Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ

Kandidatprogrammet i datavetenskap

Välkommen till Umeå Universitet! Du har blivit antagen till Kandidatprogrammet i Datavetenskap. Under tre år kommer du att utbilda dig inom datavetenskap och matematik, knyta nya kontakter och lägga grunden för din framtida karriär. Jag heter Jerry Eriksson och är programansvarig. Vid min sida har jag programvägledaren Lennart Steinvall. Vi ses till hösten!

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej

  Om du har blivit antagen till en utbildning eller fått en reservplats behöver du tacka ja för att behålla din plats. Vill du inte ha din plats, kan du låta en reserv få den genom att lämna återbud. Tacka ja eller nej gör du på Mina sidor på Antagning.se senast den 22 juli 2022.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på programmet

  När du tackat ja till din studieplats, måste du registrera dig på programmet. Det gör du elektroniskt via studentwebben (https://www.umu.se/student/) genom att registrera dig på programmets två inledande kurser. Registreringen öppnar några dagar innan kursstart och stänger några dagar efter. Märk väl att om du inte registrerar dig i tid så förlorar du din studieplats.  

  Den första terminen inleds med att du läser två kurser parallellt, nämligen DV0: Datavetenskapligt tänkande (5DV223) och Imperativ programmering (C) (5DV221).

   

  Fäll ihop
 • 3. Börja programmet

  Måndag 29 augusti 2022

  Tid: Se schemat

  Plats: Se schemat

  Programmet börjar med en introduktionsföreläsning på den inledande kursen ”DV0: Datavetenskapligt tänkande” (5DV223) måndag 2022-08-29. Tid och plats meddelas via schemat.

  Programmet ges på campus i Umeå universitets lokaler. Lärplattformen Canvas (https://www.canvas.umu.se/) används. Därför är det viktigt att du skaffar ett Umu-id och får tillgång till Canvas innan kurserna startar.

  Fäll ihop

Om programmet

Ny vid Umeå universitet

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)