"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Tillämpad IT i skolan

Hej och välkommen till kursen Tillämpad IT i skolan. Jag som skriver det här heter Andreas Olsson och är kursansvarig lärare. Innan kursen startar är det några viktiga saker du behöver göra. Nedan beskrivs vad du måste göra, hur och när. Vi ses i januari!

Så här börjar du

Om kursen

  • Kursens innehåll

    Kursens mål är att den studerande skall utveckla kunskap och färdighet om hur IT kan användas i dagens och morgondagens skola. I kursen studeras hur IT kan användas för att stödja och utveckla lärprocesser, med särskilt fokus på digitala verktyg och arbetsmetoder som är aktuella utifrån ett skolperspektiv. Kursen våren 2023 ger de studerande möjlighet att kunskapsmässigt närma sig en språkutvecklande undervisning med digitala verktyg och ett pedagogiskt arbetssätt med digitala verktyg som ger förutsättningar för ett elevcentrerat lärande.

    Den studerande får i kursen möjlighet att identifiera digitala verktyg som kan vara värdefulla för hens pedagogiska kontext och/eller ämnesinriktning, och fördjupa sig i dessa. Gällande pedagogiska kontexter så kan det vara förskola, skola och gymnasium, men det kan även innefatta andra verksamheter, exempelvis vuxenutbildning eller utbildning på högskolenivå.

    Fäll ihop
  • Kursens upplägg

    Innan jag beskriver kursens upplägg vill jag passa på att nämna terminens första dag och vad som kommer att ske då. Mellan 11:00-12:00 den 28 augusti 2023 kommer jag vara inloggad i Canvas och vara behjälplig med att svara på frågor från er studenter. Närvaro är helt frivillig och det kommer inte vara någon föreläsning i traditionell mening.

    Den här kursen genomförs helt på distans, utan fysiska träffar. Vi använder Zoom-möten för att träffas vid redovisningar och seminarier och liknande. Kommunikation mellan lärare och studenter sker framförallt via forum och meddelanden på kursplattformen Canvas. Där hittar du även kursens uppgifter, litteraturlista med mera. Du kommer att ägna en stor del av tiden till att läsa och bearbeta kurslitteraturen. Kursen bygger på deltagarnas aktiva engagemang och varje deltagares egna erfarenheter och frågor är viktiga. Kursens upplägg tillåter i hög grad att arbete med uppgifter sker under tid det bäst passar den studerande, men det ingår även ett antal inslag där studiegrupper ska planera och genomföra möten online. Lämplig tidpunkt för dessa möten bestämmer studenterna som ingår i respektive studiegrupp. Viktigt att understryka är att arbete av samarbetskaraktär som ingår i kursen inte kan påverka deltagares individuella möjligheter att nå det högre betyget på hel kurs.

    Kursen du kommer att läsa ges på kvartsfart (25% studietakt), vilket i praktiken innebär cirka 10 timmars arbete per vecka under terminen.

    Fäll ihop
  • Kontakta oss

    Hör gärna av dig till oss om du har funderingar kring något som rör kursen.

    Frågor om kursens innehåll kan du ställa till mig som kursansvarig, Andreas Olsson.

    Frågor av administrativ karaktär kan du ställa till studieadministrationen på studadm.edusci@umu.se

    Återigen, varmt välkommen till kursen!
    Med vänlig hälsning
    Andreas Olsson

    Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

  • Aktivera ditt Umu-id

    Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

    Umu-id kommer du behöva när du ska:
    • registrera dig på kurser
    • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
    • kolla din studentmejl
    • skaffa Umu-kort
    • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

    För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

    Jag vill aktivera mitt Umu-id.

    Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

    Fäll ihop
  • Beställ ditt Umu-kort

    När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

    Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

    Fäll ihop
  • Sök stöd vid funktionsnedsättning

    Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

    Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

    Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

    Fäll ihop
  • Fråga Infocenter om det krånglar

    Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

    Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

    Hitta till Infocenter (Mazemap)

    Infocenter ger hjälp och stöd

    Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)