Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Socialrättslig fördjupning

Du är antagen till kursen Socialrättslig fördjupning men innan du kan börja måste du göra några saker. Här får du veta vad du måste göra, hur och när. Du kan även läsa lite mer om kursen, universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss. Vi ses i september!

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej

  Om du har blivit antagen till en utbildning eller fått en reservplats behöver du tacka ja för att behålla din plats. Vill du inte ha din plats, kan du låta en reserv få den genom att lämna återbud. Tacka ja eller nej gör du på Mina sidor på Antagning.se senast den 22 juli 2022.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på kursen

  När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen. På den här kursen ska du själv registrera dig på Studentwebben innan kursstart. Webbregistreringen öppnar 22 september och funktionen kommer att vara öppen till och med 30 september.

  Under fliken ”Registrering” på webbplatsen https://www.umu.se/student/mina-studier/sa-funkar-studentwebben/ finns mer information som beskriver hur registreringen går till.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Torsdag 29 september 2022

  Tid: Se schemat

  Plats: Se schemat

  Schemalänk publiceras här senast 30 dagar innan kursstart.
  Fäll ihop

Om kursen

 • Kursens upplägg

  Om kursen

  Välkommen till kursen Socialrättslig fördjupning! Kursen ger träning i att förstå och tillämpa rätten i det sociala arbetet. Genom kursen ges fördjupade kunskaper om juridisk metod och hur den tillämpas på det socialrättsliga området, exempelvis rättskällor och tolkning av dem. Kursen behandlar bland annat god förvaltning, grundläggande fri- och rättigheter samt möjligheter till rättslig kontroll på socialrättens område. På kursen behandlas även socialrättsliga begrepp och teorier, tolkning och tillämpning av socialrättslig lagstiftning samt analys av komplexa socialrättsliga problem. Kursen avser bidra till en förstärkt yrkesroll och en förståelse för rättssäkerhet i socialt arbete. Undervisningen består av föreläsningar, seminarier samt en individuell uppsats. Undervisningen bedrivs nätbaserat med möjlighet till en träff på campus.

  Förberedelser inför kursen

  Inför kursen är det rekommenderat att du går igenom den kurslitteratur du tidigare kommit i kontakt med på socionomprogrammet gällande förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess samt juridisk metod.

  Väl mött i september!

  Ida Asplund, kursansvarig och övriga lärare på kursen

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)