Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ

Civilingenjörsprogrammet i interaktion och design

Vad roligt att du är antagen till Civilingenjörsprogrammet i Interaktion och Design vid Umeå universitet. Jag heter Thomas Mejtoft och är programansvarig och till min hjälp med programmet har jag Ulrik Söderström, biträdande programansvarig och Lena Palmquist, programstudievägledare. Du kommer att träffa oss alla tre under introduktionskursen, där Ulrik och jag är två av lärarna.Vi hälsar dig varmt välkommen och hoppas att du ska få en rolig och givande studietid här på Umeå universitet!

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej

  Om du har blivit antagen till en utbildning eller fått en reservplats behöver du tacka ja för att behålla din plats. Vill du inte ha din plats, kan du låta en reserv få den genom att lämna återbud. Tacka ja eller nej gör du på Mina sidor på Antagning.se senast den 22 juli 2022.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på programmet

  Jag vill påminna dig om att tacka ja till din studieplats på antagning.se innan svarstiden går ut, för att du ska behålla din studieplats. Om du inte vill behålla din plats på kursen/programmet är vi tacksamma om du meddelar det till någon av oss så att vi kan erbjuda platsen till dem som står på reservlistan.

  Du kommer att registreras på första kursen i samband med att du kommer på kursintroduktionen.

  Fäll ihop
 • 3. Börja programmet

  Måndag 29 augusti 2022

  Tid: 08.15

  Plats: Sal NAT.D.410, Naturvetarhuset, Umeå universitet

  Första kursen på programmet (efter introduktionsveckan) heter Interaktionsteknik och Design, 7.5hp, och startar med en registrering och kursintroduktion. Har du inte möjlighet att närvara vid introduktionen måste du anmäla det i förväg till studievägledaren, programansvarig eller kursansvarig, annars riskerar du att förlora din studieplats.

   

  Fäll ihop

Om programmet

 • Programmets/kursens upplägg

  En del material och information om programmet hittar du via följande länk:
  https://www.umu.se/utbildning/program/civilingenjorsprogrammet-i-interaktion-och-design
  Där hittar du också en länk till utbildningsplan och blockschema.

  Schemat för introduktionskursen och för den inledande kursen på programmet, Interaktionsteknik och Design, hittar du på:
  https://cloud.timeedit.net/umu/web/public1/ri1wnX3n3QZZYeQvcx0ZQbQ1yZYa75ndw7lQy72QhY7np7c7c.html#

  På denna kurs kommer vi att i år ha en bok som heter ”Designing for interaction (second edition): Creating innovative applications and devices” (isbn: 978-0-321-64339-1) av Dan Saffer. Till den boken kommer vi att komplettera med några artiklar och några kapitel ur ett häfte som vi tillhandahåller under kursen. Till matematikmomentet kommer en bok som heter ”Introduktion till högre studier i matematik, 2:a upplagan” (isbn: 978-91-47-11336-1) av Robert Johansson och Lars-Daniel Öhman att användas. Båda böckerna finns att beställa på Internetbokhandlare som t.ex. Adlibris och Bokus. Köp gärna böckerna innan kursen startar, så att du kan hänga med redan från början i studierna.

  Fäll ihop
 • Introduktionskurs i matematik

  Veckan innan den första programkursen börjar har du möjlighet att vara med på en introduktionskurs i matematik. Introduktionskursen repeterar grundkunskaper i matematik och ger dig en chans att lära känna de andra studenterna på programmet. Om du vill vara med på introkursen i matematik måste du anmäla dig separat (se länken nedan). De flesta nya studenterna på programmet väljer att läsa introduktionskursen som repetition.
  Vi rekommenderar starkt alla nya studenter att vara med på denna vecka, då den både är en bra grund för de fortsatta studierna och ett bra sätt att lära känna andra studenter på programmet.

  All information som ni behöver för att anmäla er till introduktionskursen finns på följande sida: https://www.umu.se/student/matematik-och-matematisk-statistik/basfardigheter-i-algebra/

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)