Nyheter från Lärarhögskolan

22 doktorander till Forskarskolan i utbildningsvetenskap
Publicerad: 27 feb, 2020

Sök senast den 27 mars!

Hög kvalitet på Umeå universitets ämneslärarutbildning
Publicerad: 19 feb, 2020

Umeå universitet får mest ros men även lite ris i Universitetskanslerämbetets utvärdering.

Vilka kompetenser behöver en polis?
Publicerad: 11 feb, 2020

Thomas Bäcks avhandling visar hur polisstudenter och yrkesverksamma poliser värderar kompetenser inom yrket.

”ULF-lärare” får Sveriges största pedagogiska lärarpris – Helgepriset
Publicerad: 10 feb, 2020

"ULF-lärare" och alumnen Josefin Öberg tilldelas Sveriges största pedagogiska lärarpris

Vårens vetenskapsluncher
Publicerad: 27 jan, 2020

30 januari inleds vårens serie om nio vetenskapsluncher. Se föreläsningarna på plats eller på distans.

Möjligt för fler att arbeta och samtidigt studera till lärare
Publicerad: 20 jan, 2020

Umeå universitet beviljas 3 miljoner kronor för att bedriva arbetsintegrerad lärarutbildning.

Nominera till Lärarhögskolans pedagogiska pris 2020
Publicerad: 20 jan, 2020

Nu kan du nominera lärare som du tycker har gjort en särskilt god insats i en utbildning inom Lärarhögskolan

3,5 miljoner för att utveckla lärarstudenternas VFU
Publicerad: 17 jan, 2020

Staten ger Umeå universitet fortsatt ersättning för verksamhet med övningsskolor och övningsförskolor.

Ett smalare kunskapsbegrepp utmanar bildämnet
Publicerad: 13 jan, 2020

Ny studie undersöker vilka normer och värderingar som skapas och reproduceras i bildundervisning.

Återkommande smärta kan ge barn lägre skolbetyg
Publicerad: 07 jan, 2020

Barn med återkommande smärta går ut grundskolan med lägre betyg och sämre självkänsla än andra barn.

Umeå universitet fick 40 mkr till forskarskola
Publicerad: 15 nov, 2019

40 miljoner från Vetenskapsrådet möjliggör ny forskarskola i Umeå där ytterligare nio lärosäten medverkar.

40 miljoner beviljade till utbildningsvetenskaplig forskning
Publicerad: 04 nov, 2019

Åtta sökande har beviljats medel från Vetenskapsrådet, Riksbankens jubileumsfond och Skolforskningsinstitutet

Två nya VR-anslag till TUV
Publicerad: 01 nov, 2019

Två forskare från TUV har erhållit forskningsmedel från utbildningsvetenskapliga kommittén (VR).

800 lärare till Umeå universitet på höstlovet
Publicerad: 25 okt, 2019

Den 29-30 oktober är det dags för Kunskapsveckan, konferens för skolans personal.

Ceremoni för skickliga lärare vid Umeå universitet
Publicerad: 11 okt, 2019

Omkring 70 lärare som utsetts under åren 2017–2019 uppmärksammades vid en nyinrättad ceremoni.