"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Ledarskap och organisation med inriktning mot utbildningsledarskap: Forsknings- och utredningsmetodik

Du är antagen till magisterkursen Ledarskap och organisation med inriktning mot utbildningsledarskap: Forsknings- och utredningsmetodik. Kursen är på 7,5 hp och går i 25 % studietakt.

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Registrering via studentwebben
  När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen. På den här kursen ska du själv logga in och registrera dig via studentwebben innan kursstart. Det kan du göra från och med den 11 januari till och med den 18 januari 2021.

  Inledningsvis vill vi påminna dig om att tacka ja till din studieplats på Antagning.se innan svarstiden går ut, för att du ska behålla din studieplats. Om du har blivit antagen eller reservplacerad på kursen/programmet efter andra urvalet men inte längre är intresserad av platsen är det viktigt att du lämnar återbud på Antagning.se. På så sätt blir din plats tillgänglig för en annan sökande. 

  Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du anmäla det till oss innan sista dag för registrering.

  Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig måste du kontakta oss så fort som möjligt (läkarintyg krävs).

  För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt Umu-id.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id

  Jag har ett aktiverat Umu-id och vill registrera mig.

  Jag har ett aktiverat Umu-id men glömt mitt lösenord.

  Terminen startar den 18 januari och pågår till den 6 juni 2021.

  Om du har frågor om registrering på kursen, kontakta Johanna Frank johanna.frank@umu.se. Om du har frågor kring kursen, kontakta Magnus Larsson magnus.larsson@umu.se.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  2021-01-21

  Tid: 09:30-15:00

  Plats: https://umu.Zoom.us/j/62203851857?pwd=dGVXazMrd3FybE9GdzVSeTJBeko3QT09

  Användarkonto och UmU-kort
  Som student vid Umeå universitet behöver du ett användarkonto. Användarkontot behöver du för att bland annat kunna låna litteratur och ladda ner artiklar från Umeås universitetsbibliotek, komma åt studentmejl och se dina studieresultat. Det används även som inloggning på lärplattformen Canvas. Om du kommer att studera på plats på Umeå universitet kan du eventuellt behöva ett UmU-kort. UmU-kortet används som passerkort, lånekort samt kopierings- och utskriftskort.

  Aktivera användarkonto och UmU-kort (det är viktigt att du gör punkt 1 före punkt 2):

  1. Aktivera användarkonto: https://www.umu.se/student/vi-hjalper-dig/it-tjanster/umu-id/
  2. Någon dag/vecka efter att du aktiverat användarkontot kommer ett mejl till studentmejlen med instruktioner om hur du aktiverar UmU-kortet. Studentmejlen hittar du genom att logga in i Office 365 (länk finns på sidan): http://www.student.umu.se/
  3. Logga in på lärplattformen Canvas.
  Fäll ihop

Om kursen

 • Programmets/kursens upplägg

  Kursen ges på avancerad nivå och bygger därför i hög utsträckning på självständigt arbete. Det här är en kurs med 3 obligatoriska träffar. Du kommer alltså att läsa det mesta av kursen på egen hand, men träffa lärare och kursdeltagare vid 4 tillfällen (3 seminarium plus en introduktionsträff). Eftersom de här 3 träffarna är obligatoriska betyder det att du måste delta i träffarna för att kunna bli godkänd på kursen. Kursen är digital och sker via lärplattformen Canvas, där du finner information och uppgifter som hör till kursen, och via de digitala träffarna i Zoom. I schemat nedan ser du träfftillfällen och tider för inlämning av kursens uppgifter. Kortare, digitala föreläsningar kommer att finnas tillgängliga via lärplattformen Canvas. Vid eventuell frånvaro tilldelas kompletterande uppgifter. Examinationen består av ett antal mindre skriftliga uppgifter som lämnas in löpande under kursens gång och en något mer omfattande individuell, skriftlig inlämningsuppgift som lämnas in och bearbetas i slutet av kursen. I uppgifterna ingår också att kommentera på de andra kursdeltagarnas texter, skriftligt och/eller muntligt.

  Fäll ihop
 • Innan du påbörjar kursen

  Innan du påbörjar kursen är det några saker du bör göra. Via länken kan du läsa mer om kursens innehåll. Du kan läsa mer om Centrum för skolledarutveckling, Statsvetenskapliga institutionen här

  Att läsa till första träffen:

  • Bryman (2018): Del I: Introduktion till samhällsvetenskaplig forskning
  • Hjerm, Lindgren & Nilsson (2014): Kapitel 1, s. 13-28.
  Fäll ihop
 • Lärplattform Canvas

  För den här kursen använder vi lärplattformen Canvas. Där hittar du allt du behöver, som till exempel schema, instruktioner för seminarier, lista över kursdeltagare och meddelanden från läraren. Det är också på lärplattformen som du lämnar in dina uppgifter.

  För att logga in på Canvas måste du ha ett aktiverat användarkonto (Umu-id).

  Logga in på Canvas. 

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Se på digitala studiestartsföreläsningar

  Om du inte har pluggat hos oss tidigare kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 22-25 augusti då vi guidar dig genom studiestarten. Tittar gör du var du vill, föreläsningarna ges i Zoom. Det här får du vet mer om:

  • Ny på universitetet – en överblick
  • Varför finns studentkåren?
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Om existentiell hälsa, mening och balans

  Se datum och tid för varje föreläsning via länken.

   

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)