Vi tillämpar självregistrering vilket innebär att du själv registrerar dig på programmet inledande kurser. Registreringsperiod är 11-25 januari. Registrera dig gärna så snart registreringen öppnar, dock senast den 25 januari.
För att kunna registrera dig krävs det att du har aktiverat ditt Umu-id (användarkonto). Information om hur du gör det hittar du lite längre ner i detta välkomstbrev. Därefter kan du registrera dig på de programkurser du är antagen till.
Om du har problem med att registera dig ta kontakt med studieadministratör Jeanette Nilsson
Termin 2 på programmet består utav en konsthistoria och konstteorikurs på 7,5 hp som är en fortsättning på den teorikurs som ges termin 1. Förutom denna läser man termin 2 kursen individuellt konstnärligt arbete som är på 22,5 hp och löper under hela terminen. Den innefattar en stor del eget konstnärligt arbete, handledning i grupp och individuellt, seminarier, föreläsningar mm. Utöver de poänggivande kurserna ges öppna föreläsningar samt ett antal workshoppar som man under terminens gång har möjlighet att delta i.
På vår hemsida kan du hitta mer information om programmet, information om oss och om Konstnärligt Campus, se sidan Kandidatprogrammet i fri konst
Det du behöver tänka på innan du börjar, samlat på ett och samma ställe på webben. Både för dig som studerar på campus eller för dig som läser helt på distans. Kommer jag trivas? Kommer jag hitta någonstans att bo? Få nya vänner? Vi kanske inte kan ge dig alla svar, men visar dig var du hittar information. Välkommen!
Om du får problem att aktivera ditt Umu-id eller att logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor och få hjälp.
Som student har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365 under din studietid. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster som kan underlätta din studietid och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.
Studentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation. De hjälper till att knyta ihop studietiden med näringslivet för din framtida karriär och om du skulle uppleva problem med din utbildning, kan du få hjälp. Ta chansen att vara med och bestämma.
Det är inte bara dina rättigheter kårerna bevakar. Som medlem i en studentkår är du också med och formar organisationen. Ska kåren driva pubar, caféer, gym? Kanske ordna bio, konserter eller föreläsningar?
Det är inte längre obligatoriskt att vara medlem i en studentkår, men det finns som du ser fortfarande många fina anledningar att vara med.
Mitt på campus Umeå i huset Universum (ja, det heter så) ligger Infocenter – den plats du alltid kan vända dig till för att få svar, hjälp och vägledning. Här hittar du allt du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student i en, kanske, ny stad. Här får du till exempel hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Infocenter kan svara på de flesta frågor, och har de inte ett svar direkt så vet de var och hur de vägleder dig vidare.