Huvudmenyn dold.

Mer nyheter

Med KAW-anslag förstärks universitetets grundforskning i matematik
Publicerad: 24 mar, 2021

Professor Dimitri Leemans från Belgien får därmed möjlighet att gästforska vid Umeå universitet.

Forskning kan ge mindre isbildning i arktiskt klimat
Publicerad: 09 okt, 2020

Forskare ska bidra till mer kunskap om isbildning i arktiska regioner.

Studenter tog över fakultetens Instagram under terminsstarten
Publicerad: 02 sep, 2020

Tre studenter skildrar studentlivet under terminsstarten på teknisk-naturvetenskapliga fakulteten.

Harvardstatistiker utsedd till hedersdoktor vid Tek-nat fakultet 2020
Publicerad: 18 jun, 2020

Martin Kulldorff är professor vid Harvard Medical School och Brigham and Women's Hospital i Boston.

Utbytesstudenter tar tåget utomlands – ett led i hållbart resande
Publicerad: 08 jan, 2020

Som ett led i hållbart resande utrustas fyra ingenjörsstudenter med interrailkort inför sina utlandsutbyten.

Förfinar magnetkamerans bilder
Publicerad: 25 nov, 2019

Jianfeng Wang har i sin avhandling tagit fram en förbättrad samplingsmetod för  signalrekonstruktion

Simulering av vårdflöde kan ge bättre beslutsunderlag
Publicerad: 18 nov, 2019

SOS 1.0 workshoppade med fokus på möjligheter med simulering av vårdflöden över organisationsgränser.

Industriell ekonomi firar 10 år
Publicerad: 04 nov, 2019

Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi firar tio år med föreläsningar och en företagsmässa.

Den extrema torkan i fjol – en varning för vad som komma skall?
Publicerad: 18 jun, 2019

Återkommande extrema torrperioden i framtiden kan kräva innovativa anpassningsåtgärder för lantbruket.

Matematiker får pedagogiskt pris
Publicerad: 19 mar, 2019

Olow Sande, universitetslektor i matematik, får teknisk-naturvetenskapliga fakultetens pedagogiska pris.

Matematikerduo med toppartikel i filosofi
Publicerad: 30 jan, 2019

Matematikers artikel om matematisk estetik i välrenommerad filosofitidskrift vald till toppartikel 2018.

Går det att förutsäga evolutionen?
Publicerad: 08 jan, 2019

Umeåforskare har konstruerat matematiska modeller som möjliggör att förklara de vägar evolutionen kan ta.

Umeåprofessor ny i styrelsen för forskningsprogrammet WASP
Publicerad: 08 nov, 2018

Prodekan Sara Sjöstedt de Luna har blivit förordnad till ledamot i styrelsen för forskningsprogrammet WASP.

Matematisk statistik firar 40 år
Publicerad: 14 nov, 2006

Jubileet uppmärksammas med föredrag av tidigare studenter.

Kreativ invigning av Icelab
Publicerad: 15 apr, 2010

Fredagen den 16 april 2010 invigs Icelab, ett nytt centrum för unga forskare vid Umeå universitet.

Matematisk forskning om samarbete lovordas i Nature
Publicerad: 15 mar, 2012

Frivilligt deltagande och lätt bestraffning av fusk är kraftfullt verktyg för att skapa samarbete.

Gymnasieelev prövar på forskning på IceLab
Publicerad: 25 okt, 2012

Martin Mörtsell från Storuman har som projektarbete på gymnasiet att ingå i en forskargrupp på IceLab.

Nya anslag på över 135 miljoner kronor från Vetenskapsrådet
Publicerad: 04 nov, 2013

Det största bidraget på 8,5 miljoner kronor går till Felipe Cava vid Institutionen för molekylärbiologi.

Nya dekaner vid Umeå universitet
Publicerad: 09 maj, 2017

Rektor Hans Adolfsson har nu fattat de formella besluten om vilka personer som får de olika uppdragen.

Nya dekaner på teknisk-naturvetenskaplig fakultet
Publicerad: 09 maj, 2017

Professor Mikael Elofsson utses till dekan och professor Sara Sjöstedt de Luna utses till prodekan.

Räkna med statistiker Sara Sjöstedt de Luna som prodekan
Publicerad: 30 jun, 2017

Sara ser fram emot att jobba med är att säkra ett brett, relevant och ekonomiskt hållbart utbildningsutbud.

Tar fram metoder för att hantera besvärliga operatorfunktioner
Publicerad: 15 jan, 2018

Axel Torshage presenterar metoder att hantera icke-självadjungerade operatorfunktioner.

Ny kurs utmanar matteintresserade gymnasieelever
Publicerad: 26 mar, 2018

Två lärare i matematik vid Umeå universitet erbjuder under våren en kurs i problemlösning.

Hittar alternativa lösningar till ekvationer som beror av slump
Publicerad: 04 maj, 2018

Rikard Anton har studerat lösningar till stokastiska partiella differentialekvationer i sin avhandling.

Stort anslag till forskning om flexiblare ambulanssjukvård
Publicerad: 15 maj, 2018

Matematikern Patrik Rydén och kollegor får sex miljoner i anslag från Vinnova och regionförbunden i norr