Hoppa direkt till innehållet

Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 5 maj 2021)

printicon
Personalbild Petra Ryden

Petra Ryden

Jag är legitimerad dietist och arbetar som lektor vid institutionen för kost- och måltidsvetenskap.

Kontakt

E-post
Telefon

Verksam vid

Anknytning
Universitetslektor vid Institutionen för kost- och måltidsvetenskap Roll: Biträdande prefekt, Katalogansvarig, Studierektor
Plats

Min forskning är för närvarande fokuserad på hur ny teknik kan användas av dietister för att t.ex. tillgängliggöra kostbehandling. Jag tittar också på studenters upplevelse av undervisningsformen Blended Learning. Jag undervisar framförallt på kurser och moment som berör vetenskapliga metoder, men är även involverad i kurser och moment som handlar om kost i förhållande till folkhälsa.

Dietistaktuellt, Degeberga: Dietisternas Riksförbund 2018, Vol. 27, (6) : 34-36
Rydén, Petra; Persson, Sarah
Journal of Nutritional Science, Cambridge University Press 2014, Vol. 3, (e2)
Kautto, Ethel; Rydén, Petra; Ivarsson, Anneli; et al.
Barnläkaren, Stockholm: Svenska barnläkarföreningen, karolinska sjukhuset 2012, Vol. 5 : 8-11
Larsson, Christel; Burgård Konde, Åsa; Ryden, Petra
Public Health Nutrition, Cambridge University Press 2011, Vol. 14, (9) : 1680-1692
Rydén, Petra; Hagfors, Linda
Scandinavian Journal of Caring Sciences, Wiley 2011, Vol. 25, (3) : 583-590
Rydén, Petra; Mattsson Sydner, Ylva
International Journal of Consumer Studies, Vol. 32, (2) : 138-146
Ryden, Petra; Mattsson Sydner, Ylva; Hagfors, Linda
8th Nordic Nutrition Conference: Public Health Nutrition
Ryden, Petra; Sköldstam, Lars; Johansson, Gunnar

Forskargrupper

Gruppmedlem
Publicerad: 19 jan, 2021
Publicerad: 13 nov, 2018