"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Psykologprogrammet

Du som har antagits till Psykologprogrammet våren 2022 välkomnas till din nya utbildning! Innan du kan börja måste du göra några saker. Här får du veta vad du måste göra hur och när. Har du frågor - se länken under "Om programmet" längre ner. Du kan också höra av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi. Vi ses i höst!

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Registrering på programmet:

  - Självregistrering online. Registreringen genomför du genom att logga in på studentwebben via www.umu.se med ditt Umu-id (mer information om Umu-id finns längre ner på sidan). Självregistreringen öppnar först en vecka innan kursstart, alltså 10:e januari.

  OBS! Du måste registrera dig för att behålla din plats på programmet. Om du har tekniska problem med registreringen - kontakta Therese Söderlund innan 220117 kl. 12.00 så blir du registrerad på programmet och får behålla din plats.  

   

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Mån 17:e januari 2022

  Tid: 10:15

  Plats: https://umu.zoom.us/j/68896370107

  Undervisningens upplägg våren 2022

  Introduktionskursen kommer VT22 att vara onlinebaserad och gå på distans. Ingen fysisk närvaro i Umeå krävs. Lokalerna i schemat kommer tas bort och ersättas med Zoom. 

  Hur resten av våren ser ut vet vi inte i nuläget, utan vi avvaktar Folkhälsomyndighetens och Umeå universitets vidare riktlinjer och regler.  

  Fäll ihop

Om kursen

 • Psykologprogrammet ges av Institutionen för psykologi vid Umeå universitet

  Institutionen för psykologi hittar du i Beteendevetarhuset.
  Studievägledare Jenny Feltenmark och Studieadministratör Therese Söderlund hittar du i Beteendevetarhuset på BV i korridor B. 

  Hör gärna av dig till oss om du har funderingar som rör psykologprogrammen.

  Mer information som är bra att veta som ny student på Programmet hittar du här. Där hittar du också ett brev från dina faddrar som bland annat handlar om hur insparken kommer gå till. 

  Fäll ihop
 • Om du inte avser att ta din studieplats i anspråk efter den andra antagningsomgången

  Meddela detta omedelbart så att en reserv snabbt kan kallas. Tacka nej till din plats via ditt antagningsbesked eller kontakta Therese Söderlund, studieadministratör via tel 090-786 57 87 eller mail.

  Fäll ihop
 • Reservantagning

  Frågor kring antagningen hänvisas till antagningen.se som sköter antagningen till psykologprogrammen till och med efter den andra antagningsomgången, som sker 22:a december. Först därefter tar Institutionen för psykologi hand om reservantagningen. Reserver kallas i första hand via telefon men du bör även hålla koll på din mail. Vi använder oss inte av något reservupprop för psykologprogrammen. Tidigare antagningsstatistik för de olika urvalsgrupperna kan du söka ut här. Vid frågor angående reservantagning kontakta studieadministratör Therese Söderlund eller studievägledare Jenny Feltenmark.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)