Se ditt schema och dina kurser
Redigera innehåll på umu.se
Bild: Kommunikationsenheten
Vid institutionen för Kost- och måltidsvetenskap bedriver vi utbildning och forskning inom olika aspekter av mat och måltider.
Vi utbildar årligen ca 1000 studenter inom kost- och måltidsområdet.
Forskning bedrivs inom flera områden.
Har du idéer? Vi finns här.
Om institutionen
Restauranger öppna för allmänheten
Kostinformation för studenter
Forskare från Umeå universitet har närstuderat Nobelbankettens första 100 år.
För att hantera klimatförändringarna måste vi äta mindre kött. Men vad får människor att ändra sin kost?
Trots att vi vet lite om Cajsa Wargs liv är hon välkänd än idag. Vad var nyckeln till hennes enorma framgång?
Umeå universitet är huvud- och medsökande till projekt som totalt beviljats mer än 87 miljoner kr.
Man vet idag ganska lite om hur fermentering påverkar människors hälsa.
Gastronomistudenter öppnar två pop up-restauranger den 23 februari: Restaurang Värna och Bistro Balec.
februari
Seminarium. Gäst: Shaojun Xiong, forskare vid SLU, berättar om projektet "Combinded production of edible mushrooms and biofuels from lignocellulosic residues".
mars
Seminarium. Gäst: Constanze Hirt, Universitetsadjunkt vid Arkitekthögskolan, berättar om projektet "Extending the food-nexus DC 64°".
april
Seminarium. Välkommen till frukost – ett seminarium, där samtal kring mat, måltider och möjligheter till samarbeten står i centrum.