"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Yrkeslärarprogrammet

Du är antagen till YRKESLÄRARPROGRAMMET, 50%,  distans med närträffar. Varmt välkommen till Yrkeslärarprogrammet på Skellefteå Campus, Umeå universitet! Innan du kan börja måste du göra några saker innan programstart. Här får du veta vad du måste göra, hur och när. Du kan även läsa lite mer om programmet, universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi. Vi ses i vår!

Så här börjar du

Om kursen

 • Varmt välkommen till yrkeslärarprogrammet!

  Programstart

  Den 18 januari startar med en invigningsceremoni kl. 10.00, lokal Arenan (Hus M, se länk karta), adress Laboratorgränd 14, där ni bjuds på en presentation om den unika samhällsomvandling som sker i norra Sverige och hur den kan kopplas till att Umeå universitet nu startar upp ett yrkeslärarprogram i Skellefteå. Efter ceremoni och kaffe får ni en ingående information om yrkeslärarprogrammet, akademiska studier och den service som ni kan ta del av via Studentcentrum Campus Skellefteå i samarbete med Umeå universitet samt grön omställning i relation till pågående samhällsomvandling.

  Den 19 januari fortsätter kursen Kunskap, undervisning och Lärande (KUL I), se särskilt schema i canvas.

  Resa, parkeringar och boende 

  Täta bussförbindelser går mellan Umeå och Skellefteå. Du som kommer med egen bil, se befintliga parkeringar här: karta Campusområdet.

  Kom ihåg att det kan vara högt tryck på hotellrum i Skellefteå, boka därför Ditt boende i god tid. Via länken finns hotellen inom Skellefteå kommun (centrum och utanför). Vi rekommenderar att du är observant på att det ska stå SKELLEFTEÅ (inget annat ortsnamn) under hotellets namn om du vill boka boende i de centrala delarna.

  Om du är folkbokförd i Skellefteå kommun under hela studieperioden kan du vara berättigad till Resebidrag.

  Undervisningslokalen som vi ofta kommer att använda är C103 och ligger i bottenplanet, Hus C.

  Lunch, finns att köpa i restaurang Din Fest och här finns även ett café, Hus L.

  Campusbiblioteket och Studentcentrum finns i Hus M och här finns även studierum och fler välutrustade studierum hittar du i E-huset. 

  Ett passerkort ger dig tillträde till många extra studietimmar via Meröppet. Läs mer och ansök här.

  Övrigt som kan vara bra att känna till 

  Skellefteå Science Park, har lokaler på Campusområdet, kan utgöra ett intressant besök (finns i Hus K).

  Erbjudanden till dig som student

  Pendlingsbidrag
  Stöd via Studentcentrum
  Boka lokal
  Ordna passerkort
  Studentföreningen

  www.campus.skelleftea.se

   

   

   

   

   

   

  Fäll ihop
 • Din första kurs

  Din första kurs på programmet heter Kunskap, undervisning och lärande (KUL1).

  Kursansvarig: Marcel Quarfood, Institutionen för idé- och samhällsstudier.

  Du loggar in i Canvas med ditt aktiverade Umu-id.
  Kom ihåg! För att kunna börja kursen måste du först ha registrerat dig.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.
  Jag vill logga in i Canvas.

  Fäll ihop
 • Utdrag ur belastningsregistret

  För att du ska få göra din verksamhetsförlagda utbildning (VFU) som ingår i programmet måste du för rektor på skolan kunna visa upp ett intyg ur polisens belastningsregister. Handläggningstiden är cirka två veckor, så beställ ditt intyg i god tid innan din VFU, helst så snart du kan. Intyget är kostnadsfritt och är i normalfallet giltigt i ett år.

  Ansökningsblanketten hittar du på Polisens webbplats.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)