"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ

Yrkeslärarprogrammet

Du är antagen till YRKESLÄRARPROGRAMMET, 50%,  distans med närträffar. Varmt välkommen till Umeå universitet! Innan du kan börja måste du göra några saker innan programstart. Här får du veta vad du måste göra, hur och när. Du kan även läsa lite mer om programmet, universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi. Vi ses i höst!

Så här börjar du

  • 1. Andra antagningsbeskedet

    Om du har blivit antagen och vill ha din plats, eller vill stå kvar som reserv, behöver du inte svara på det andra antagningsbeskedet.

    Är du inte längre intresserad av din plats är det fint om du lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast på Mina sidor på Antagning.se. Är den möjligheten stängd går det bra att lämna återbud via Ladok (logga in med ditt Umu-id) eller kontakta ansvarig institution.

    Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

    Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Se vilket stöd du kan få och hur du ansöker.

    Fäll ihop
  • 2. Registrera dig på programmet

    Du måste registrera dig på den första kursen och delta vid uppropet för att behålla din plats på programmet.

    1. Registrering på din första kurs

    När du har tackat ja till din plats, måste du registrera dig på kursen. På den här kursen ska du själv logga in och registrera dig via Ladok innan kursstart. Det kan du göra från och med 230821-230904. Om du inte har registrerat dig senast den 4 september förlorar du din plats på kursen och programmet.

    Se en film om hur du registrerar dig på en kurs.

    Vet du i förväg om att du inte har möjlighet att registrera dig under denna period måste du anmäla det till oss innan sista dag för registrering. Kontaktuppgift till någon på tuv?

    För att kunna registrera dig på kursen måste du först aktivera ditt Umu-id

    Jag vill aktivera mitt Umu-id

    Jag har ett aktiverat Umu-id och vill registrera mig

    Jag har ett aktiverat Umu-id men glömt mitt lösenord

    2. Upprop

    När du har tackat ja till din plats, måste du delta vid uppropet i samband med programstarten, 29 augusti. Då behåller du också din plats på programmet. Om du inte kan vara med på programstarten måste du meddela oss i förväg annars förlorar du din plats.

    Meddela Lärarhögskolans studievägledare Magdalena Hagelin på magdalena.hagelin@umu.se

    Fäll ihop
  • 3. Börja programmet

    29/8

    Tid: 12:00 (se nedan)

    Plats: MIT.C.333 (MIT-huset)

    Schemalänk publiceras här senast 30 dagar innan kursstart.

    Varmt välkomna till Yrkeslärarprogrammets introduktionsdagar ht 23

    Syftet med introduktionsdagarna är att studenterna ska få en introduktion i Yrkeslärarprogrammets innehåll och upplägg samt bidra till grundläggande kunskap om akademiska studier.

    Program

    29/8 MIT.C.333 (MIT-huset)

    • 12-13.30 Programinfo: Innehåll, upplägg, studievägledning, VFU, lärarpresentation. Robert Holmgren Pedagogik, Maria Hagelin, Eva Tjärnström och Birgitta Wilhelmsson från Lärarhögskolan samt lärare som har möjlighet att presentera sig vid ca 13.15.
    • 14.00-17.00 Workshop om akademiska studier. Victoria Rudeklint, Universitetsbiblioteket och några lärare från programmet

    18.00 Middag på Restaurang Rött

    30/8 MIT.C.323 och MIT.C.333   

    • 9.00-10.00 Före detta student berättar om sin studietid på yrkeslärarutbildningen. Linda Åström, yrkeslärare och f.d. student. (MIT.C.323)
    • (9.45) 10.00-12.00 Reflektionsövning: Inspelad föreläsning och workshop. Mari Forsberg och Gerd Pettersson Pedagogik. (MIT.C.333)
    • Från 13.00 och framåt Introduktion för KUL1-kursen. Se separat schema.

    Varmt välkomna hälsar

    Programrådet för Yrkeslärarprogrammet vid Umeå universitet

    Fäll ihop

Om programmet

Ny vid Umeå universitet

  • Aktivera ditt Umu-id

    Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

    Umu-id kommer du behöva när du ska:
    • registrera dig på kurser
    • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
    • kolla din studentmejl
    • skaffa Umu-kort
    • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

    För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

    Jag vill aktivera mitt Umu-id.

    Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

    Fäll ihop
  • Beställ ditt Umu-kort

    När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

    Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

    Fäll ihop
  • Sök stöd vid funktionsnedsättning

    Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

    Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

    Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

    Fäll ihop
  • Fråga Infocenter om det krånglar

    Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

    Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

    Hitta till Infocenter (Mazemap)

    Infocenter ger hjälp och stöd

    Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)