"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ

Masterprogram i Fysioterapi

Välkommen till Masterprogrammet i Fysioterapi och till första kursen Vetenskaplig teori och metod, 15 hp på Inst för samhällsmedicin och rehabilitering, avdelningen för fysioterapi. Innan kursstart måste du göra några saker. Här nedan får du veta vad du ska göra och när. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi. Vi hälsar dig varmt välkommen med hopp om en givande studietid!

Så här börjar du

 • 1. Andra antagningsbeskedet

  Om du har blivit antagen och vill ha din plats, eller vill stå kvar som reserv, behöver du inte svara på det andra antagningsbeskedet.

  Är du inte längre intresserad av din plats är det fint om du lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast på Mina sidor på Antagning.se. Är den möjligheten stängd går det bra att lämna återbud via Ladok (logga in med ditt Umu-id) eller kontakta ansvarig institution.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Se vilket stöd du kan få och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på programmet

  På den här kursen ska du själv registrera dig i Ladok innan kursstart. Det kan du göra från och med onsdag 16 augusti till och med måndag 28 augusti 2023. Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du anmäla det till oss innan sista dag för registrering. Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig måste du kontakta oss så fort som möjligt. En manual för hur webbregistreringen går till hittar du på www.student.umu.se/registrering.

  För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt Umu-id, se info längre ner i brevet.

  Fäll ihop
 • 3. Börja programmet

  Måndag den 28 augusti

  Tid: Se info nedan

  Plats: Lärplattformen Canvas, digitalt via Zoom

  Terminen och kursen börjar den 28 augusti med förberedelser inför kursträffsvecka 1 som startar den 4 september

  Lärplattform på Canvas öppnar ungefär en vecka innan kursstart.

  Kom ihåg! För att börja kursen och få tillgång till Canvas måste du först ha registrerat dig!

  Länk till kursplanen för första kursen: Fysioterapi - Vetenskaplig teori och metod, 15 hp

  Fäll ihop

Om programmet

 • Kursens upplägg

  Det här är en kurs med tre kursträffsveckor som bistår av digitala träffar måndag till fredag och en tentamensdag. Du kommer alltså att läsa det mesta av kursen på egen hand och genom olika grupparbeten, men träffa lärare och alla kursare på distans via Zoom vid tre kursträffsveckor. Eftersom delar av det som ingår i dessa kursträffsveckor är obligatoriska betyder det att du måste vara med på dessa moment för att kunna bli godkänd på kursen.

  Under kursträffarna hålls föreläsningar och obligatoriska seminarier, workshops, journal clubs samt förberedelser och redovisningar i grupp. Utöver kursträffsveckorna planeras även några andra sammankomster via nätet. Därför behöver du preliminärt reservera 2-5 oktober där en timme/student bokas in. Det tillkommer även tider för egna gruppträffar på Zoom.

  Mellan kursträffsveckorna hittar du allt du behöver för kursen på lärplattformen Canvas. Där finns bland annat schema, kursplan, studiehandledning, kursmaterial, filmer och uppgifter. Där kan du även ha kontakt med dina lärare och kursare. Kursen innebär halvtidsstudier och samläses med studenter från avdelningen för Arbetsterapi.

  Fäll ihop
 • Kursträffsveckor och tentamensdag

  Kursträffsvecka 1: 4-8 september via Zoom

  Kursträffsvecka 2: 16-20 oktober via Zoom

  Kursträffsvecka 3: 11-14 december via Zoom

  Tentamen: 11 januari 2024

  Fäll ihop
 • Kontakt

  Kursansvarig för första kursen: Vetenskaplig teori och metod:
  Nina Lindelöf, universitetslektor
  090-786 5002
  nina.lindelof@umu.se

  Programvägledare för masterprogrammet:
  Martin Björklund, docent
  090-786 6195
  martin.bjorklund@umu.se

  Se även kontaktformulär längre ner på sidan.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)