"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Magisterprogram i pedagogik

Till dig som är antagen till Magisterprogrammet i Pedagogik. Varmt välkommen! Innan du kan börja på programmet måste du göra några saker. Här får du veta vad du måste göra, hur och när. Du kan även läsa lite mer om programmet, universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi. Vi ses i höst!

Så här börjar du

  • 2. Registrera dig på kursen

    För att påbörja dina studier på programmet så måste du göra dessa två steg: 

    1. Registrera dig på studentwebben på programmets inledande kurser; Kompetens lärande och IKT samt Normkritisk pedagogik i arbetslivet.

    2. Checka in på dina kurser på den digitala kursplattformen för att kunna läsa utbildningen. 
    Info om hur du kommer igång med dina studier hittar du här: Kom igång med studierna

    Registrering gör du i studentwebben under perioden 210823-210831.
    Incheckning på de inledande kurserna kan du genomföra mellan 210801 - 210831
    Ifall du inte fått till incheckning och registrering i tid mister du din utbildningsplats.

    Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du meddela det till studievägledningen innan sista dag för registrering.

    Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig måste du kontakta oss så fort som möjligt.

    Fäll ihop
  • 3. Börja kursen

    30 aug 2021

    Tid: 13:00 - 14:00

    Plats: https://umu.zoom.us/s/64930091708

    Schemat publiceras senast 4 veckor innan kursstart.

    Fäll ihop

Om kursen

  • Om programmets upplägg, inledande kurser och programenkät

    Programmet löper över två terminer och består av fyra separata innehållskurser om 7,5 hp vardera som läses under höstterminen, och en avslutande magisterkurs i vilket forskningsmetod om 15 hp och uppsatsarbete om 15 hp ingår. 

    Pedagogik är en vetenskaplig disciplin, där problemområden som bl. a. olika aspekter av fostran, socialisation, utbildning, undervisning och lärande behandlas. Pedagogik är ett ämne för dig som är intresserad av exempelvis interaktion mellan människor, lärandeprocesser, ledarskap, digitalisering och organisationsutveckling inom verksamheter så som offentlig sektor, näringsliv och föreningsliv. Pedagogik handlar alltså om samspelet mellan individ och omgivning, om olika villkor för lärande, kunskapsbildning och utveckling. Detta är innehåll som du kommer att möte i programmets fyra innehållskurser, och som du i ditt avslutande uppsatsarbete kommer att fördjupa dina kunskaper inom. Studier i pedagogik ger dig möjlighet att skapa förståelse för din egen, men även för andras utveckling i olika utbildningssituationer, i arbetslivet och på fritiden, om hur människor fungerar i olika sociala sammanhang, ja, kort sagt det mesta som har med människor att göra.

    Höstterminen inleds mån 30 augusti med ett programintro kl. 13.00 - 14.00  i Zoom. Terminen startar sedan med att du läser följande två kurser parallellt:  
    - Kompetens lärande och IKT, 7,5 hp
    - Normkritisk pedagogik i arbetslivet, 7,5 hp

    I väntan på att programstudierna startar den 30 aug önskar vi att du som antagen till programmet fyller i denna enkät : Programenkät Magisterprogram i Pedagogik ht21

    Fäll ihop
  • Kursplattform och zoom

    För att genomföra programmet använder vi kursplattformen studera.pedag.umu.se/ som kursens digitala klassrum. Du behöver använda dig av ditt Umu-id för att logga in. Läs mer om hur du aktiverar ditt Umu-id längre ner på sidan.

    Programmet har en egen programsida på kursplattformen där vi samlat allt som gäller dina programstudier. Se direktlänk: Programsida

    Vid de tillfällen vi kommer att ses så använder vi videomötesverktyget zoom.  Läs mer om hur du som student kan skaffa och använda zoom 
    Inom programmet använder vi samma zoomlänk för alla ev. programträffar, se Börja programmet ovan.

    Fäll ihop
  • Kontakt

    Programansvarig för programmet är J Ola Lindberg, Pedagogiska institutionen. Ola nås på ola.j.lindberg@umu.se

    Studievägledare är Jenny Dufweke, Pedagogiska institutionen. Övergripande programfrågor så som studieplanering, behörighet mm kan du ställa till Jenny, studievägledare på: info@pedag.umu.se 
    Du når även studievägledningen via kontaktformuläret längst ner på den här sidan.

    Frågor av administrativ karaktär, så som registrering, intyg mm kan du ställa till vår administratör på administration@pedag.umu.se

    Under semesterperioden juli/början av augusti så kan du alltid ställa dina frågor tiill vårt Infocenter vid Umu

    Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

  • Aktivera ditt Umu-id

    Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

    Umu-id kommer du behöva när du ska:
    • registrera dig på kurser
    • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
    • kolla din studentmejl
    • skaffa Umu-kort
    • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

    För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

    Jag vill aktivera mitt Umu-id.

    Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

    Fäll ihop
  • Beställ ditt Umu-kort

    När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

    Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

    Fäll ihop
  • Sök stöd vid funktionsnedsättning

    Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

    Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

    Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

    Fäll ihop
  • Fråga Infocenter om det krånglar

    Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

    Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

    Hitta till Infocenter (Mazemap)

    Infocenter ger hjälp och stöd

    Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)