"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Masterprogram i statsvetenskap

Grattis! Du är antagen till magisterprogrammet i statsvetenskap vid Institutionen för statsvetenskap, Umeå universitet. På den här sidan hittar du viktig information som kommer att vara användbar, så läs den noggrant. Om du har några frågor kan du använda kontaktformuläret nedan. Vi önskar dig varmt välkommen och hoppas att du kommer att trivas med din studietid här i Umeå!

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Registrering via studentwebben

  När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på programmet. Det gör du genom att registrera dig på den första kursen via studentwebben. Registrering sker mellan 22 augusti och 29 augusti.

  Observera att om du inte har registrerat dig senast den  29 augusti förlorar du din plats på programmet.

  För att kunna registrera dig måste du först aktivera ditt användarkonto (Umu-id).

   

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  29 augusti

  Tid: 13:15-16:00

  Introduktionen till den första kursen på programmet, Statsvetenskapliga analysinriktningar, äger rum måndagen den 29 augusti kl 13.15 på SAM.G.509 (S505). (https://cloud.timeedit.net/umu/web/public1/riqvbQ9xw4XZ8aQy7y73clw06eZQZ1dnn56Y7YQQQYoZn8n3ZcQhqo.html)

  Kursen består av sex moment. Varje moment ägnas åt ett särskilt teoretiskt förhållningssätt varav tre är obligatoriska (institutionell teori, rationellt val och poststrukturalism) och tre väljs ut av studenterna tillsammans med föreläsaren under introduktionen. Det är därför viktigt att du närvarar vid introduktionen för att få vara med och påverka valet av inriktning och för att vi ska kunna fördela ansvaret för dem i gruppen. Schema, studiehandledning och kursplan (inklusive litteraturlistan) finns på Canvas, kursplattformen. Se till att du har litteraturen för de obligatoriska momenten när kursen startar.

   


  Vänd dig till kursledaren om du har några frågor: malin.wimelius@umu.se

  Fäll ihop

Om kursen

 • Programmets upplägg

  Magisterprogrammet i statsvetenskap ger fördjupad kompetens i centrala frågor inom statsvetenskap samt vetenskapliga metoder för samhällsvetenskap. Programmet kan delta i ett eller två år och erbjuder möjligheten att inkludera valfria eller praktikplatser.

  Under första terminen läser du Ansatser till statsvetenskap, 15 hp, och kvalitativa och kvantitativa forskningsmetoder för samhällsvetenskap, 15 hp.

  Programledningen består av programkoordinator Péteris Timofejevs Henriksson och programrådgivare Malin Nygren. Om du har några frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta oss.

  Fäll ihop
 • Lärplattformen Canvas

  Vi använder lärplattformen Canvas för att informera om allt som rör programmet, tipsa om evenemang och lägga ut material som du kan behöva. Du får tillgång till programmets sajt efter terminsstart.

  För att logga in på Canvas måste du ha ett aktiverat användarkonto (Umu-id).

  Logga in på Canvas

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)