"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ

Röntgensjuksköterskeprogrammet

Institutionen för omvårdnad hälsar dig varmt välkommen till utbildningen för röntgensjuksköterskeexamen med studier inom ämnet omvårdnad. Vi hoppas och tror att din studietid kommer att uppfylla dina förväntningar, utveckla dina kunskaper och färdigheter, din professionella kompetens samt att studierna är personligt utvecklande. Läs igenom alla rubriker i välkomstbrevet!

Så här börjar du

Om programmet

 • OBS! Närvaro vid uppropet är obligatoriskt!

  Den som inte är närvarande förlorar sin utbildningsplats om inte särskilda skäl meddelats. Reserv kallas omedelbart.

  Återbud: Har du tackat ja till en utbildningsplats och inte längre har för avsikt att studera - Lämna då snarast återbud på www.antagning.se - logga in. Meddelande om ditt återbud är viktigt och möjliggör att vi kan kalla reserv och någon annan person kan antas till utbildningsplatsen.

  Som student vid program innehållande verksamhetsförlagd utbildning, VFU, behöver du ha vetskap om vilka vaccinationer du tidigare genomfört samt ta del av det hälso- och vaccinationsprogram du omfattas av som student inom Medicinska fakulteten, se information via länkarna nedan.

  Hälso- och vaccinationsprogrammet:
  https://www.aurora.umu.se/organisation-och-styrning/organisation/fakultetssidor/medicinsk-fakultet/utbildning/vfu/vaccination/

  Umeå universitets Covid-19-information till studenter med VFU/klinisk praktik i hälso- och sjukvård och äldreomsorg:
  https://www.umu.se/covid-19/vfu-for-dig-inom-halso--och-sjukvard/

  Länk till programsidan:
  https://www.umu.se/utbildning/program/rontgensjukskoterskeprogrammet/

  Fäll ihop
 • Dina Studier

  Du behöver aktivera ditt användarkonto Umu-id (se nedan ”Aktivera användarkonto") för att kunna logga in på lärplattformen Canvas. Där finner du programmets kurser samt övrig programinformation, information om verksamhetsförlagd utbildning (VFU), vaccinationsprogrammet osv.

  Programmets första kurs som du ska logga in på är:
  Radiografi I, 3OM389, tillfälleskod 37008, 15 hp HT23.

  Ny på Universitetet? Bli guidad genom studiestarten: https://www.umu.se/student/mina-studier/ny-student/ny-pa-universitetet-studiestartsforelasningar/

  Fäll ihop
 • Lärplattformen Canvas

  Lärplattformen Canvas öppnar ca 1 augusti 2023.

  När du aktiverat ditt användarkonto/Umu-id, loggar du in i Canvas så här:

  Länk till Canvas: https://www.canvas.umu.se/courses/3016
  Logga in i Canvas med ditt Umu-ID.
  Du finner din kurs under "Mina kurser".

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)