"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ

Civilingenjörsprogrammet i bioteknik

Du är antagen till Civilingenjörsprogrammet i Bioteknik. men innan du kan börja måste du göra några saker innan kursstart. Här får du veta vad du måste göra hur och när. Du kan även läsa lite mer om Civilingenjörsprogrammet i Bioteknik, universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi. Vi ses i höst!

Så här börjar du

Om programmet

  • Om programmet & Kontakta oss

    Blockschema : https://www.umu.se/student/molekylarbiologi/schema/

    Programansvarig :  Lena Svensson
    e-post: education.molbiol@umu.se

    Programstudievägledare,
    e-post: svl.bioteknik@umu.se

    Fäll ihop
  • Repetitionskurs i matematik innan programstart

    Vi rekommenderar att du går repetitionskursen Basfärdigheter i algebra som går veckan innan terminsstart.

     Inbjudan till repetitionskursen Basfärdigheter i algebra

    Med detta brev inbjuder vi dig som blivit antagen till ett program vid Umeå universitet att också läsa kursen Basfärdigheter i algebra. Kursen pågår under veckan före terminsstart, 21-25 augusti, och syftet är att förbereda dig inför matematikkurserna som du kommer att läsa inom ditt program.

    Parallellt med kursen arrangerar studenterna på ditt program sociala mottagningsaktiviteter, där du får lära känna dina klasskamrater och finna dig till rätta på Umeå universitet och i staden Umeå. I mottagningsschemat är det vanligt att kursen Basfärdigheter i algebra kallas för ”Preppmatten”.

    Kursen Basfärdigheter i algebra startar måndag 21 augusti kl 09.00, men vi rekommenderar att du själv börjar repetera under sommaren. På kurshemsidan finns mycket material som du kan börja arbeta med innan kursstart, så som videoföreläsningar och självrättande övningsuppgifter.

    Checklista:

    Anmäl dig till kursen. Kursen är inte en del av programmet utan måste sökas separat. Gör en sen anmälan så snart som möjligt via www.antagning.se. Anmälningskod: UMU-58011.

    Besök kurshemsidan. I god tid innan kursstart bör du besöka kursens hemsida. Där finns all information om kursen, till exempel schema, salar, videoföreläsningar, med mera: www.umu.se/student/matematik-och-matematisk-statistik/basfardigheter-i-algebra/

    Köp kursboken. Du behöver själv köpa dina kursböcker när du studerar vid ett universitet. Kursboken för denna kurs heter Basfärdigheter i algebra och är skriven av Albertson, Johansson m.fl., Studentlitteratur (ISBN 978-91-44-03128-6).

    Kom på uppropet. Detta är inte en distanskurs. För att delta på kursen behöver du komma på uppropet i Umeå, måndag 21 augusti kl 09.00. Salar hittar du på kurshemsidan.

    Om du har några frågor är du varmt välkommen att kontakta oss!

    Olow Sande Kursansvarig lärare Telefon: 090-786 67 23 olow.sande@umu.se

    Lars-Daniel Öhman Studievägledare Telefon: 090-786 59 36 lars-daniel.ohman@umu.se

    Peter Anton Studierektor Telefon: 090-786 63 99 peter.anton@umu.se

    Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

  • Aktivera ditt Umu-id

    Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

    Umu-id kommer du behöva när du ska:
    • registrera dig på kurser
    • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
    • kolla din studentmejl
    • skaffa Umu-kort
    • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

    Jag vill aktivera mitt Umu-id.

    Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

    Fäll ihop
  • Beställ ditt Umu-kort

    När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

    Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

    Fäll ihop
  • Se på digitala studiestartsföreläsningar

    Om du inte har pluggat hos oss tidigare kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 22-25 augusti då vi guidar dig genom studiestarten. Tittar gör du var du vill, föreläsningarna ges i Zoom. Det här får du vet mer om:

    • Ny på universitetet – en överblick
    • Varför finns studentkåren?
    • IT-tjänster för studenter
    • Studera med funktionsnedsättning
    • Hjälp för att söka, skriva och studera
    • Akademiskt skrivande och studieteknik
    • Din hälsa under studietiden
    • Om existentiell hälsa, mening och balans

    Se datum och tid för varje föreläsning via länken.

     

    Fäll ihop
  • Sök stöd vid funktionsnedsättning

    Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

    Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

    Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

    Fäll ihop
  • Fråga Infocenter om det krånglar

    Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

    Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

    Hitta till Infocenter (Mazemap)

    Infocenter ger hjälp och stöd

    Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)