"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ

Masterprogrammet i ekologi

Hej, jag heter Pär Byström jag är koordinator för masterprogrammet i ekologi vid Umeå universitet och institutionen för ekologi och miljövetenskap (EMG). Som programstudent kommer du att erbjudas ett brett urval av kurser inom ekologiområdet och möta en internationellt konkurrenskraftig forskningsmiljö. Du kommer att träffa mig under starten av programmets första kurs och du kan alltid kontakta mig om du har frågor om programmet.

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej

  Om du har blivit antagen och vill ha din plats, eller vill stå kvar som reserv, behöver du inte svara på det andra antagningsbeskedet.

  Är du inte längre intresserad av din plats är det fint om du lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast på Mina sidor på Antagning.se. Är den möjligheten stängd går det bra att lämna återbud på Studentwebben (logga in med ditt Umu-id) eller kontakta ansvarig institution.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på programmet

  Programmets första kurser är Akvatiska ekosystem (7,5 hp), Akvatisk ekosystemekologi (7,5 hp) följt av Analys av fältdata (15hp).
  Du behöver registrera dig för kursen (och för programmet) i studiedokumentations-systemet för att kunna följa kursen och få dina resultat registrerade under kursen (för mer information gå till: https://www.umu.se/student/mina-studier/i-stallet-for-portalen/).
  Om du är antagen med villkor, kan du inte registrera dig. Om så är fallet, kontakta vår studievägledare (Maria Svensson; maria.svensson01@umu.se) eller programansvarige (Pär Byström; par.bystrom@umu.se) för vidare information.
  Mer information finns även tillgängligt på Studentwebben (se: https://www.umu.se/student/mina-studier/ny-student/).

   

  Fäll ihop
 • 3. Börja programmet

  Måndag 29 augusti 2022

  Tid: 10.00

  Plats: Sal NAT.C1.203 (Akvatiska ekosystem) eller NAT.D.350 (Skogsekologi) Naturvetarhuset

  Schemalänk publiceras här senast 30 dagar innan kursstart.

  Programmets första kurs är Akvatiska ekosystem eller Skogsekologi som börjar med en introduktion den 29:e augusti kl 10.00 i sal NAT.C1.203 (Akvatiska ekosystem) eller i sal NAT.D.350 (Skogsekologi). Den följs sedan av en introduktion till masterprogrammet i geovetenskap, kl. 13.00 – 14.00 i sal NAT.D.350.

  Fäll ihop

Om programmet

 • Programmets/kursens upplägg

  För studenter som börjar på höstterminen består de obligatoriska kurserna på masterprogrammet i ekologi av 3 eller 4 kurser under år 1, beroende på om du väljer att specialisera dig inom i ämnena Ekologi eller Miljövård.

  Under det andra året kan du välja fritt bland kurser för att skräddarsy din masterexamen och du avslutar din master utbildning med ett examensarbete på 30 hp eller 60 hp.

  De obligatoriska kurserna är i hög grad forskningsbaserade och undervisningen bedrivs i nära samarbete med pågående forskningsprojekt vid vår institution.

  Om du har frågor om enskilda kurser kontakta vår studievägledare (Maria Svensson; maria.svensson01@umu.se) eller programansvarige (Pär Byström; par.bystrom@umu.se) och/eller gå till programmets hemsida för mer information.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Som student behöver du ett Umu-id (ditt användarkonto). Ditt Umu-id använder du för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Så här aktiverar jag mitt Umu-id.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att att logga in eller aktivera ditt Umu-id så kontakta IT-supporten Servicedesk där du kan ställa frågor och få hjälp.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det.

  Ansök om Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Digitala studiestartsföreläsningar 10-13 januari

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 10-13 januari då vi guidar dig genom studiestarten. Föreläsningarna är ca en timme lång och ges i Zoom. Vad vill du veta mer om?

  • Ny på universitetet – en överblick
  • Varför finns studentkåren?
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Om existentiell hälsa, mening och balans
  Fäll ihop
 • Tillgång till hela Microsoft Office 365

  Under din studietid har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster. Allt för att underlätta studierna och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.

  Office 365 och hur jag installerar det.

  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Infocenter hjälper dig med det du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student. Här kan du till exempel få hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare. Infocenter håller till i huset Universum, mitt på Campus Umeå. 

  Hitta till Infocenter på Campus Umeå (Mazemap).

  Infocenter – ger svar, hjälp och vägledning.

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)