Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ

Masterprogrammet i ekologi

Hej, jag heter Pär Byström jag är koordinator för masterprogrammet i ekologi vid Umeå universitet och institutionen för ekologi och miljövetenskap (EMG). Som programstudent kommer du att erbjudas ett brett urval av kurser inom ekologiområdet och möta en internationellt konkurrenskraftig forskningsmiljö. Du kommer att träffa mig under starten av programmets första kurs och du kan alltid kontakta mig om du har frågor om programmet.

Så här börjar du

Om programmet

 • Programmets/kursens upplägg

  För studenter som börjar på höstterminen består de obligatoriska kurserna på masterprogrammet i ekologi av 3 eller 4 kurser under år 1, beroende på om du väljer att specialisera dig inom i ämnena Ekologi eller Miljövård.

  Under det andra året kan du välja fritt bland kurser för att skräddarsy din masterexamen och du avslutar din master utbildning med ett examensarbete på 30 hp eller 60 hp.

  De obligatoriska kurserna är i hög grad forskningsbaserade och undervisningen bedrivs i nära samarbete med pågående forskningsprojekt vid vår institution.

  Om du har frågor om enskilda kurser kontakta vår studievägledare (Maria Svensson; maria.svensson01@umu.se) eller programansvarige (Pär Byström; par.bystrom@umu.se) och/eller gå till programmets hemsida för mer information.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)