Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Naturprodukter och kosttillskott

Välkommen till kursen! I det här välkomstbrevet hittar du viktig information till dig som är antagen till vår programkurs Naturprodukter och kosttillskott, ht-22. Läs igenom informationen noga så får du svar på många frågor. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi. Kursansvarig är Pernilla Andersson. Studieadministratör är Nadia Ferry Yassin. Välkommen!

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej

  Om du har blivit antagen till en utbildning eller fått en reservplats behöver du tacka ja för att behålla din plats. Vill du inte ha din plats, kan du låta en reserv få den genom att lämna återbud. Tacka ja eller nej gör du på Mina sidor på Antagning.se senast den 22 juli 2022.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på kursen

  Du måste registrera dig på varje kurs som du läser på universitetet. Genom att registrera dig vid varje kursstart kommer du med på kurslistor, får tillgång till kurssajter, du är försäkrad under kursens gång, dina betyg kan registreras och CSN kan se att du studerar.

  Vi använder oss av webbregistrering på kursen. Webbregistreringen är öppen en vecka före kursstart och stänger några dagar efter kursstart. Det är viktigt att du registrerar dig på kursen inom utsatt tid, annars kommer du att förlora din möjlighet att delta på kursen. Mer information om hur registreringen går till hittar du här: https://www.umu.se/student/mina-studier/registrering-pa-kurs/

  På antagningsbeskedet framgår det om du har blivit antagen med villkor. Du blir antagen med villkor till samtliga kurser som har behörighetskrav, uppfyller du kravet kommer studieadministratören för kursen att lyfta ditt villkor ca 1 vecka innan kursen startar, därefter kan du registrera dig via studentwebben.

  Får du problem med registreringen ska du kontakta studieadministratör för den kurs du läser (kontaktuppgifter finnas i Kursöversikt i Canvas programsajten Farmaciprogrammen). Ange alltid namn, personnummer och kursnamn i meddelandet om du skickar e-post. För denna kurs är studieadministratören Nadia Ferry Yassin (nadia.ferry@umu.se).

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  2022-08-29

  Tid: Se välkomstbrev

  Plats: https://umu.zoom.us/my/pernillas

  Schema för kursen blir tillgängligt fyra veckor före kursstart (1/8).

  Fäll ihop

Om kursen

 • Välkomstbrev från kursansvarig

  Välkommen till kursen Naturprodukter och kosttillskott!
  Du är antagen till kursen Naturprodukter och kosttillskott vid Umeå universitet. Jag heter Pernilla Andersson och är kursansvarig och vill hälsa dig varmt välkommen till kursen samt passa på att skicka med en del information. Om du har ändrat dig och inte längre planerar att läsa denna kurs så hör då av dig till mig eller studieadministratör Nadia Ferry Yassin snarast (kontaktuppgifter, se nedan).

  Kursstart
  Den här kursen ges, liksom hela programmet, på distans. Det innebär att du bedriver det mesta av studierna på egen hand och att du har stöd från lärare och hittar kursmaterial på lärplattformen (Canvas). Kursen startar den 29 augusti 2022 och inleds med en träff i Zoom där jag bland annat går igenom den utredningsuppgift som ni ska skriva under kursen.

  Zoom är det mötesprogram som används där headset samt webbkamera krävs. För att komma till mötesrummet används följande länk: https://umu.zoom.us/my/pernillas. För att kunna delta i möten behöver du ladda ner programmet till din dator. Information om hur du gör det finns här: https://manual.its.umu.se/ladda-hem-och-installera-zoom-for-windows/ (för PC) och https://manual.its.umu.se/ladda-hem-och-installera-zoom-pa-mac-os/ (för Mac).

  Under kursen används lärplattformen Canvas. Hela kurssidan i Canvas blir tillgänglig i samband med kursstart och du loggar in med ditt UmU-id. I Canvas hittar du all information om kursen, lista över kursdeltagare och meddelanden från läraren. Där finns också allt lektionsmaterial som t.ex. videoföreläsningar, övningsuppgifter, länkar och artiklar. Canvas används också för informationsutbyte under kursen, här finns t.ex. möjlighet att ställa frågor till kursansvarig.

  Träffar under kursen
  Under kursen ingår inga fysiska träffar i Umeå.

  Obligatoriska moment
  De obligatoriska moment som ingår i kursen är seminarium 2 (kundkommunikation) samt tentamen. Under kursens gång ska ni även skriva en individuell utredningsuppgift, vilken också den är obligatorisk. Mer information om utredningsuppgiften kommer att lämnas under kursintroduktionen dag 1, där närvaro inte är obligatoriskt men rekommenderas.

  Schema för kursen blir tillgängligt fyra veckor före kursstart (1/8). Det kommer då även vara möjligt att välja mellan olika seminarietider samt vilken växt/naturprodukt du vill skriva om i utredningsarbetet. Observera att platserna i respektive grupp är begränsade och det är först till kvarn som gäller.

  Kontakta oss
  Hör gärna av dig till oss om du har funderingar kring något som rör kursen.

  Kursansvarig
  Pernilla Andersson
  Tel. 090-786 55 56
  E-post: pernilla.andersson01@umu.se
  Integrativ medicinsk biologi
  Umeå universitet
  901 87 Umeå

  Studieadministratör
  Nadia Ferry Yassin
  Tel. 090-786 95 10
  E-post: nadia.ferry@umu.se
  Integrativ medicinsk biologi
  Umeå universitet
  901 87 Umeå

  Fäll ihop
 • Anmälan till tentamen

  Ordinarie salstentamen på kursen kommer att hållas 2022-09-16

  Omtentamen kommer hållas 2022-10-21 samt 2023-01-10

  Det finns möjlighet att skriva tentamen vid Umeå universitet eller på ett antal utvalda lärcentra som vi har avtal med. Det går även bra att skriva på andra universitet/högskolor. En lista med godkända skrivplatser kommer att finnas tillgänglig i samband med kursstart.

  Anmälan till tentamen sker via en onlineblankett som kommer att finnas tillgänglig i samband med kursstart. I blanketten anger ni tentamensstället samt namnet på den kontaktperson som ansvarar för tentamen. Anmälan skickas in till studieadministratören senast 10 dagar innan tentamen.

  Fäll ihop
 • Kurslitteratur

  Heinrick, M, Barnes, Prieto Garcia JM, Gibbons, S, Williamson, EM. Fundamentals of Pharmacognosy and Phytotherapy. Churchill Livingstone, Third Edition, 2018. ISBN 978-0-7020-70082 (tillgänglig elektroniskt via Universitetsbiblioteket)

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)