Umeå universitet fick 40 mkr till forskarskola
Publicerad: 15 nov, 2019

40 miljoner från Vetenskapsrådet möjliggör ny forskarskola i Umeå där ytterligare nio lärosäten medverkar.

40 miljoner beviljade till utbildningsvetenskaplig forskning
Publicerad: 04 nov, 2019

Åtta sökande har beviljats medel från Vetenskapsrådet, Riksbankens jubileumsfond och Skolforskningsinstitutet

Två nya VR-anslag till TUV
Publicerad: 01 nov, 2019

Två forskare från TUV har erhållit forskningsmedel från utbildningsvetenskapliga kommittén (VR).

800 lärare till Umeå universitet på höstlovet
Publicerad: 25 okt, 2019

Den 29-30 oktober är det dags för Kunskapsveckan, konferens för skolans personal.

Ceremoni för skickliga lärare vid Umeå universitet
Publicerad: 11 okt, 2019

Omkring 70 lärare som utsetts under åren 2017–2019 uppmärksammades vid en nyinrättad ceremoni.

Inbjudan: samarbete forskarutbildning i utbildningsvetenskap
Publicerad: 07 okt, 2019

Lärarhögskolan utlyser delfinansierade anställningar för forskarstuderande med antagning 2020

I mötet föds nya idéer på Företagsforskarskolan
Publicerad: 03 okt, 2019

Stor workshop 24 oktober välkomnar alla samarbetspartners och visar upp doktorandprojekt i form av postrar.

Universitetet med i nytt nordiskt samarbete inom lärarutbildning
Publicerad: 30 sep, 2019

Nytt nätverk mellan nio universitet

Vad definierar en ”bra” skola?
Publicerad: 30 sep, 2019

Ny avhandling vill starta en diskussion om vilka värden som bör genomsyra svensk skola.

Språket kan göra matematikuppgifter svårare
Publicerad: 02 sep, 2019

När matematikuppgifter ges till elever i skriftlig form kan texten påverka svårigheten, menar Frithjof Theens.

ULF-avtal stärker Sverige som kunskapsnation
Publicerad: 28 jun, 2019

Ett Almedalenseminarium arrangeras om betydelsen av samarbete kring praktiknära forskning i skolan.

Ernkrans vill tydliggöra utmaningarna för svensk skola
Publicerad: 12 jun, 2019

Ministern vill möta skolans utmaningar genom förstärkt koppling mellan forskning och högre utbildning.

Bildning som motstånd
Publicerad: 14 maj, 2019

Tenderar diskussionen om bildning att vidmakthålla en patriarkal och konservativ tradition?

Piteå kommun växlar upp samverkan med Umeå universitet
Publicerad: 08 maj, 2019

Piteå kommun växlar upp samverkan med Umeå universitet genom att teckna ett lokalt ULF-avtal.

Med problemlösning lär sig elever matematik bättre
Publicerad: 06 maj, 2019

Johan Sidenvall visar varför procedurundervisning dominerar i skolan och hur undervisningen kan bli bättre.