"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ

Masterprogram i statsvetenskap

Grattis! Du är antagen till magisterprogrammet i statsvetenskap vid Institutionen för statsvetenskap, Umeå universitet. På den här sidan hittar du viktig information som kommer att vara användbar, så läs den noggrant. Om du har några frågor kan du använda kontaktformuläret nedan. Vi önskar dig varmt välkommen och hoppas att du kommer att trivas med din studietid här i Umeå!

Så här börjar du

 • 1. Your offer

  You have been admitted. If you want to keep your place (seat), you do not have to reply to your offer.

  If you do not want to keep your place you should decline your offer by logging in to 'My pages' on universityadmissions.se, and follow the instructions. You should click "I wish to decline this offer" next to the course or programme you want to decline.

  If you see "Reserve" next to your course or programme in the Notification of selection results, this means that you've been placed on a waiting list for that course/programme.

  Support for students with disabilities

  If you are in need of special support due to disability, you should apply for that in good time before you start your studies. Find more information about support for studying with disabilities.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på programmet

  Registrering via studentwebben

  När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på programmet. Det gör du genom att registrera dig på den första kursen via studentwebben. Registrering sker mellan 22 augusti och 29 augusti.

  Observera att om du inte har registrerat dig senast den  29 augusti förlorar du din plats på programmet.

  För att kunna registrera dig måste du först aktivera ditt användarkonto (Umu-id).

   

  Fäll ihop
 • 3. Börja programmet

  29 augusti

  Tid: 13:15-16:00

  Introduktionen till den första kursen på programmet, Statsvetenskapliga analysinriktningar, äger rum måndagen den 29 augusti kl 13.15 på SAM.G.509 (S505). (https://cloud.timeedit.net/umu/web/public1/riqvbQ9xw4XZ8aQy7y73clw06eZQZ1dnn56Y7YQQQYoZn8n3ZcQhqo.html)

  Kursen består av sex moment. Varje moment ägnas åt ett särskilt teoretiskt förhållningssätt varav tre är obligatoriska (institutionell teori, rationellt val och poststrukturalism) och tre väljs ut av studenterna tillsammans med föreläsaren under introduktionen. Det är därför viktigt att du närvarar vid introduktionen för att få vara med och påverka valet av inriktning och för att vi ska kunna fördela ansvaret för dem i gruppen. Schema, studiehandledning och kursplan (inklusive litteraturlistan) finns på Canvas, kursplattformen. Se till att du har litteraturen för de obligatoriska momenten när kursen startar.

   


  Vänd dig till kursledaren om du har några frågor: malin.wimelius@umu.se

  Fäll ihop

Om programmet

 • Programmets upplägg

  Magisterprogrammet i statsvetenskap ger fördjupad kompetens i centrala frågor inom statsvetenskap samt vetenskapliga metoder för samhällsvetenskap. Programmet kan delta i ett eller två år och erbjuder möjligheten att inkludera valfria eller praktikplatser.

  Under första terminen läser du Ansatser till statsvetenskap, 15 hp, och kvalitativa och kvantitativa forskningsmetoder för samhällsvetenskap, 15 hp.

  Programledningen består av programkoordinator Péteris Timofejevs Henriksson och programrådgivare Malin Nygren. Om du har några frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta oss.

  Fäll ihop
 • Lärplattformen Canvas

  Vi använder lärplattformen Canvas för att informera om allt som rör programmet, tipsa om evenemang och lägga ut material som du kan behöva. Du får tillgång till programmets sajt efter terminsstart.

  För att logga in på Canvas måste du ha ett aktiverat användarkonto (Umu-id).

  Logga in på Canvas

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Se på digitala studiestartsföreläsningar

  Om du inte har pluggat hos oss tidigare kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 22-25 augusti då vi guidar dig genom studiestarten. Tittar gör du var du vill, föreläsningarna ges i Zoom. Vad vill du veta mer om?

  • Ny på universitetet – en överblick
  • Varför finns studentkåren?
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Om existentiell hälsa, mening och balans

  Läs mer om varje föreläsning via länken.

   

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)