Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Kandidatprogrammet i industridesign

Välkommen till kandidatprogrammet i industridesign och Designhögskolan

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Registrering sker första dagen på terminen av administratör i samband med Designhögskolans upprop 31 augusti 09.00.

  Om du i förväg vet att du av någon anledning inte kan närvara vid introduktionstillfället måste du anmäla det till oss i förväg, annars riskerar du att förlora din plats. Kontakta: adrian.lowander@umu.se

  Om du drabbas av akut sjukdom eller annan oförutsedd händelse som gör att du inte kan närvara vid introduktionstillfället måste du kontakta oss så fort som möjligt (läkarintyg krävs).

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Måndag 31 augusti 2020

  Tid: 09.00

  Schema publiceras 1 månad innan terminsstart.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Information om programmet, introduktion m.m.

  Allmän information om programmets upplägg och kurser:  http://www.uid.umu.se/sv/utbildning/kandidatprogrammet-i-industridesign/

  Omständigheter rörande Covid-19
  Under hösten planeras kandidatprogrammet genomföras utifrån de regler och riktlinjer som gäller för undervisning vid Umeå universitet gällande covid-19. Det innebär att Designhögskolan anpassar all undervisning utifrån den verksamhet som sker dvs vi tillämpar social distansiering, arbetar i mindre grupper, digitala möten när vi träffas i stora grupper, reglerade tider för att vara på skolan etc. Designhögskolan har ett kontinuerligt arbetsmiljöarbete som omfattar personal och studenter vilket innebär att förutsättningar för undervisning kan komma att förändras och anpassas under kursers gång.

  Om universitets riktlinjer och förutsättningar för undervisning förändras kan det påverka kursupplägg, genomförande m.m. Vi ser i dagsläget att programmet går att genomföra på ett bra sätt, men det innebär att personal och studenter tar ett individuellt ansvar att följa riktlinjer och ramar för undervisning.

  Introduktion och upprop
  Vi börjar terminen med ett gemensamt upprop och introduktionsdag för alla studenter på Designhögskolan. Information om samlingen skickas ut till er under sommaren. Under dagen får du viktig information om programmet och Designhögskolan. Du får även möjlighet att lära känna alla de andra nya studenterna på skolan.

  Information till nya studenter
  Inför terminstart kommer du att bli kontaktad av Designhögskolans ”Welcome officer” som bland annat kommer att bjuda in dig till en gemensam Facebook grupp. Där kan du komma i kontakt med både nya och ”gamla” studenter, och ställa frågor om Designhögskolan, studentlivet och om Umeå.

  På Designhögskolans web hittar du samlad information för nya studenter: https://www.umu.se/en/student/umea-institute-of-design/new-at-uid/

  Rundvandring och orienteringskurs
  Umeå universitet har en ”Orientation course” som hålls 26 augusti. Även om kursen främst vänder sig till internationella studenter så är du välkommen att anmäla dig/delta i kursen. Det är frivilligt att delta i kursen men vi rekommenderar dig som inte varit i Umeå tidigare att delta. Information om anmälan hittar du här:  https://www.umu.se/en/education/student-services--support/orientation-course/

  Aktivera ditt användarkonto
  Det är viktigt att att du aktiverar ditt användarkonto. Det behöver du bland annat för att komma åt datorlabb och nätverk. Det är också en förutsättning för att beställa UmU kortet vilket används som passerkort in i studentstudion. Mer information om aktivering hittar du längre ner i välkomsbrevet.

  Kurslitteratur
  Eventuell kurslitteratur du behöver får du besked om när du börjat utbildningen. I de flesta fall kan litteratur lånas på universitetsbiblioteket.

  Terminstider:

  År 1
  Hösttermin 2020: 31 augusti 2020 - 17 januari 2021.
  Vårtermin 2021: 18 januari 2021 – 6 juni 2021

  År 2
  Hösttermin 2021: 30 augusti 2021 - 16 januari 2022.
  Vårtermin 2022: 17 januari 2022 – 5 juni 2022

  År 3
  Hösttermin 2022: 29 augusti 2022 - 15 januari 2023.
  Vårtermin 2023: 16 januari 2023 – 4 juni 2023

  Fäll ihop
 • Skicka bekräftelse

  Som det står i början av det här brevet så behöver du inte tacka ja via antagning.se. Det är bara om du tänker tacka nej som du behöver göra det via antagning.se.

  Däremot så behöver vi en bekräftelse från dig om du tänker ta erbjuden studieplats. Det är till stor hjälp när vi nu ska planera för möblering m.m. i den studentstudio som du och dina kurskamrater kommer att sitta i.

  Bekräftelse skickas till adrian.lowander@umu.se senast 1 juni.

  Fäll ihop
 • Kontaktinformation

  Du är varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor om programmet eller skolan. 

  Programansvarig för Kandidatprogrammet
  Per Sihlen
  per.sihlen@umu.se
  +46 90 786 70 67

  Institutionsadministratör
  Adrian Löwander
  adrian.lowander@umu.se
  +46 90 786 51060

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Som student behöver du ett Umu-id (ditt användarkonto). Ditt Umu-id använder du för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Så här aktiverar jag mitt Umu-id.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att att logga in eller aktivera ditt Umu-id så kontakta IT-supporten Servicedesk där du kan ställa frågor och få hjälp.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det.

  Ansök om Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Digitala studiestartsföreläsningar 10-13 januari

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 10-13 januari då vi guidar dig genom studiestarten. Föreläsningarna är ca en timme lång och ges i Zoom. Vad vill du veta mer om?

  • Ny på universitetet – en överblick
  • Varför finns studentkåren?
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Om existentiell hälsa, mening och balans
  Fäll ihop
 • Tillgång till hela Microsoft Office 365

  Under din studietid har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster. Allt för att underlätta studierna och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.

  Office 365 och hur jag installerar det.

  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Infocenter hjälper dig med det du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student. Här kan du till exempel få hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare. Infocenter håller till i huset Universum, mitt på Campus Umeå. 

  Hitta till Infocenter på Campus Umeå.

  Infocenter – ger svar, hjälp och vägledning.

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)