Huvudmenyn dold.

Enheten för demografi och åldrandeforskning (CEDAR)

Enheten för demografi och åldrandeforskning (CEDAR) består av två sektioner: CEDAR forskning och Demografiska databasen. Vi stödjer, stärker och stimulerar forskning om befolkning och åldrande genom att skapa högklassiga befolkningsdatabaser och göra dem tillgängliga för forskning i en tvärvetenskaplig forskningsmiljö.

Vår forskning

CEDAR är ett tvärvetenskapligt centrum för forskning om demografiska förändringar och åldrande.

Här kan du se aktuella publikationer från våra forskare.

Forskningsprojekt

Här kan du se vilka forskningsprojekt som är knutna till CEDAR.

Seminarieschema

Här hittar du CEDAR:s seminarieschema.

Infrastruktur vid CEDAR

Vid CEDAR finns Demografiska databasen som registrerar, bearbetar och tillgängliggör demografiska data.

Databaser

Vid CEDAR finns högklassiga befolkningsdatabaser för forskning.

Öppna data vid CEDAR

Här kan du söka och ladda ner data från flera olika databaser.

Beställ data

Läs mer om hur du som är forskare går tillväga för att beställa data från CEDAR:s databaser.

Nyheter från CEDAR.

John Matchim - gästforskare vid CEDAR

John Matchim från historiska institutionen vid University of New Brunswick är gästforskare vid CEDAR.

Tvärvetenskap skapar både spets och möjligheter

Gunnar Malmberg, professor i kulturgeografi, arbetar med att bygga och stötta tvärvetenskapliga miljöer.