"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Speciallärarprogrammet

Till dig som är antagen till Speciallärarprogrammet. Varmt välkommen! Innan du kan börja på programmet måste du göra några saker. Här får du veta vad du måste göra, hur och när. Du kan även läsa lite mer om Speciallärarprogrammet, universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi. Vi ses i höst!

Så här börjar du

Om kursen

 • Om programmet och din första kurs

  Du läser programmet på distans, vanligtvis med 3-5 träffar per termin på campus i Umeå. Varje träff är 4-5 dagar lång. Mellan träffarna genomförs undervisning, uppgifter och kommunikation framförallt via lärplattformen Canvas.  

  På grund av rådande pandemi kommer dock programmets första kurs att ges på distans i sin helhet.

   

   

  Fäll ihop
 • Din första kurs

  Den första kursen heter " Introduktion till det specialpedagogiska fältet". Kursen kommer att ges på distans.

  Kurs 2 och 3

  På grund av situationen med covid har vi ännu inte tagit beslut omkring huruvida kurs 2 och 3 under hösten kommer att hållas på distans eller som campuskurser. Ett rektorsbeslut förväntas komma under augusti inför oktober månad och resterande del av hösten. Så fort vi fått information om detta meddelar vi er.

  Fäll ihop
 • Lärplattformen canvas och zoom

  Canvas

  För programmet använder vi lärplattformen Canvas. Där kommeer du att hitta allt du behöver för kursen; uppgifter du ska göra, information om litteratur, kontaktuppgifter till lärare och schema. Det är också på lärplattformen som du skickar meddelanden till lärarna och lämnar in dina uppgifter. Det är bra att du innan kursstarten börjar bekantar dig med lärplattformen.

  För att logga in på Canvas måste du ha ett aktiverat användarkonto (UMU-id).

  Logga in på Canvas

  Zoom

  När vi ska träffas på nätet kommer vi att använda oss av Zoom. Zoom är ett verktyg för möten och undervisning på nätet. Du behöver god tillgång till dator med kamera och god internetuppkoppling. Du behöver UMU-id.

  När du loggat in på canvas kommer du hitta länken du ska använda för att delta via zoom på första dagen.

  Här kan du läsa om hur du laddar ned programmet Zoom

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)