"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

Bild: Kommunikationsenheten

Vid institutionen för Kost- och måltidsvetenskap bedriver vi utbildning och forskning inom olika aspekter av mat och måltider.

Våra utbildningar

Läs mer om våra program, kurser och andra utbildningar.

Forskning vid institutionen

Forskning bedrivs inom flera områden.

Avhandlingar på spikningsplanket i UB
Vår forskarutbildning

Intresserad av att börja forska?

Aktuella nyheter

Kvinnlig forskare tittar på provrör som hon håller upp.
EU satsar stort på Umeåforskning

Vad har grön ost, AI och cancertest gemensamt? De är teman för 16 projekt som får 10 miljoner euro från EU.

Nyttiga råvaror på bord.
När framtidens mat möter forskning och pedagogik

Två konferenser i Umeå i höst om framtidens mat, hälsa och skolans roll i måltidspedagogik.

Lagerkrans
Nya hedersdoktorer vid samhällsvetenskapliga fakulteten

Hedras för betydande bidrag till forskning, innovation, demokratisering och samhällsutveckling.

Mer

Reportage och porträtt

Armando Perez CuetoProfessor at Department of Food, Nutrition and Culinary Science
”Jorden förstörs - om vi fortsätter äta som vi gör nu”

Professor Armando Perez-Cueto betonar matvanornas klimatpåverkan, men också att utvecklingen går att vända.

Armando F J Perez
Arctic Six Chair utforskar framtiden för livsmedel i Arktis

I sin roll som Arctic Six Chair ska professor Armando Perez-Cueto utforska hållbar kostomställning i Arktis.

Jessie Sommarström, hedersdoktor vid den samhällsvetenskapliga fakulteten 2024
Driven av drömmen om en hållbarare värld

Jessie Sommarström är en av årets hedersdoktorer vid den samhällsvetenskapliga fakulteten.

Mer