Press och media

Universitetets pressansvariga ger dig information och stöd i frågor som rör Umeå universitet.

Allmänna pressfrågor

För allmänna pressfrågor kan du vända dig till Kommunikationsenheten. Du kan nå oss via presstelefonen, 090-786 50 89 eller via e-post.

Vi svarar på frågor mellan 8.00 och 16.30 varje vardag.

Krisinformation

Om en kris uppstår kommer presstelefonen och e-postadressen vara tillgänglig utanför kontorstid för att vara till hjälp för press och media som vill nå krisorganisationen.

Inte journalist?

Vänd dig till Infocenter. De svarar på alla slags frågor som rör studier och universitetet.

Mediakontakter inom respektive område

Om din fråga rör ett särskilt forskningsområde eller utbildningsområde kan du kontakta någon av fakultetskommunikatörerna.

Medicin

Ola Nilsson
ola.nilsson@umu.se

Humaniora

Per Melander

per.melander@umu.se

Samhällsvetenskap

Elin Andersson
elin.andersson@umu.se

Teknik och naturvetenskap

Ingrid Söderbergh
ingrid.soderbergh@umu.se

Aktuella områden

Vad är unikt för Umeå universitet och dess forskning och utbildning? Utforska några av universitetets aktuella områden här.

Artificiell intelligens

AI vinner mark inom allt fler vetenskapsområden och utbildningar.

Arktis

Den Arktiska regionen och dess utmaningar är ett viktigt område för Umeå universitet.

Gensaxen CRISPR-Cas9

Emmanuelle Charpentiers forskning används tusentals forskare för att med hög precision förändra cellers DNA.

För aktuella siffror och fakta om Umeå universitet kan du läsa mer under Om Umeå universitet.

Resurser för dig som arbetar inom media

Våra fotografer, skribeter och medieproducenter arbetar kontinuerligt med att ta fram bra bilder, skapa pressreleaser och ta fram andra resurser som är tillgängliga för dig inom media.

Hitta en expert

Söker du en expert inom ett särskilt område? Titta igenom våra expertlistor eller kontakta någon av fakultetskommunikatörerna. Du kan också söka med nyckelord bland våra medarbetares personliga sidor.

Nyheter och reportage på universitetets webbplats

På umu.se samlar vi aktuella nyheter och fördjupande reportage om forskning, utbildning, campuslivet och universitetets roll i samhället.

Hittar du inte det du söker?

Kontakta oss gärna via e-post.