"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Kandidatprogrammet i industridesign

Välkommen till kandidatprogrammet i industridesign och Designhögskolan

Så här börjar du

 • 2. Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Ditt Umu-id behöver du när du ska:

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • 3. Registrera dig på kursen

  Registrering sker första dagen på terminen av administratör i samband med Designhögskolans upprop 31 augusti 09.00.

  Om du i förväg vet att du av någon anledning inte kan närvara vid introduktionstillfället måste du anmäla det till oss i förväg, annars riskerar du att förlora din plats. Kontakta: adrian.lowander@umu.se

  Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan närvara vid introduktionstillfället måste du kontakta oss så fort som möjligt (läkarintyg krävs).

  Fäll ihop
 • 4. Börja kursen

  Måndag 31 augusti 2020

  Tid: 09.00

  Schema publiceras 1 månad innan terminsstart.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Information om programmet, introduktion m.m.

  Allmän information om programmets upplägg och kurser:  http://www.uid.umu.se/sv/utbildning/kandidatprogrammet-i-industridesign/

  Omständigheter rörande Covid-19
  Under hösten planeras kandidatprogrammet genomföras utifrån de regler och riktlinjer som gäller för undervisning vid Umeå universitet gällande covid-19. Det innebär att Designhögskolan anpassar all undervisning utifrån den verksamhet som sker dvs vi tillämpar social distansiering, arbetar i mindre grupper, digitala möten när vi träffas i stora grupper, reglerade tider för att vara på skolan etc. Designhögskolan har ett kontinuerligt arbetsmiljöarbete som omfattar personal och studenter vilket innebär att förutsättningar för undervisning kan komma att förändras och anpassas under kursers gång.

  Om universitets riktlinjer och förutsättningar för undervisning förändras kan det påverka kursupplägg, genomförande m.m. Vi ser i dagsläget att programmet går att genomföra på ett bra sätt, men det innebär att personal och studenter tar ett individuellt ansvar att följa riktlinjer och ramar för undervisning.

  Introduktion och upprop
  Vi börjar terminen med ett gemensamt upprop och introduktionsdag för alla studenter på Designhögskolan. Information om samlingen skickas ut till er under sommaren. Under dagen får du viktig information om programmet och Designhögskolan. Du får även möjlighet att lära känna alla de andra nya studenterna på skolan.

  Information till nya studenter
  Inför terminstart kommer du att bli kontaktad av Designhögskolans ”Welcome officer” som bland annat kommer att bjuda in dig till en gemensam Facebook grupp. Där kan du komma i kontakt med både nya och ”gamla” studenter, och ställa frågor om Designhögskolan, studentlivet och om Umeå.

  På Designhögskolans web hittar du samlad information för nya studenter: https://www.umu.se/en/student/umea-institute-of-design/new-at-uid/

  Rundvandring och orienteringskurs
  Umeå universitet har en ”Orientation course” som hålls 26 augusti. Även om kursen främst vänder sig till internationella studenter så är du välkommen att anmäla dig/delta i kursen. Det är frivilligt att delta i kursen men vi rekommenderar dig som inte varit i Umeå tidigare att delta. Information om anmälan hittar du här:  https://www.umu.se/en/education/student-services--support/orientation-course/

  Aktivera ditt användarkonto
  Det är viktigt att att du aktiverar ditt användarkonto. Det behöver du bland annat för att komma åt datorlabb och nätverk. Det är också en förutsättning för att beställa UmU kortet vilket används som passerkort in i studentstudion. Mer information om aktivering hittar du längre ner i välkomsbrevet.

  Kurslitteratur
  Eventuell kurslitteratur du behöver får du besked om när du börjat utbildningen. I de flesta fall kan litteratur lånas på universitetsbiblioteket.

  Terminstider:

  År 1
  Hösttermin 2020: 31 augusti 2020 - 17 januari 2021.
  Vårtermin 2021: 18 januari 2021 – 6 juni 2021

  År 2
  Hösttermin 2021: 30 augusti 2021 - 16 januari 2022.
  Vårtermin 2022: 17 januari 2022 – 5 juni 2022

  År 3
  Hösttermin 2022: 29 augusti 2022 - 15 januari 2023.
  Vårtermin 2023: 16 januari 2023 – 4 juni 2023

  Fäll ihop
 • Skicka bekräftelse

  Som det står i början av det här brevet så behöver du inte tacka ja via antagning.se. Det är bara om du tänker tacka nej som du behöver göra det via antagning.se.

  Däremot så behöver vi en bekräftelse från dig om du tänker ta erbjuden studieplats. Det är till stor hjälp när vi nu ska planera för möblering m.m. i den studentstudio som du och dina kurskamrater kommer att sitta i.

  Bekräftelse skickas till adrian.lowander@umu.se senast 1 juni.

  Fäll ihop
 • Kontaktinformation

  Du är varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor om programmet eller skolan. 

  Programansvarig för Kandidatprogrammet
  Per Sihlen
  per.sihlen@umu.se
  +46 90 786 70 67

  Institutionsadministratör
  Adrian Löwander
  adrian.lowander@umu.se
  +46 90 786 51060

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Beställ ditt UMU-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett UMU-kort. UMU-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om UMU-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Se på digitala studiestartsföreläsningar

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala studiestartsföreläsningar via Zoom den 27–30 augusti, så guidar vi dig genom studiestarten. Vad vill du veta mer om?

  • Ny på universitetet – en överblick
  • Varför finns studentkåren?
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Om existentiell hälsa, mening och balans

  Här ser du datum och tid för varje föreläsning

   

  Fäll ihop
 • Ta hjälp av en studievägledare

  Studievägledare är experter på alla möjliga frågor och vi finns som stöd både innan och under studierna. Vad ska man plugga, hur tar man sig in och vilket stöd finns att få? Det kan vara många frågor som snurrar. Om du till exempel har funderingar om dina studier och olika vägval så diskutera med en studievägledare – vi hjälper dig att komma vidare.

  Studievägledningen hjälper dig hitta rätt

  Fäll ihop
 • Bibliotekets tjänster

  Som student kommer du söka information, läsa stora mängder akademisk text och skriva självständiga arbeten. Biblioteket stöttar dig under hela sök- och skrivprocessen. Besök vår drop-in, boka en handledningstid eller fördjupa dig på egen hand i våra guider.

  Upptäck bibliotekets tjänster, både på campus och på distans

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om något krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)