Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 4 juni 2020)

Mer nyheter

Utbytesstudenter tar tåget utomlands – ett led i hållbart resande
Publicerad: 08 jan, 2020

Som ett led i hållbart resande utrustas fyra ingenjörsstudenter med interrailkort inför sina utlandsutbyten.

Förfinar magnetkamerans bilder
Publicerad: 25 nov, 2019

Jianfeng Wang har i sin avhandling tagit fram en förbättrad samplingsmetod för  signalrekonstruktion

Simulering av vårdflöde kan ge bättre beslutsunderlag
Publicerad: 18 nov, 2019

SOS 1.0 workshoppade med fokus på möjligheter med simulering av vårdflöden över organisationsgränser.

Industriell ekonomi firar 10 år
Publicerad: 04 nov, 2019

Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi firar tio år med föreläsningar och en företagsmässa.

Den extrema torkan i fjol – en varning för vad som komma skall?
Publicerad: 18 jun, 2019

Återkommande extrema torrperioden i framtiden kan kräva innovativa anpassningsåtgärder för lantbruket.

Matematiker får pedagogiskt pris
Publicerad: 19 mar, 2019

Olow Sande, universitetslektor i matematik, får teknisk-naturvetenskapliga fakultetens pedagogiska pris.

Matematikerduo med toppartikel i filosofi
Publicerad: 30 jan, 2019

Matematikers artikel om matematisk estetik i välrenommerad filosofitidskrift vald till toppartikel 2018.

Går det att förutsäga evolutionen?
Publicerad: 08 jan, 2019

Umeåforskare har konstruerat matematiska modeller som möjliggör att förklara de vägar evolutionen kan ta.

Umeåprofessor ny i styrelsen för forskningsprogrammet WASP
Publicerad: 08 nov, 2018

Prodekan Sara Sjöstedt de Luna har blivit förordnad till ledamot i styrelsen för forskningsprogrammet WASP.

Tar fram metoder för att hantera besvärliga operatorfunktioner
Publicerad: 15 jan, 2018

Axel Torshage presenterar metoder att hantera icke-självadjungerade operatorfunktioner.

Hittar alternativa lösningar till ekvationer som beror av slump
Publicerad: 04 maj, 2018

Rikard Anton har studerat lösningar till stokastiska partiella differentialekvationer i sin avhandling.