"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Kandidatprogrammet i industridesign

Välkommen till kandidatprogrammet i industridesign och Designhögskolan

Så här börjar du

Om kursen

 • Information om programmet, introduktion m.m.

  Allmän information om programmets upplägg och kurser:  http://www.uid.umu.se/sv/utbildning/kandidatprogrammet-i-industridesign/

  Omständigheter rörande Covid-19
  Under hösten planeras Kandidatprogrammet genomföras utifrån de regler och riktlinjer som gäller för undervisning vid Umeå universitet gällande covid-19. Det innebär att all undervisning anpassas utifrån den verksamhet som sker dvs vi tillämpar social distansiering, arbetar i mindre grupper, digitala möten när vi träffas i stora grupper etc. Vi planerar både för undervisning på plats och digitalt. Förutsättningar för undervisning kan komma att förändras och anpassas under kursers gång.

  Vi ser i dagsläget att programmet går att genomföras på ett bra sätt, men det innebär att personal och studenter tar ett individuellt ansvar att följa riktlinjer och ramar för undervisning.

  För att försäkra dig om att kunna delta i undervisning digitalt kommer du att behöva en dator med web-kamera och internetuppkoppling tillräcklig för att delta i videokonferens.

  Introduktion och upprop
  Vi börjar terminen med ett gemensamt upprop och introduktionsdag för alla studenter på Designhögskolan. Information om samlingen skickas ut till er under sommaren. Under dagen får du viktig information om programmet och Designhögskolan. Du får även möjlighet att lära känna alla de andra nya studenterna på skolan.

  Information till nya studenter
  Inför terminstart (under sommaren) kommer du att bli kontaktad av Designhögskolans ”Welcome officer” som bland annat kommer att bjuda in dig till en gemensam Facebook grupp, där kan du komma i kontakt med både nya studenter och alumner, och ställa frågor om Designhögskolan, studentlivet och om Umeå.

  På Designhögskolans web hittar du samlad information för nya studenter: https://www.umu.se/en/student/umea-institute-of-design/new-at-uid/

  Rundvandring och orienteringskurs
  För dig som inte varit i Umeå tidigare kan vi rekommendera att delta i Umeå universitets ”Orientation course” som hålls 25-27 augusti. Kursen riktar sig främst till internationella studenter men alla nya studenter är välkommen att delta i kursen. På grund av Covid-19 kommer kursen genomföras digitalt hösten 2021. Information om anmälan hittar du här:  https://www.umu.se/en/education/student-services--support/orientation-course/

  Aktivera ditt användarkonto
  Det är viktigt att att du aktiverar ditt användarkonto. Det behöver du bland annat för att komma åt datorlabb och nätverk. Det är också en förutsättning för att beställa UmU kortet vilket används som passerkort in i studentstudion. Mer information om aktivering hittar du längre ner i välkomsbrevet.

  Kurslitteratur
  Eventuell kurslitteratur du behöver får du besked om när du börjat utbildningen. I de flesta fall kan litteratur lånas på universitetsbiblioteket.

  Terminstider:

  År 1
  Hösttermin 2021: 30 augusti 2021 - 16 januari 2022.
  Vårtermin 2022: 17 januari 2022 – 5 juni 2022

  År 2
  Hösttermin 2022: 29 augusti 2022 - 15 januari 2023.
  Vårtermin 2023: 16 januari 2023 – 4 juni 2023

  År 3
  Hösttermin 2023: 28 augusti 2023 - 14 januari 2024.
  Vårtermin 2024: 15 januari 2024 – 2 juni 2024

  Fäll ihop
 • Skicka bekräftelse

  Som det står i början av det här brevet behöver du inte tacka ja via antagning.se. Det är bara om du tänker tacka nej som du behöver göra det via antagning.se.

  Däremot behöver vi en bekräftelse från dig att du tänker ta erbjuden studieplats. Det är till stor hjälp i planering inför hösten och möblering av studentstudion som du och dina kurskamrater kommer att sitta i.

  Bekräftelse skickas till adrian.lowander@umu.se senast 1 juni.

  Fäll ihop
 • Kontaktinformation

  Du är varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor om programmet eller skolan. 

  Programansvarig för Kandidatprogrammet
  Per Sihlen
  per.sihlen@umu.se
  +46 90 786 70 67

  Institutionsadministratör
  Adrian Löwander
  adrian.lowander@umu.se
  +46 90 786 51 60

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)