Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ

Kandidatprogrammet i matematik

Välkommen till Umeå universitet och Kandidatprogrammet i matematik! På denna sida hittar du viktig information inför starten på programmet. Läs igenom allt och kontakta oss om du har några frågor, se kontaktuppgifter längre ned på sidan. Vi hoppas att du ska få en givande studietid här i Umeå! Hälsningar från oss som jobbar med programmet, genom programansvarig Berit Bengtson.

Så här börjar du

Om programmet

 • Programmets/kursens upplägg

  Programmet är uppbyggt så att du läser 30 högskolepoäng per termin, vanligtvis fördelat på fyra kurser. Kurserna ges ofta på halvfart, så att du läser två kurser parallellt. De kan också ges på helfart, då läser du en kurs i taget.

  Undervisningen sker vanligen i form av föreläsningar, lektioner och datorlaborationer, och kurserna examineras i huvudsak genom tentamen och labbrapport.

  För de egna studierna, vid sidan av den schemalagda undervisningen, finns det gott om studieplatser runt om på campus – ofta i nära anslutning till lärare.

  För Kandidatprogrammet i matematik erbjuder vi dessutom ett ”hemklassrum”: Sal MIT.A.356 bokas för programmet 15:15–17:00 alla vardagar då ingen annan undervisning pågår där – och så ofta det är möjligt kommer programansvarig eller annan lärare att titta förbi för att stämma av läget.

  Fäll ihop
 • Repetitionskurs i matematik före programstart

  Veckan före terminsstart, inbjuds du att läsa repetitionskursen Basfärdigheter i algebra. Den pågår 22–26 augusti och syftar till att förbereda dig för matematikkurserna inom programmet. Denna kurs har varit väldigt uppskattad av tidigare studenter, och vi rekommenderar starkt att du läser den.

  OBS: För att läsa Basfärdigheter i algebra måste du söka kursen på Antagning.se, anmälningskod UMU-58011.

  Schema för kursen, hur uppropet går till, vilken kurslitteratur som används och annan viktig information hittar du på kurshemsidan. Där finns också material som du med fördel kan börja arbeta med i förväg, till exempel videoföreläsningar och självrättande övningsuppgifter.

  Parallellt med kursen arrangerar äldre studenter sociala mottagningsaktiviteter. I mottagningsschemat är det vanligt att Basfärdigheter i algebra kallas ”Preppmatten”.

  Fäll ihop
 • Kontakta oss

  Programansvarig: Berit Bengtson, berit.bengtson@umu.se

  Biträdande programansvarig: Victor Falgas Ravry,  victor.falgas-ravry@umu.se

  Studievägledare: Lars-Daniel Öhman, lars-daniel.ohman@umu.se

  Vi ber om överseende med att svar ibland kan dröja några dagar.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)