"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Kandidatprogrammet i matematik

Välkommen till Umeå universitet och Kandidatprogrammet i matematik! På denna sida hittar du viktig information inför starten på programmet. Läs igenom allt och kontakta oss om du har några frågor, se kontaktuppgifter längre ned på sidan. Vi hoppas att du ska få en givande studietid här i Umeå! Hälsningar från oss som jobbar med programmet, genom programansvarig Berit Bengtson.

Så här börjar du

Om kursen

 • Programmets/kursens upplägg

  Programmet är uppbyggt så att du läser 30 högskolepoäng per termin, vanligtvis fördelat på fyra kurser. Kurserna ges ofta på halvfart, så att du läser två kurser parallellt. De kan också ges på helfart, då läser du en kurs i taget.

  Undervisningen sker vanligen i form av föreläsningar, lektioner och datorlaborationer, och kurserna examineras i huvudsak genom tentamen och labbrapport.

  För de egna studierna, vid sidan av den schemalagda undervisningen, finns det gott om studieplatser runt om på campus – ofta i nära anslutning till lärare.

  För Kandidatprogrammet i matematik erbjuder vi dessutom ett ”hemklassrum”: Sal MIT.A.356 bokas för programmet 15:15–17:00 alla vardagar då ingen annan undervisning pågår där – och så ofta det är möjligt kommer programansvarig eller annan lärare att titta förbi för att stämma av läget.

  Fäll ihop
 • Repetitionskurs i matematik före programstart

  Veckan före terminsstart, inbjuds du att läsa repetitionskursen Basfärdigheter i algebra. Den pågår 22–26 augusti och syftar till att förbereda dig för matematikkurserna inom programmet. Denna kurs har varit väldigt uppskattad av tidigare studenter, och vi rekommenderar starkt att du läser den.

  OBS: För att läsa Basfärdigheter i algebra måste du söka kursen på Antagning.se, anmälningskod UMU-58011.

  Schema för kursen, hur uppropet går till, vilken kurslitteratur som används och annan viktig information hittar du på kurshemsidan. Där finns också material som du med fördel kan börja arbeta med i förväg, till exempel videoföreläsningar och självrättande övningsuppgifter.

  Parallellt med kursen arrangerar äldre studenter sociala mottagningsaktiviteter. I mottagningsschemat är det vanligt att Basfärdigheter i algebra kallas ”Preppmatten”.

  Fäll ihop
 • Kontakta oss

  Programansvarig: Berit Bengtson, berit.bengtson@umu.se

  Biträdande programansvarig: Victor Falgas Ravry,  victor.falgas-ravry@umu.se

  Studievägledare: Lars-Daniel Öhman, lars-daniel.ohman@umu.se

  Vi ber om överseende med att svar ibland kan dröja några dagar.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)