Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Människans relation till mat, måltider och hälsa

Profilområdet innefattar forskning om människans relation till mat, måltider och hälsa ur olika perspektiv.

För närvarande inriktar sig forskningen framför allt mot sociala funktioner kopplade till mat, ätande och måltider. Vi intresserar oss bland annat för frågor som vad som reglerar ätande och måltider ur historiska, kulturella och sociala perspektiv, hur måltider skapar värde och hur mat används i förhandling av social identitet.

Forskningsprojekt

Gastronomi i väglöst land
Forskningsområde: Kost- och måltidsvetenskap
Tid 4 november 2020 till 3 november 2022
Typ av projekt Forskningsprojekt
Anpassningar av mat och miljö under skollunchen
Forskningsområde: Kost- och måltidsvetenskap
Tid 1 september 2020 till 30 augusti 2025
Typ av projekt Doktorandprojekt
Sveriges mest kända mamsell
Forskningsområde: Kost- och måltidsvetenskap
Tid 1 september 2019 till 31 december 2021
Typ av projekt Forskningsprojekt
Tid, rum och kultur i hem- och konsumentkunskap
Forskningsområde: Kost- och måltidsvetenskap
Tid 1 februari 2018 till 31 december 2021
Typ av projekt Post-doc projekt
Att delta i en kostundersökning – hur är det?
Forskningsområde: Kost- och måltidsvetenskap
Tid 1 januari 2018 till 31 december 2022
Typ av projekt Forskningsprojekt