). Material och instruktioner finns via kursens Canvassida.
Kursträffen bygger vidare på samma kunskapsområde, där du tillsammans med dina kurskamrater arbetar vidare på samma tema, men på en djupare/svårare nivå.
Du får på så sätt ett stort ansvar för kursens kvalitet – den påverkas av hur väl du förberett dig och hur delaktig du är i arbetet under kursträffarna.
Programmet går på helfart och kräver en stor arbetsinsats - säkerställ att du har gott om tid planerat för denna utbildning.
Här hittar du kursplanen: https://www.umu.se/utbildning/kursplan/3id045/
Kursansvarig är Kajsa Gilenstam (kajsa.gilenstam@umu.se). Kajsa är också programansvarig för Magisterprogrammet i Idrottsmedicin.
I vanliga fall är kursträffarna på Campus i Umeå, men nu i höst är första kursen planerad med digitala kursträffar via Zoom pga. den pågående pandemin.
En bild säger mer än tusen ord... Vi vill lära känna dig så att det blir lättare för oss att samarbeta under detta magisterår! En del av kursarna kanske du känner, men några kommer garanterat att vara nya! Inför kursens första träff ska du därför:
• välja ut två bilder som säger något om dig själv och dina intressen
• ange några nyckelord som beskriver dig och dina intressen
• välj ut en bild på dig själv (så vi kan känna igen dig)
• maila detta (bilder och nyckelord) till Kajsa senast 23 augusti 2021 kl 12.00.
Din information kommer att bli till en powerpointbild och när vi presenterar oss för varandra på introduktionsdagen får du detta som underlag för din presentation. Sedan lägger vi upp på vår Canvas-sida så att vi alla på ett enkelt sätt kan bli påminda om vem som är vem – smart va!? ☺️
Programmet är på avancerad nivå och godkänd kandidatuppsats är ett behörighetskrav.
Vi utgår från att du i samband med din kandidatuppsats lärt dig grundläggande forskningsmetodik, grundläggande statistik (statistiska begrepp, och parametrisk statistik). Du kan ha god nytta av att friska upp dina kunskaper i området.
På kurssidan under fliken ”repetitionsmaterial” finner du lite matnyttig information och arbetsmaterial som du gärna kan studera närmare.
Länken till lärplattformen är: https://login.canvas.umu.se/
Och länken till kurs-sidan är: https://www.canvas.umu.se/courses/4116
Som du ser på utbildningsplanen är programmet indelat i tre kurser.
Fördjupningskursen (programmets andra kurs) är en förberedande kurs inför uppsatsen och det betyder att du redan under programmets första kurs måste bestämma dig för vad du vill skriva din uppsats om, så börja fundera på vad du vill skriva om redan nu!
Du får mer information under programintroduktionen!
VÄLKOMMEN TILL OSS!
Kontaktuppgifter:
Avdelningschef/Studierektor Apostolos Theos, tel: 090-786 6619
(apostolos.theos@umu.se)
Programansvarig: Kajsa Gilenstam, tel: 090-786 66 55
(kajsa.gilenstam@umu.se)
Studievägledare: Lisbeth Wikström-Frisén, 090-786 6643
(lisbeth.wikstrom-frisen@umu.se)
Studieadministratör: Ewa Johansson, tel: 090-786 7729
(ewa.johansson@umu.se)
Sök stöd vid funktionsnedsättning
Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.
Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.
Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.
Beställ ditt UMU-kort
När du är på något av våra campus kommer du behöva ett UMU-kort. UMU-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.
Tillgång till hela Microsoft Office 365
När du pluggar har du helt gratis tillgång till flera olika IT-tjänster och programvaror. Det är bland annat Umu-id för inloggning, wifi på campus, lärplattformen Canvas, Microsoft office 365 och Zoom samt andra bra att ha tjänster. Och skulle någonting i din digitala miljö krångla guidar vi dig rätt.
Ta hjälp av en studievägledare
Studievägledare är experter på alla möjliga frågor och vi finns som stöd både innan och under studierna. Vad ska man plugga, hur tar man sig in och vilket stöd finns att få? Det kan vara många frågor som snurrar. Om du till exempel har funderingar om dina studier och olika vägval så diskutera med en studievägledare – vi hjälper dig att komma vidare.
Bibliotekets tjänster
Som student kommer du söka information, läsa stora mängder akademisk text och skriva självständiga arbeten. Biblioteket stöttar dig under hela sök- och skrivprocessen. Besök vår drop-in, boka en handledningstid eller fördjupa dig på egen hand i våra guider.
Upptäck bibliotekets tjänster, både på campus och på distans
Fråga Infocenter om något krånglar
Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.
Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig med dina frågor.