TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ
Varmt välkommen till utbildning vid Umeå universitet, Institutionen för omvårdnad! Vi önskar dig en givande studietid!
Det görs bara ett urval. Om du har blivit antagen och vill ha din plats eller vill stå kvar som reserv behöver du inte svara. Om du däremot inte längre är intresserad av din studieplats, är det väldigt bra att du så snart som möjligt lämnar återbud så att nästa sökande på tur kan få ett tidigt besked. Återbud gör du enklast via Mina sidor på Antagning.se
Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.
Fäll ihop
Kursregistrering sker efter kursstart och sköts av personal på institutionen (självregistrering tillämpas inte för denna utbildning).
Fäll ihopUpprop sker mellan måndag 22/8 - onsdag 24/8 2022
Tid: Kl 8.00 22/8 - kl 24:00 24/8
Plats: Lärplattformen Canvas
Obligatorisk anmälan om deltagande i kursen via lärplattformen Canvas i samband med upprop gäller. Den som inte aktivt gör en deltagaranmälan inom angiven tid förlorar sin utbildningsplats om inte särskilda skäl meddelats. Reserv kallas omedelbart.
Logga in på lärplattformen Canvas på följande sätt:
• Länk till kursplattformen: https://canvas.umu.se
• Klicka på knappen Logga in med ditt Umu-id
• Du omdirigeras nu till en central inloggning för Umeå universitet adfs.umu.se Här anger du ditt Umu-id och ditt lösenord (se information om Umu-id under "Aktivera Umu-id (användarkonto)" längre ned på sidan)
• Du kommer nu till en kursöversikt där alla kurser som du är antagen till presenteras med varsitt kurskort
• Klicka på kurskortet för aktuell kurs
• Via frågetecknet och Hjälp längst ner till vänster i det blå fältet hittar du mer info om hur Canvas fungerar https://www.canvas.umu.se/courses/37
Om du antagits till utbildningsplatsen men inte längre har för avsikt att studera ska du snarast registrera återbud på www.antagning.se Meddelande om ditt återbud är viktigt och möjliggör att vi kan kalla reserv och någon annan person kan antas till utbildningsplatsen.
Programmet är upplagt som distansstudier med ett antal kursträffar på kursorten. I undervisningen använder vi oss lärplattformen Canvas. Får du problem vid inloggning på lärplattformen kan du kontakta vår support: support@omvardnad.umu.se Tänk på att ange vilken utbildning det gäller samt kontaktuppgifter så hjälper vi dig så fort som möjligt.
I samband med att du antagits till Masterprogrammet har du antagits till tre kurser under höstterminen:
3OM148 Kvantitativ metod II 7,5 hp, start v 35
3OM142 Kvalitativ metod II, 7,5 hp, start v 44
3OM288 Klinisk bedömning, 7,5 hp, start v 44
Eftersom Masterprogrammet går på halvfart ska du läsa kurser om 15 hp per termin. Du kommer därför att få göra ett kursval redan i termin 1.
Fäll ihopProgrammets första kurs, Kvantitativ metod II, startar måndag 29/8 med introduktion. Observera att uppropet sker via lärplattformen Canvas under veckan före!
Se schema och upplägg för programmet i lärplattformen Canvas. Publiceras senast fyra veckor före kursstart.
Fäll ihopFör nätburet program eller kurs krävs tillgång till dator med internetuppkoppling via bredband eller till ett lärcentrum där motsvarande teknik kan nyttjas. För att du ska kunna delta i E–möten krävs att du har en webbkamera och ett headset.
Hör gärna av dig om du har funderingar kring något som rör programmet/kurserna. Du använder då kontaktformuläret längst ned på sidan.
Fäll ihopVälkommen till Umeå universitet
Det du behöver tänka på innan du börjar, samlat på ett och samma ställe på webben. Både för dig som studerar på campus eller för dig som läser helt på distans. Kommer jag trivas? Kommer jag hitta någonstans att bo? Få nya vänner? Vi kanske inte kan ge dig alla svar, men visar dig var du hittar information. Välkommen!
Ny student på Umeå universitet
Fäll ihopAktivera ditt Umu-id
Som student kommer du att behöva ett Umu-id (ditt användarkonto) för att till exempel
När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.
Mer om Umu-id och hur jag aktiverar det.
Det här funkar ju inte. Hjälp!
Om du får problem att aktivera ditt Umu-id eller att logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor och få hjälp.
Fäll ihopSkaffa Umu-kort
När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som
Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det. Så här gör du för att ansöka om ditt Umu-kort.
Fäll ihopTillgång till hela Microsoft Office 365
Som student har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365 under din studietid. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster som kan underlätta din studietid och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.
Läs om Office 365 och hur du installera det till din dator.
Fäll ihopGå med i en studentkår
Studentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation. De hjälper till att knyta ihop studietiden med näringslivet för din framtida karriär och om du skulle uppleva problem med din utbildning, kan du få hjälp. Ta chansen att vara med och bestämma.
Det är inte bara dina rättigheter kårerna bevakar. Som medlem i en studentkår är du också med och formar organisationen. Ska kåren driva pubar, caféer, gym? Kanske ordna bio, konserter eller föreläsningar?
Det är inte längre obligatoriskt att vara medlem i en studentkår, men det finns som du ser fortfarande många fina anledningar att vara med.
På Umeå universitet har vi tre studentkårer
Här hittar du svar på några vanliga frågor om vad som är grejen med kåren.
Fäll ihop
Om något krånglar finns Infocenter
Mitt på campus Umeå i huset Universum (ja, det heter så) ligger Infocenter – den plats du alltid kan vända dig till för att få svar, hjälp och vägledning. Här hittar du allt du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student i en, kanske, ny stad. Här får du till exempel hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Infocenter kan svara på de flesta frågor, och har de inte ett svar direkt så vet de var och hur de vägleder dig vidare.
Infocenter ger svar, hjälp och vägledning
Fäll ihop