Jag forskar om läromedel och nationella minoriteter, men också om järnbrukens skolor 1820-1940. Jag undervisar också på kurser kopplade till lärarutbildningen.
Jag är legitimerad lärare i alla fyra So-ämnen (historia, samhällskunskap, geografi och religionskunskap), samt i trä- och metallslöjd, och har också examen för förskola och förskoleklass. Har tio års arbetslivserfarenhet som lärare. Jag är även fil. lic i historia med inriktning mot utbildningsvetenskap och historiedidaktik och är fil.dr i Pedagogik.
I min avhandling studerade jag svenska och finlandssvenska läroböcker i historia, geografi och samhällskunskap/samhällslära från åren 1866-2016. Studien fokuserade på hur läroböckerna beskrivit den gemensamma och sammankopplade svenska och finländska historien, samt hur de två traditionerna beskrivit svenskt och finskt.
Efter disputation har jag forskat vidare om läromedel och Sveriges fem nationella minoriteter, men också om läroplaner och dess tolkningsbarhet för läromedelsförfattare och lärare.
Jag är nu startgroparna på ett två årigt forskningsprojekt som undersöker bruksskolors övergång till offentliga folkskolor. Flera av Sveriges järnbruk drev skolor för sina arbetares barn redan före folkskolestadgan 1842 och forskningsprojektet fokuserar på hur dessa bruksskolor påverkades av att folkskolestadgan påbjöd folkskolor i alla kommuner 1842. Vad skedde med undervisningsinnehållet, skolstrukturen och elevunderlaget när dessa privata brukskolor succesivt övergick till att bli folkskolor, vilka reglerades statligt och kommunalt, efter 1842. Den studerade perioden är 1820–1940.
Jag är kursansvarig för UVK2-kursen Undervisning och Lärande, inom KPU-Utbildningen (Kompletterande Pedagogisk Utbildning), har också delansvar inom olika SO-kurser vid institutionen.
De områden som jag huvudsakligen undervisar inom är allmändidaktik, SO-didaktik och läroplansteori, men jag undervisar även på andra områden kopplade till lärarutbildning inom mina kompetensområden.