Logga in på studentwebben
Redigera innehåll på umu.se
Bild: Kommunikationsenheten
Vid institutionen för Kost- och måltidsvetenskap bedriver vi utbildning och forskning inom olika aspekter av mat och måltider.
Läs mer om våra program, kurser och andra utbildningar.
Forskning bedrivs inom flera områden.
Intresserad av att börja forska?
Om institutionen
Restauranger öppna för allmänheten
Kostinformation för studenter
Hedras för betydande bidrag till forskning, innovation, demokratisering och samhällsutveckling.
Universitetet vill servera hållbar mat vid akademiska högtider. "En balans mellan hållbarhet och kvalitet".
Under Hilde Weisers mittseminarium presenterades hennes pågående doktorsavhandling om hållbart ätande.
I sin roll som Arctic Six Chair ska professor Armando Perez-Cueto utforska hållbar kostomställning i Arktis.
Jessie Sommarström är en av årets hedersdoktorer vid den samhällsvetenskapliga fakulteten.
Michal Salamonik jobbar som postdoktor vid institutionen.
september
Symposium. Symposium om växtbaserade fermenterade livsmedel. Forskare och experter samlas för att diskutera de senaste framstegen och nätverka.
Seminarium. Välkommen till frukost – ett seminarium, där samtal kring mat, måltider och möjligheter till samarbeten står i centrum.
Övrigt. På Arktiskt forum träffas vi för att utforska nya vägar mot hållbara samhällen i norr genom att laga och äta mat tillsammans.