Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 26 maj 2020)

Nyheter från Lärarhögskolan

Skolresor och den framtida medborgaren
Publicerad: 18 maj, 2020

I en ny avhandling granskas hur skolresor i Portugal använts för att forma medborgarna och nationen.

Nya föreståndare utses för Lärarhögskolan
Publicerad: 28 apr, 2020

Lars-Erik Lauritz och Anna Lindqvist blir nya föreståndare för Lärarhögskolan från den 1 juli 2020.

Utredare vill göra om fria skolvalet
Publicerad: 27 apr, 2020

Björn Åstrand, Umeå universitet och regeringens särskild utredare, bakom ny utredning om skolsegregationen.

Medel för forskningstid inom det utbildningsvetenskapliga området
Publicerad: 08 apr, 2020

Lärarhögskolan utlyser medel

Att räkna med alla elever
Publicerad: 01 apr, 2020

Ny avhandling ger kunskap om förskoleklasslärares förmåga att följa elevers lärande i matematik.

Digital lek i förskolan - möjligheter och utmaningar
Publicerad: 30 mar, 2020

Ny avhandling om förskollärares erfarenhet av att använda surfplattor i undervisningen.

Information till doktorander, handledare och externa parter
Publicerad: 25 mar, 2020

Företagsforskarskolan ställer in samtliga planerade aktiviteter fram till sommaren på grund av coronaviruset.

Lärarhögskolans pedagogiska pris 2020
Publicerad: 16 mar, 2020

Lärarlaget i hem- och konsumentkunskap tilldelas Lärarhögskolans pedagogiska pris

Lisbeth Lundahl, TUV, utses till hedersdoktor vid Åbo universitet
Publicerad: 11 mar, 2020

Lisbeth Lundahl, TUV, utses till hedersdoktor vid Åbo universitet fredagen den 29 maj

22 doktorander till Forskarskolan i utbildningsvetenskap
Publicerad: 27 feb, 2020

Sök senast den 27 mars!

Hög kvalitet på Umeå universitets ämneslärarutbildning
Publicerad: 19 feb, 2020

Umeå universitet får mest ros men även lite ris i Universitetskanslerämbetets utvärdering.

Vilka kompetenser behöver en polis?
Publicerad: 11 feb, 2020

Thomas Bäcks avhandling visar hur polisstudenter och yrkesverksamma poliser värderar kompetenser inom yrket.

”ULF-lärare” får Sveriges största pedagogiska lärarpris – Helgepriset
Publicerad: 10 feb, 2020

"ULF-lärare" och alumnen Josefin Öberg tilldelas Sveriges största pedagogiska lärarpris

Vårens vetenskapsluncher
Publicerad: 27 jan, 2020

30 januari inleds vårens serie om nio vetenskapsluncher. Se föreläsningarna på plats eller på distans.

Möjligt för fler att arbeta och samtidigt studera till lärare
Publicerad: 20 jan, 2020

Umeå universitet beviljas 3 miljoner kronor för att bedriva arbetsintegrerad lärarutbildning.