Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Ledarskap och organisation med inriktning mot utbildningsledarskap: Forsknings- och utredningsmetodik

Du är antagen till magisterkursen Ledarskap och organisation med inriktning mot utbildningsledarskap: Forsknings- och utredningsmetodik. Kursen är på 7,5 hp och går i 25 % studietakt.

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Registrering via studentwebben
  När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen. På den här kursen ska du själv logga in och registrera dig via studentwebben innan kursstart. Det kan du göra från och med den 11 januari till och med den 18 januari 2021.

  Inledningsvis vill vi påminna dig om att tacka ja till din studieplats på Antagning.se innan svarstiden går ut, för att du ska behålla din studieplats. Om du har blivit antagen eller reservplacerad på kursen/programmet efter andra urvalet men inte längre är intresserad av platsen är det viktigt att du lämnar återbud på Antagning.se. På så sätt blir din plats tillgänglig för en annan sökande. 

  Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du anmäla det till oss innan sista dag för registrering.

  Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan registrera dig måste du kontakta oss så fort som möjligt (läkarintyg krävs).

  För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt Umu-id.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id

  Jag har ett aktiverat Umu-id och vill registrera mig.

  Jag har ett aktiverat Umu-id men glömt mitt lösenord.

  Terminen startar den 18 januari och pågår till den 6 juni 2021.

  Om du har frågor om registrering på kursen, kontakta Johanna Frank johanna.frank@umu.se. Om du har frågor kring kursen, kontakta Magnus Larsson magnus.larsson@umu.se.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  2021-01-21

  Tid: 09:30-15:00

  Plats: https://umu.Zoom.us/j/62203851857?pwd=dGVXazMrd3FybE9GdzVSeTJBeko3QT09

  Användarkonto och UmU-kort
  Som student vid Umeå universitet behöver du ett användarkonto. Användarkontot behöver du för att bland annat kunna låna litteratur och ladda ner artiklar från Umeås universitetsbibliotek, komma åt studentmejl och se dina studieresultat. Det används även som inloggning på lärplattformen Canvas. Om du kommer att studera på plats på Umeå universitet kan du eventuellt behöva ett UmU-kort. UmU-kortet används som passerkort, lånekort samt kopierings- och utskriftskort.

  Aktivera användarkonto och UmU-kort (det är viktigt att du gör punkt 1 före punkt 2):

  1. Aktivera användarkonto: https://www.umu.se/student/vi-hjalper-dig/it-tjanster/umu-id/
  2. Någon dag/vecka efter att du aktiverat användarkontot kommer ett mejl till studentmejlen med instruktioner om hur du aktiverar UmU-kortet. Studentmejlen hittar du genom att logga in i Office 365 (länk finns på sidan): http://www.student.umu.se/
  3. Logga in på lärplattformen Canvas.
  Fäll ihop

Om kursen

 • Programmets/kursens upplägg

  Kursen ges på avancerad nivå och bygger därför i hög utsträckning på självständigt arbete. Det här är en kurs med 3 obligatoriska träffar. Du kommer alltså att läsa det mesta av kursen på egen hand, men träffa lärare och kursdeltagare vid 4 tillfällen (3 seminarium plus en introduktionsträff). Eftersom de här 3 träffarna är obligatoriska betyder det att du måste delta i träffarna för att kunna bli godkänd på kursen. Kursen är digital och sker via lärplattformen Canvas, där du finner information och uppgifter som hör till kursen, och via de digitala träffarna i Zoom. I schemat nedan ser du träfftillfällen och tider för inlämning av kursens uppgifter. Kortare, digitala föreläsningar kommer att finnas tillgängliga via lärplattformen Canvas. Vid eventuell frånvaro tilldelas kompletterande uppgifter. Examinationen består av ett antal mindre skriftliga uppgifter som lämnas in löpande under kursens gång och en något mer omfattande individuell, skriftlig inlämningsuppgift som lämnas in och bearbetas i slutet av kursen. I uppgifterna ingår också att kommentera på de andra kursdeltagarnas texter, skriftligt och/eller muntligt.

  Fäll ihop
 • Innan du påbörjar kursen

  Innan du påbörjar kursen är det några saker du bör göra. Via länken kan du läsa mer om kursens innehåll. Du kan läsa mer om Centrum för skolledarutveckling, Statsvetenskapliga institutionen här

  Att läsa till första träffen:

  • Bryman (2018): Del I: Introduktion till samhällsvetenskaplig forskning
  • Hjerm, Lindgren & Nilsson (2014): Kapitel 1, s. 13-28.
  Fäll ihop
 • Lärplattform Canvas

  För den här kursen använder vi lärplattformen Canvas. Där hittar du allt du behöver, som till exempel schema, instruktioner för seminarier, lista över kursdeltagare och meddelanden från läraren. Det är också på lärplattformen som du lämnar in dina uppgifter.

  För att logga in på Canvas måste du ha ett aktiverat användarkonto (Umu-id).

  Logga in på Canvas. 

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Som student behöver du ett Umu-id (ditt användarkonto). Ditt Umu-id använder du för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Så här aktiverar jag mitt Umu-id.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att att logga in eller aktivera ditt Umu-id så kontakta IT-supporten Servicedesk där du kan ställa frågor och få hjälp.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det.

  Ansök om Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Digitala studiestartsföreläsningar 10-13 januari

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 10-13 januari då vi guidar dig genom studiestarten. Föreläsningarna är ca en timme lång och ges i Zoom. Vad vill du veta mer om?

  • Ny på universitetet – en överblick
  • Varför finns studentkåren?
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Om existentiell hälsa, mening och balans
  Fäll ihop
 • Tillgång till hela Microsoft Office 365

  Under din studietid har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster. Allt för att underlätta studierna och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.

  Office 365 och hur jag installerar det.

  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Infocenter hjälper dig med det du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student. Här kan du till exempel få hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare. Infocenter håller till i huset Universum, mitt på Campus Umeå. 

  Hitta till Infocenter på Campus Umeå.

  Infocenter – ger svar, hjälp och vägledning.

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)